Witam, 4 lata trenowałem bjj oraz miałem krótki epizod z muay thai(dokładnie 3 miesiące), przerwałem treningi z powodu założenia aparatu na zęby. Teraz, bez treningów zaczyna mi się nudzić, więc zrobiłem sobie w piwnicy taką a'la salę, mam tam kilka mat i worek(w planach są jeszcze atlas, gruszka,bieżnia itp.), lecz nie wiem jak to wykorzystać tzn. jakie robić ćwiczenia. Wiem, że na forum jest tego kupa, lecz nie wiem od czego zacząć i jakie ćwiczenia robić, więc prosiłbym żeby ktoś napisał jakie ćwiczenia mam robić i w ilu seriach lub chociaż podać linki do tych najważniejszych/najlepszych poradników. I jeszcze jedno pytanie czy rozciągać mogę się codziennie czy też co 2-3 dni dając czas ciału na regeneracje ?
Nie no miałem ochraniacz, myślałem, że wszystko jest ok, ale tu nagle dentysta mówi mi, że chyba się bije bo ten aparat cały czas się przemieszcza/luzuje i żebym przestał robić to "coś" bo to znacznie przedłuży noszenie aparatu. Już za około pół roku zdejmę ten aparat i w końcu będę mógł wrócić do treningów. Mój plan jest taki żeby teraz potrenować tak ogólnie nad atrybutami, po wakacjach wrócić do muay thai, poćwiczyć 2 lata i zapisać się na MMA. Więc jeszcze ras proszę o owy plan albo te poradniki.
1260392948000
Blacha91
Wysłana - 09 grudnia 2009 22:14 Usunięty przez Lady M za naruszenie Pkt4 regulaminu forum.
Możesz też sobie trening obwodowy robić na sprzęcie który posiadasz. Oprócz tego bieganie, skakanka, pompki, brzuszki, bieg bokserski(możesz kupić sztangielki 0.5 kg i z nimi robić to ćwiczenie, koszt około 7 zł sztuka).
spoko sztangi mam, a te bieganie,skakanka i resztę co wymieniłeś robię co dwa dni i ponawiam jeszcze pytanie czy rozciągać się mogę codziennie czy tak jak z ćwiczeniami co 2 dni ? Za poradniki dziękuje, sypnę SOGiem ;d
1260393925000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 09 grudnia 2009 22:32
onawiam jeszcze pytanie czy rozciągać się mogę codziennie Masz wszystko w temacie napisane Dynamicznie codziennie a statycznie co drugi dzień. Resztę OloKK Ci dopowie.