Jestem tu nowy wiec dokładnie nie wiem co mam opisywać ale zacznę od :
Wiek; 17 Wzrost; 184 Waga; 78 Cel; Chciał bym być bardziej wyrzeźbiony w szczególności brzuch Tak wiec zacznę od tego ze wracam do domu dopiero o 16,30. Na siłkę wbijam o godz. 17,15 i ćwiczę do godziny 18,30. Proszę o pomoc   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 17   Waga: 78   Wzrost: 184   Obwód klatki: 104   Obwód ramienia: 38   Obwód talii: 84   Obwód uda: 47   Obwód łydki: 40   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 16,2%   Aktywność w ciągu dnia: Szkoła   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: piłka nożna codziennie , siłownia co 2 dni   Odżywianie: Jestem uczulony na ostre przyprawy. Lubie jesc praktycznie wszystko :)   Cel: poprawa estetyki i proporcji   Ograniczenia żywieniowe: Ostre pryprawy   Stan zdrowia: Nie mam   Preferowane formy aktywności fizycznej: mogę im poświecić 1 godz 4 razy w tyg   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Nie mam   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Nie mogę   Stosowane wcześniej diety: Nie mam
Stanowczo za duza przerwa miedzy posilkami. Ma ona wynosic 2-3h a nie 7!!
200g piersi to dosyc sporo, nie jestem pewien czy jestes w stanie tyle zjesc na raz. Przerwa miedzy posilkiem przedtreningowym a treningiem musi byc dluzsza, optymalna to ok 90min
Po treningu dodaj weglowodany. Na ostatni posilek bialka dlugoprzyswajalne i tluszcze. Wyrzuc weglowodany i jajka zamien na twarog poltlusty
1267800354000
Precedens
Wysłana - 05 marca 2010 19:13
1. 1 posilek - jogurt naturalny out 2. nie masz warzyw (alkalizacja jest wazna) - zamiast 2 posilku daj surowke + kurczak i oliwa
3. nie wiem o co to za obiad 4. za krotka przerwa, niecala godzina nie starczy na przetrawienie posilku 5. jesli chcesz pelne 30g bialka to daj 150g cycka i ryz (conajmniej brazowy - przed treningiem ww z wysokim IG) 6. po trenie jak kolega wyzej - cycek zostaje, dodaj ww proste (ryz bialy, ziemniaki etc) 7. na noc twarog + oliwa + warzywa jak masz ochote
"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."
1267812833000
Gajdek144
Wysłana - 05 marca 2010 20:34
A co byś polecał na obiad ?? Ta dieta ma być na redukcje
1267817654000
Precedens
Wysłana - 05 marca 2010 23:59
pewnie jesz obiady mamy, wiec jesli bedziesz cwiczyc systematycznie i sumiennie, to mozesz je jesc byle sie nie przejesc, na dodatek unikaj polewania tluszczem i bulki tartej.
jesli tak Ci zalezy, to zmien czas drugiego posilku na 11-12, obiad jedz o 15. w tym momencie jesz pelnowartosciowe bialko np. kurczak, ryba, wolowina. jako ze chcesz redukowac to sklanialbym sie do oliwy, miesa i warzyw. mozesz w drugim posilku jesc kurczaka/rybe, na obiad na odwrot, do tego oliwa i zielenina. dzieki temu w ciagu calego dnia dostarczysz wszystkie skladniki.
"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."
1267829953000
Gajdek144
Wysłana - 06 marca 2010 09:46
Niestety z czasem stoję licho bo wracam do domu dopiero o 16,30 a na siłowni jestem o 17,30 wiec nie wiem jak to pogodzić ;/A w dodatku w środy wracam o 18,30. Wiec może obiad jak gdyby połączyć z jedzeniem po treningu ?? W środy nie chodzę na siłkę...