Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Początkujący potrzebuje pomocy !

lolek10

Wysłana - 01 sierpnia 2009 14:12    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam ! chciałbym się dowiedzieć jakimi ciężarami mam na początek ćwiczyć ? warze 75kg i 178zwr. mam sztangę łamaną 35kg. hankle 5kg i 10kg .czy powinienem zwiększyć ciężar sztangi jeśli wyciskam na biceps 30razy ?jaki zestaw ćwiczeń byście polecili mi z tym sprzętem co posiadam żeby były jakieś efekty ćwiczę jakieś 2 miesiące i żadnych zmian nie widzę ale to dla tego ze nie mam żadnego opracowanego zestawu ćwiczeń po prostu cisnę na maxa po parę razy wszystkie możliwe opcje ze sztangą i hanlkami...Pomóżcie jak ćwiczyć i ile powtórzeń i jakimi ciężarami... POZDRAWIAM

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 01 sierpnia 2009 15:12 
W większości przypadków polecamy:

ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

messsi

Wysłana - 01 sierpnia 2009 15:12    Edytuj Cytuj
A Cwiczysz tylko bica? 30x35kg na bica?

lolek10

Wysłana - 01 sierpnia 2009 19:05    Edytuj Cytuj
No nie tylko biceps! staram się robić różne ćwiczenia na klata i triceps itp. Tylko właśnie nie wiem czy wystarcza ni ten sprzęt na początek czy powinienem zwiększyć ciężar i jaki zrobić plan ćwiczeń,ile powtórzeń i co dokładnie ???
Ps.30x35kg na biceps to zła technika?

lolek10

Wysłana - 03 sierpnia 2009 17:14    Edytuj Cytuj
No niestety nikt nie odpowiada na moje pytania .. Chyba zadzwonię do Pudziana może on mi udzieli kilka wskazówek ))

sixstus

Wysłana - 03 sierpnia 2009 17:50    Edytuj  Cytuj
Ok, to ja Ci polecę cos konkretnego. ACT:
http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_ACT%2C_czyli_trening_dla_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych_by_georgu%21-t350762.html - tylko przeczytaj dokladnie zebys nie pytal potem jaki ciezar albo ile powtorzen.

Zmieniony przez - sixstus w dniu 2009-08-03 17:53:28

Quidquid Latine dictum sit, altum videtur

lolek10

Wysłana - 03 sierpnia 2009 22:51    Edytuj Cytuj
OK wielkie dzięki! :) POZDRAWIAM!

lolek10

Wysłana - 07 sierpnia 2009 15:51    Edytuj Cytuj
Witam! Mam takie pytanie ułożyłem sobie plan ćwiczeń od.1 do 12 z tym że robię go w taki sposób. nie robię ćwiczeń poklei od 1 do 12 i odnowa 1 do 12 i tak 4 razy cały plan. Tylko robię każde ćwiczenie po 4 razy z krótkimi przerwani tak około 2min .. Np. 1 ćwiczenie 15 powtórzeń 2min odpoczynek i znowu 1 ćwiczenie 15 powtórzeń i tak 4 razy i potem 2 ćwiczenie tak samo aż do 12 ćwiczenia ..
A robię to, dlatego tak, bo brakuje mi sprzętu i za dużo czasy mi zajmuje przekładanie krążków ze sztangi na hantle i odwrotnie.
I teraz pytanie czy mogę tak robić ? Pozdrawiam

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Początkujący potrzebuje pomocy !

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.