Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 243 razy
słowa kluczowe: pomoc 
Autor

Pomoc

Sokker

Wysłana - 23 sierpnia 2009 22:21    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam
Na początku chciałbym powitać wszystkich użytkowników i Moderatorów forum ponieważ to mój pierwszy temat.

Chciałbym prosić o pomoc. W doborze ćwiczeń i diety. Z tego co widzę nie jestem jedyny który prosi o pomoc. Ale może znajdzie ktoś z doświadczeniem trochę czasu aby mi pomóc. Przeglądałem tematy innych użytkowników i moderatorów
m.in. http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_osób_początkujących_-_foty_str._12-t359947.html
http://www.sfd.pl/SPIS_TEMATÓW-_TRENING-t401012.html
http://www.sfd.pl/Zbiór_linków_działu_Odżywianie-t418003.html
Ale ćwiczeń i treningów jest tyle do wyboru, że żeby zrobić je wszystkie potrzebowałbym kilkunastu godzin (a i tak nie starczyło by mi siły na połowę) aby je wykonać. A nie mam nawet pojęcia które będą dla mnie odpowiednie. Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc w doborze odpowiedniego treningu (ćwiczeń i diety). Od niedawna zacząłem poważnie interesować się akrobatyką i parkour `em i chcę się tym zająć na poważnie . A za rok albo 2 zacząć uprawiać jakąś sztukę walki. I dlatego chciałbym też trening pod tym kontem.
I jeszcze jedna ważna informacja: Od września idę do szkoły wieć na tygodniu będe mógł poświęcić na trening max 1,5h.

Bardzo proszę o radę i wskazówki.
Z góry ogromne DZIĘKI.

Waga: 65 kg

Wzrost: 170 cm

Cel treningowy: Przede wszystkim siła ale i oczywiście rzeźba

Staż treningowy na słowni: brak

Uprawiane inne sporty: Piłka nożna, od niedawna akrobatyka i parkour

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Brak dostępu do siłownijedynie dużo miejsca w garażu i na podwórku. A tak to Hantl 5 kg, Drążek do podciągania.

Dieta: Narazie brak

Przeciwskaznania medyczne: Brak

Zażywane suplementy: Brak

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 24 sierpnia 2009 07:56 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

MJR1987

Wysłana - 24 sierpnia 2009 07:56    Edytuj Cytuj
Czytasz to dobrze
Czytaj w kierunku FBW i diety masowej - potem spróbuj cos ułożyc i wrzuc to pomożemy poprawic...

"Cel treningowy : Przede wszystkim siła ale i oczywiście rzeźba"
Proponuję jednak zacząc od masy (siła też Ci pójdzie oczywiście) bo nie masz czego rzeźbic na razie...

" Brak dostępu do siłownijedynie dużo miejsca w garażu i na podwórku. A tak to Hantl 5 kg, Drążek do podciągania"
Musisz dokupic w takim razie podstawowy sprzęt:
sztanga sztangielki, ławeczka - lub wykonac samemu (jednak ławeczkę polecam kupic i to jakąś lepszą)

Zmieniony przez - MJR1987 w dniu 2009-08-24 07:56:56

Sokker

Wysłana - 24 sierpnia 2009 09:33    Edytuj Cytuj
ok dzięki. To zabieram się za lekture.

Sokker

Wysłana - 24 sierpnia 2009 10:41    Edytuj Cytuj
Tak jak radziłeś poczytałem i myślę, że już coś nie coś mógłbym przedstawić o treningu i diecie.
Ale nie jestem pewny czy potrzebna mi większa masa??? Z tego co wyczytałem jestem ENDOMORFIKIEM z tym wyjątkiem, że nie mam wszędzie widocznego tłuszczyku. A jedynie w udach tam jakoś się na zbierało. Tak to jestem dobrze zbudowany. Bez dużego ani nawet średniego brzuszka, jakiś mały się znajdzie. Górne partie mięśni brzucha widać (tzw. kaloryfer).
Piszę to dlatego, bo nie jestem pewny czy przybieranie na wadze jest mi potrzebne. Jak myślicie???
Nie dlatego chce zacząć regularny trening żeby być szerszy niż większy. Jak wspomniałem wyżej zacząłem się poważnie interesować akrobatyką i to pod nią chciałbym trening na siłę Abym miał możliwość wykonywanie tricków.
Doradźcie proszę.

MJR1987

Wysłana - 25 sierpnia 2009 15:48    Edytuj Cytuj
To musisz się zastanowic w która stronę podążac...
ale sądzę że rzeźbic nie ma czego...

Sokker

Wysłana - 25 sierpnia 2009 19:47    Edytuj Cytuj
Też o tym myślę, o rzeźbie to tylko przyokazji. Chodziło mi o siłe przedewszystkim. A temaów na forum SFD jest MASAaaa aż się w głowie miesza od czytania takiej ilości informacji.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.