SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Polewa do mazurka z whey

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 450

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1635 Napisanych postów 5131 Wiek 48 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 414265
Chciałabym zrobić polewę do mazurka bazując nie na maśle, cukrze i kakao - ale na kakao, ewent. tłuszczu kokosowym (jak najmniej) i whey. Ma ktoś doświadczenie jak to zrobić żeby się zsiadła?
Standardowo robiłam zawsze mazurek jasny i ciemny. Ciemny to czekolada plus bakalie, jasny to lukier plus wiśnie z konfitury - ot taka była tradycja, jeszcze z domu rodziców. A w tym roku chodzą za mną polewy bardziej fit, własnie na bazie whey (mam kilka fajnych smaków) - tylko co zrobić aby masa zastygła? Normalnie to zastygniecie gwarantuje masło. Ile dać oleju koko aby zastygł whey? Jakieś proporcje?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5302 Napisanych postów 4560 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 238427
ja zazwyczaj robię polewy z karobu/kakao i oleju kokosowego i wjeżdzają pięknie (ewentualnie jakiś proszkowy słodzik do tego), ale kilka razy zdarzyło się, że do tej mieszanki wrzucałem WPC i też było wszystko ok, aczkolwiek musisz mieć świadomość, że będzie czuć w tym proszek jak robię z karobu/kakao i oleju to zazwyczaj proporcje 1:2 (czasami zbliżam się do 1:1, ale to wyjątki)


Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2018-03-29 21:48:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1635 Napisanych postów 5131 Wiek 48 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 414265
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wysoko proteinowe kopce kreta