Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Pomóżcie w wyborze!!!

Witch King

Wysłana - 23 listopada 2008 17:42    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam!
Mam 15 lat, 174 cm wzrostu i 66 kg wagi.
Chcę zapisać się na jakąś SW: do wyboru mam Judo, Viet Vo Dao, Boks, Capoeira , TKD i chyba jakąś niespotykaną odmianę karate
Najbardziej zależy mi na tym by SW była skuteczna i efektowna!
Doradźcie mi i opiszcie jak możecie te SW.

PS.: Wiem, że podobnych tematów było sporo , ale myślę że jest to kwestia indywidualna.

Być silnym, znaczy być pożytecznym...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 listopada 2008 17:57 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Tenshin

Wysłana - 23 listopada 2008 17:57    Edytuj Cytuj
To co jest efektowne rzadko bywa efektywne.

Jakie karate?

No chamy, wiązać się w pęczki...!
MANIPULATORS & DEVIANTS SQUAD :)

guns_9

Wysłana - 23 listopada 2008 17:59    Edytuj Cytuj
A jak się nazywa ta odmiana Karate ??
Na pewno TKD jest skuteczne i efektywnie, ale nie odrazu, to wszystko przychodzi z czasem. A co Cię najbardziej z tego interesuje ? Jeżeli lubisz i podobają Ci się różnego rodzaju techniku rzutów (przerzucania przeciwnika) to wybierz judo. Jeżeli chciałbyś walczyć w ręcz to boks, a jeżeli chciałbyś używać zarówno nóg jak i rąk w walce to idź na TKD. Najlepiej sobie wybierz ze 2 SW z tych co podałeś i idź zobacz jak trener naucza.

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie"

Witch King

Wysłana - 23 listopada 2008 18:00    Edytuj Cytuj
Nie jestem pewien mój kolega tam uczęszcza, ale nie spytałem się go o to

loki7

Wysłana - 23 listopada 2008 18:00    Edytuj Cytuj
skoro jest to kwestia indywidualna jak mówisz(i masz co do tego racje)to powinienes sam wybrac

Witch King

Wysłana - 23 listopada 2008 18:02    Edytuj Cytuj
Z tego co wymieniłem to najbardziej kręci mnie Viet Vo Dao (moja mieścina jest stolicą Polski tej SW)oraz Judo, z tego co wyczytałem to w TKD jest bardzo mało rąk

Endru_85

Wysłana - 23 listopada 2008 18:11    Edytuj Cytuj
Przy twoich wymiarach zaleciłbym ci styl chwytany. Jesteś jescze młody, sądzę więc że jescze nabierzesz masy i wzrostu, zwłaszcza jak z umiarem poćwiczysz na siłowni. Póki co, masz nieduzy wzrost, co oznacza mniejszy zasięg ciosów, a nieduza masa sprawi, że twoje uderzenia raczej nie będą efektywne (Niestety życie to nie film z Brucem Lee, musiałbyś miec b. dobrą technikę, by zrobić wrazenie na kims duzo ciezszym) więc lepiej pójdz na judo. Umiejętnie robiąc rzuty,podcinki, wytrącenia z równowagi szybciej sobie poradzisz w ew. starciu. Do judo dorzuciłbym siłownię(z umiarem) i ew. po jakims czasie coś uderzanego na dodatek.
Co do TDK - nie sugeruj się wyłacznie tym co czytałeś. Dużo zależy czy te TKD jest w wersji ITF(ciosy na głowę w walce sportowej, uzywa się rękawic), czy WTF(brak rękawic i ciosów na głowe). Przejdz i zobacz jak trenują- jezeli na potega kopia w powietrze i robia uklady to niewarto. Jezeli cwicza na lapkach/tarczach/workach, to juz lepiej, zwlaszcza gdy sporo rak cwicza a nie tylko mlynki po iles kopniec.

Zmieniony przez - Endru_85 w dniu 2008-11-23 18:21:12

Kiedyś ludzie byli sobie bliżsi bo broń miała mniejszy zasięg

Witch King

Wysłana - 23 listopada 2008 19:16    Edytuj Cytuj
Byłem na 1 treningu TKD i nie spodobało mi się ...
Poza tym jest w sąsiedniej miejscowości co dodatkowo je przekreśla.
Byłem również na treningu Viet Vo Dao i spodobało mi się ,
dużo ciekawych uderzeń, kopnięć, rzutów, chwytów, dźwigni, walki w gardzie. Czy ktoś mógłby przybliżyć mi bardziej tą SW?
Czekam na wasze dalsze opinie i porady również w stosunku do innych SW, bo ciągle jestem niezdecydowany...

tygrum

Wysłana - 23 listopada 2008 19:23    Edytuj Cytuj
Najbardziej efektowna jest niewątpliwie capo. Ale.. jest to sztuka walki inna od wszystkich i bezkontaktowa. Jeśli chcesz efektywności to boks lub judo. Najlepiej by było połączyć capo z boksem, byłaby z Ciebie niezła maszynka

Witalij Kliczko na prezydenta Ukrainy !!!

Marcin_VB

Wysłana - 23 listopada 2008 20:42    Edytuj Cytuj
Siema
Boks jest darmowy: treningi odbywaja sie we wtorki i czwartki na hali na chopina o 17.00 lecz chyba nie ma obecnie przyjec.
Masz jeszcze viet boxing (cos takiego jak muay thai) tez na hali na chopina we wtorki i czwartki o 20.00 - trenerem jest ta sama osoba co viet vo dao
Obecnie w zyrardowie nie ma viet vo dao -jest vo dao lecz trenerem jest ta sama osoba.
O TKD i karate pierwsze słysze - gdzie i kiedy obywaja sie treningi?

Jesli chcesz sie nauczyc walczyc w stojce to idz na viet boxing lub boks

Zmieniony przez - Marcin_VB w dniu 2008-11-23 20:46:47

Newsy MMA, K-1 i nie tylko - www.fight24.pl zapraszam!!!

Witch King

Wysłana - 23 listopada 2008 20:48    Edytuj Cytuj
Karate jest w prywatnej szkole nr.2 im. Hulki Laskowskiego jeśli się nie mylę, a TKD w Grodzisku Mazowieckim. A propos czym różni się viet boxing od Vo Dao?
DORADZAJCIE

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pomóżcie w wyborze!!!

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.