SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Polewa czekoladowa bez topienia się ?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 583

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 29 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 333
Wie ktoś jak zrobić taką polewę czekoladową która się nie roztapia poza lodówka ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 7378 Napisanych postów 105836 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1189614
Z czekoaldy sobie zrób, roztapaisz sama czekoladę i potem jak zastygnie powinna mieć taką samą konsystencję.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 614 Napisanych postów 2492 Wiek 29 lat Na forum 354 dni Przeczytanych tematów 40045
wlasnie mialem napisac to samo ale uznalem ze autorowi raczej nie chodzi o rozpuszczenie czeko, bo to wydaje sie najbardziej logiczna opcja ze tak trzeba by zrobic, bardziej myslalem nad opcja koko+kakao ale nie mam pewnosci czy w temp pok dalej bedzie forma stala...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
blue_hope Doradca
Ekspert
Szacuny 3208 Napisanych postów 15808 Wiek 30 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 146708
Czekolada gorzka z odrobiną oleju kokosowego, da lepszy efekt "sklejania się i trzymania się" tego, co chcesz pokryć.
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
makrosięzgadza Kuchnia Dzika Moderator
Ekspert
Szacuny 326 Napisanych postów 370 Wiek 36 lat Na forum 240 dni Przeczytanych tematów 13648
Tak jak blue radzi, czeko roztapiasz albo samo albo z odrobiną oleju kokosowego lub masła klarowanego. zastyga i może być poza lodówką. możesz kombinować z olejem koko plus kakao - ale szkoda twojego czasu - zawsze będzie miękka i półpłynna.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Egzotyczne Fit Trufle