Pomoc w ułożeniu diety i ćwiczeń w celu zgubienia fatu :)
Zebra85r
Wysłana - 07 maja 2008 12:27
Sprawdź ile procent masz tłuszczu
Witam! Ostatnimi czasy zaniedbałem ćwiczenia...od 3miesięcy nie było siłki...za to był alko 2razy w tygodniu i domowe i fast foodowe odżywianie...efekt--> bęben piwny i tłuszczyk tu i tam :/ chce się ostro wziąć za siebie :) pracuję jako kierowca w ochronie. Pracuję przeważnie na nocki od 18-6, więc mam czas i możliwości, aby zacząć przestrzegać diety. Swojego czasu ćwiczyłem przez rok, ale to też mało profesjonalnie no i bez diety... Brałem kreatynkę i hmbolon...Efekty--> za szybki przyrost i rozstępy :/ Chciałbym żeby ktoś z forumowiczów pomógł mi ułożyć dietkę i trening. Zacząłem na nowo ćwiczyć 3razy dziennie, odstawiłem alko. W planach zakup rowerka i dojazd do pracy ( 14km )...plus bieganie po siłowni. Cel to masa mięśniowa, zrzucenie fatu, lepsze samopoczucie na wakacje :) z góry wielkie dzięki :)   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 22   Waga: 88   Wzrost: 180   Obwód klatki: 107   Obwód ramienia: 35   Obwód talii: 96   Obwód uda: 62   Obwód łydki: 40   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: ok. 27%   Aktywność w ciągu dnia: na nowo siłownia, będzie rower i bieganie...   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: kiedyś piłka nożna i siatkówka, teraz nic :/   Odżywianie: wcześniej to co było w lodówce, rano jakieś bułki z czymś tam, zupa, ziemniaki ze schabowym, czy udkiem...od 3tyg. rano ciemne pieczywo z plastrem żółtego sera i pomidorem, obiad ryż z kurczakiem, jakiś owoc, dużo wody, zielona herbata bez cukru 2razy dziennie, zero słodyczy, alko zredukowane, a będzie odstawione. No i nie jadłem po 18stej.   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: brak   Stan zdrowia: zdrowie ok.   Preferowane formy aktywności fizycznej: 3, 4 razy siłka ( domowa ), dojazd do pracy rowerem, bieganie po siłce.   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Kreatyna, hmbolon, therm line 2   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: planowany scorch plus jakieś białko   Stosowane wcześniej diety: brak
Jako biegi to HIIT spróbuj. Spróbuj ułożyć dietkę według postów na forum, zapamiętasz co nie co. Wrzuć i poprawimy. Nie jedzenie po 18 w niczym nie pomoże, doprowadzi jedynie do palenia mięśnia, nie tłuszczu.
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -
1210156786000
Zebra85r
Wysłana - 07 maja 2008 13:19
No właśnie zacząłem się zagłębiać...sporo czytania :) nom po 3tyg. głodówki i picia hektolitrów wody ubyło tylko 2kg. ale i tłuszcz ten sam i power tracę :/ więc jednak dobra dieta to podstawa :)
1210159183000
Skalar.
Wysłana - 07 maja 2008 13:23
Kg które straciłeś to z pewnością w dużej ilości mięsień. Głodówką nic nie osiągniesz.
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -
1210159437000
Zebra85r
Wysłana - 07 maja 2008 15:48
Trochu poczytałem i na razie ułożyłem coś takiego:
płatki owsiane z rodzynkami i orzechami 2jajka warzywa oliwa zielona herbata
2 danie 10:30 2kromki ciemnego pieczywa jakaś rybka lub na przemian serek wiejski warzywa
3 danie 13:30 ( przed treningiem ) ryż brązowy lub gruboziarnisty pierś kuraka warzywa ( brokuły lub kalafior ) lub jakaś sałatka z pekińskiej z ogórkiem i pomidorem owoc
4 danie 16:30 ( po treningu ) to samo :)
5 danie 20:00 ser twarogowy półtłusty
To na dzień dzisiejszy sobie obmyśliłem...jutro postaram się przebrnąć przez te wszystkie wyliczenia...czego ile... :P A mam jeszcze pytanko, czy gdzieś tam można wmontować jakiś jogurcik, kefirek? I jak z jakimiś odżywkami? Bo ostał mi się jeszcze kilogram Carbo z Olimpu...i nie wiem, czy zamiast owoców przed i po treningu nie mógłbym pić Carbo? No i jak ewentualnie z jakimś gainerem? I czy mogę po 2tyg. takiej diety dorzucić scorcha? Heh sporo mam tych pytań no, ale wszystkiego doszukać się nie mogłem :P wiem, że muszę powyliczać te wszystkie współczynniki i wtedy coś tam się wyjaśni... Pozdrawiam jutro zaglądnę, czy fest lipnie ułożyłem wstępną dietkę :)
1210168119000
Skalar.
Wysłana - 07 maja 2008 17:01
Zamiast pieczywa daj normalne jedzenie które będziesz trzymał w pojemniku, jeśli masz taką możliwość. Warzywa wszędzie prócz w okołotreningowych. Po treningu bez błonnika, tłuszczy, warzyw. Kefiry, jogurty jako dodatek. Odżywki tak samo, odżywki uzupełniają dietę w braki. W ogóle bym nie pił carbo na redukcji. Nie dorzucaj spalacza po iluś tyg diety tylko jak efekty staną.
Ekspert -
1210172483000
kravista90
Wysłana - 11 maja 2008 18:40
zgadzam sie ja jechalem na diecie i po 3 tyg stanalem ... 4 kg zgubilem i zaczalem aplikowac spalacz i dietka oczywiscie dalej i cwiczylem i efekt piorunujący ... polecam