Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Podciąganie na drażku

Tonino

Wysłana - 28 lutego 2010 17:28    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam, mam drążek do sufitu 6 uchwytów, neutralny wąski, neutralny szerszy i taki całkiem szeroki z lekko nachylonymi rączkami do dołu.
Aktualnie robie 10 podciągnięć w neutralnym wąskim i 6+ w szerszym. I moje pytanie jest takie, robić sobie po 10 tak 2 razy w ciągu dnia, czy robić jakiś serie np 3x4? Na co lepiej wyjdzie? Seriami czy do wyczerpania sił (10) i tak 2 razy w ciągu dnia, rano i wieczorem. Cel: robić jak najwięcej podciągnieć, narazie chcę dojść do 15, potem pomyśle o 20.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 lutego 2010 17:56 
W większości przypadków polecamy:

Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

ziomlogos

Wysłana - 28 lutego 2010 17:56    Edytuj Cytuj
4 serie jak narazie do maxa i jak juz dojdziesz do tych ~15 powt dokaldasz obciazenie

proste jak ruchanie

Tonino

Wysłana - 28 lutego 2010 18:25    Edytuj Cytuj
a robić tylko na wąskim czy na szerszym też?

ziomlogos

Wysłana - 28 lutego 2010 18:29    Edytuj Cytuj
ok 5-10 cm szerzej niz szerokosc barkow

patero90

Wysłana - 28 lutego 2010 18:52    Edytuj Cytuj
Ja kiedy zaczynałem się podciągać ćwiczyłem takim "programem". Stosujesz go 2-3 razy w tygodniu. Ćwiczysz seriami 8-6-4 podciągnięcia, zacznij od dwóch takich serii, po każdym cyklu rób 90 sekund przerwy. Później rób 3-4 serie z 60s przerwami. Mi pomogło.

"Train hard or go home"
"Anything in life is possible, but you have to make it happened."

MOREPOWER

Wysłana - 01 marca 2010 01:13    Edytuj Cytuj
Zalezy ci tylko na ilości podciągnięć, czy na rozwoju mięśni pleców?

Jeżeli masz zamiar koncentrować się na ilości podciągnięc-jakiś trening pleców 3 razy w tygodniu po te 4-5 serii maks, ewentualnie różnymi chwytami[pamiętaj, że wąskimi zawsze się więcej razy podciągniesz].

Jeżeli zalezy ci na rozwoju mięśni pleców-tutaj sprawa ma się zgoła inaczej...bo gdzie martwy ciąg, jakieś wiosłowanie...No i choć plecy-to jedna z ważniejszych, jeśli nie najważniejsza grupa mięśniowa-ale też nie wiem po co rozwijać tylko jedną grupe mięśniową, nie oglądając się na inne.

Zmieniony przez - MOREPOWER w dniu 2010-03-01 02:07:49
Specjalista -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Podciąganie na drażku

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.