Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 746 razy
słowa kluczowe: początkujący 
Autor

Początkujący

MuSzY13

Wysłana - 11 marca 2010 21:47    Edytuj Cytuj

Przeniesiony przez georgu z działu 'Trening dla początkujących'.

Sprawdź swoje BMI

Witam bardzo serdecznie. Mam 14 lat i chciałbym zacząć samodzielny trening w domu. Nie chodzi mi o trening na masę ani dużą siłę, lecz bardziej na technice oraz kondycji.

Prosił bym o pomoc. Chodzi mi o technikę walki jaką jest muay thai, a dokładnie pracę z workiem i ciałem. Chcę zacząć ćwiczyć dla samego siebie i proszę mnie nie skreślać za mój młody wiek i brak doświadczenia. Chciał bym nauczyć się techniki ciosów a podczas tego wyrobić kondycję.

Proszę o rady i ułożenie mi jakiegoś planu tygodniowego.

Waga: 62 kg

Wzrost: 172 cm

Cel treningowy: Poprawienie techniki ciosów oraz kondycji. Ponadto nabranie trochę siły.

Staż treningowy na słowni: Bardzo żadkię wizyty na szkolnej siłowni

Uprawiane inne sporty: Piłka nożna, basen 2x w tyg. Aerobik 1x w tyg,

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): Worek bokserski ( głównie na nim chcę ćwiczyć )
2 woreczki na ręce ważące jeden 2kg

Dieta: Ogólnie staram się jeść zdrową żywność, lecz diety nie mam

Przeciwskaznania medyczne: Z racji tego, że uprawiam piłkę nożną badam się raz na pół roku. BRAK

Zażywane suplementy: Brak

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 marca 2010 21:57 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

eeroo

georgu Ivan Groźny

Wysłana - 11 marca 2010 22:08    Edytuj Cytuj
Sam sie nie nauczysz sportow walki... Znajdz jakis klub zapisz sie i sumiennie pracuj na treningach...

zdr.

MODERATOR DZIAŁU "SPORTY ZESPOŁOWE"

MuSzY13

Wysłana - 11 marca 2010 22:14    Edytuj Cytuj
Tylko o to chodzi, że już wybrałem 1 sport i to jest Piłka Nożna. A ćwiczenia na worku chcę traktować jako trening na kondycję i trochę techniki, tylko nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. TZ ile odpoczynku po miedzy 1godzinnymi treningami itd. :)

Zmieniony przez - MuSzY13 w dniu 2010-03-11 22:15:14

georgu Ivan Groźny

Wysłana - 11 marca 2010 22:17    Edytuj Cytuj
Tylko, ze o to chodzi ze naparzanie w worek to nie jest trening kondycyjny, a techniki przez forum cie nikt nie nauczy...

zdr.

Zmieniony przez - georgu w dniu 2010-03-11 22:18:06

MODERATOR DZIAŁU "SPORTY ZESPOŁOWE"

MuSzY13

Wysłana - 11 marca 2010 22:21    Edytuj Cytuj
Chodzi mi również o techinkę tylko mam parę pytań. Jak należy ustawić ciało podczas napażania aby nie nabrało złych nawyków oraz podstawowe rzeczy takie jak: Czy walić gołą ręką, z całej siły?? na mój wiek 30 min na worku starczy ?? czy co 2 dzień treningu na worku bedzie dobry ??

4rScorpion SPAMER

Wysłana - 11 marca 2010 22:28    Edytuj Cytuj
Albo się zapisz do klubu albo zrezygnuj z forum techniki się nie nauczysz a rozwalił łapy bezmyślnym cepowaniem w worek nie jest trudno

Karate Shin Ai Do w Krakowie! [http://shinaido.w8w.pl/]
Przyjdź na trening, nie pożałujesz!!!
[http://www.sfd.pl/***Karate_SHIN_AI_DO_Krak%C3%B3w***-t749535.html]
Ekspert -

ZO4

Wysłana - 11 marca 2010 22:33    Edytuj  Cytuj
Hmm nabierzesz na pewno złych nawyków po 1. Po 2 gołą ręką to się pozdzierasz jak idiota, po 3 30 min to ty możesz kupe robić a nie w worek bić (za dużo, rob serie np minuta bicia, 30s przerwy i tak 10razy?) a po 4 idz urwa na trening do klubu.

ANTI ISLAM!

tommy0

Wysłana - 11 marca 2010 22:36    Edytuj Cytuj
Jeśli nie chcesz isc do żadnego klubu to jak mówili poprzednicy zrezygnuj z SW. Jeśli chcesz poprawić kondycje to zajmij się bieganiem na ten przykład. Tam brak trenera aż tak Ci nie zaszkodzi.

nastic

Wysłana - 11 marca 2010 22:39    Edytuj Cytuj
To dzisaj jakaś akcja? Senesi i slu powróclili??

Kondycję to sobie bardziej wyrobisz np. biegając niż na worku.
Widzisz:

Jak należy ustawić ciało podczas napażania aby nie nabrało złych nawyków oraz podstawowe rzeczy takie jak: Czy walić gołą ręką, z całej siły??

Tego nie da rady opsiać, ktoś musi Ci pokazać. Nawet jak Ci opiszemy to skąd wiesz, czy robisz to dobrze?

Proszę Cię, nie wal gołą ręka w dodatku z całej siły ( jescze nie wiadomo czym ten worek wypełniłeś),bo sobie możesz niechcący krzywdę zrobić.

Spróbuj pójść do klubu na 1 trening.Zobaczysz, jak jest, czy Cię do tego ciągnie.

Jeżeli poświęcasz czas piłce nożnej, to spróbój się doagddać z trenerm, może bys chodził tylko na 1 trening? Za pół ceny?

Albo poszukaj jakiegoś kolegi, który już trochę czasu trenuje, żeby Ci pokazał, skorygował błędy.

Ludzie nie karmcie trolli, szczególnie tych dużych. Bo to nienażarte z natury stworzenia.

buakaw123

Wysłana - 11 marca 2010 23:17    Edytuj Cytuj
Jak bardziej zależy ci na technice to idz do klubu, a jak na kondycji to dodaj np. bieganie.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Początkujący

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.