Szacuny
53
Napisanych postów
5557
Wiek
36 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
53767
Witam serdecznie rzadko sie udzielam u was w dziale ale mam kilka pytan odnosnie wolowinki.Zajadam sie stekami ostatnio ale w rozrachunku moglbym duzo wiecej szamac wolowiny mielonej gdyz wychodzi taniej.Moje pytanie co ciekawego mozna przyrzadzic oczywiscie smacznego z mielonej?i jak sie maja wartosci odzywcze?shit czy spoko jest?
PS pytania nie kieruje do leszczy ale znawcow tematu
Zmieniony przez - Center88 w dniu 2008-02-25 17:19:57
Szacuny
115
Napisanych postów
11455
Wiek
41 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
83143
Mielona czyli rozumiem kupujesz kawał wołowiny i pani przy tobie to mieli . W poscie koksiarskie żarcie shield dał fajny przepis ,z sosem bolognese wchodzi bezproblemowo.
Szacuny
2
Napisanych postów
292
Wiek
39 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2864
ja bym nie jadł jakiegokolwiek mięsa mielonego, którego nie widziałęm przed zmieleniem, zastanów się, dlaczego to mieso jest tańsze niż zwykłe...przecież dochodzi koszt zmielenia (mały, ale jednak jakiś), więc po co ktoś zwieksza sobie koszty?? myślę ze po to zeby ukryć gorszą jakość tego miesa...wybór jednak należy do Ciebie
Szacuny
7
Napisanych postów
620
Wiek
35 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
41512
Ja ostatnio trzaskam tak: zmielona ligawe + zmielona piers kury (mam maszynke to sobie miele po pare kilo ) do tego makaron razowy dodaje troszeczke jakiegos taniego sosu do makaronu, ale jak beda tansze pomidory to sam sobie zrobie i do tego czesto brokul z lnianym, sam jem to sobie w proporcji 125g wolowny 50g piersi POtem takie zmielone mieso latwo sie przechowuje w zamrazalniku, dziele sobie w torebeczki foliowe po porcji 175 lub 200g.