Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 374 razy
słowa kluczowe: pomoc 
Autor

Pomoc.

.Magiczny.

Wysłana - 06 października 2008 17:28    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

jakiś czas temu zacząłem szperac po tym forum i wprowadziłem kilka modyfikajci w planie zywieniowym, chce wziąść się teraz za suplementację, kupiłem juz białko (eas, firma ze stanów, miałem okazyjna ceną) i myslę też o kreatynie, jaką mozecie mi polecić na pierwszy raz ?I czy polecacie mi do tetgo jakąś dextroze albo witaminki, słyszałem coś o witaminkach z olimpu....

To będzie moja pierwsza kreatyna, a od wszystkich słyszałem, że na początek najlepszy jest monohydrat....

Słyszałem tez że dobrym transporterem krety jest carbo,Czy moge po treningu wsunąć banana zamiast carbo i łyknąc kretę ?

Bardzo prosze o podanie nazw tej krety,dextrozy i ewentualnie tych witamin bo jestem dosyc zielony w tym temacie

z góry dzięki

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 06 października 2008 17:43 
W większości przypadków polecamy:

Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł
Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Leon_pro

Wysłana - 06 października 2008 17:43    Edytuj Cytuj
witaminki to masz duzo do wyboru... olimpa.. treca- multi pack 36 badz Animal paka..
co do kreatynki to tez masz duzo opcji.. olimpa mega capsy.. zielona vitalmaxa...
do kreatynki dexo odpusc.. po tren krea popij carbem np z BX

ananas888

Wysłana - 06 października 2008 18:04    Edytuj Cytuj
co do kreatyny to kup sobie creatine mega caps olimpa, albo creatine micronozed treca do tego vita-min multiple sport olimpa i to na pierwszy cykl styknie, ewentualnie jak masz braki w diecie to białko/gainer
Znawca -

faftaq

Wysłana - 06 października 2008 18:14    Edytuj Cytuj
Jesli jadlospis masz urozmaicony (a nie tylko piers + ryz i plaster pomidora na okrągło), to zestaw witaminowy nie jest konieczny. Z racji tego, ze jest okres wzmozonego ryzyka infekcji wirusowych - warto dorzucic witC, a z drugiej strony do kreatyny - moze przydac sie b1. W wiec cerutin+bkompleks wystarczą w zupelnosci.

Wszelkiego rodzaju carbo, dextrop itp - do kreatyny jest zbedne. Banan to dobra opcja. Monohydrat kreatyny rowniez, choc na pierwszy raz mozna tak samo wziac mono, jak i - jak masz wiecej kasy - np magnezowy chelat, czy orotan itp...

Do kreatyny przydac się moze dodatkowa podaz magnezu. Wiec albo chela mag olimpu, albo jakis chelatowany magnez z apteki (mleczany, hydroasparaginiany), albo kompletne MZB/ZMA brane przed snem.

Co do firm kreatyny - masz szeroki wybor i o ile nie kupisz kreatyny od allegrowicza z jednym pozytywem - to kupisz dobre mono, obojetnie czy zrobi je multipower, czy vitalmax czy olimp.

Jak chcesz miec znaczek gwarantujacy najwyzsza jakosc - kupuj kreatyne z SKW, czyli ze znaczkiem "creapure". Ma ja w ofercie wiele firm (olimp, trec, hitec, multipower, inkospor...)

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.