Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 788 razy
Autor

Początki w boksowaniu...

kerpalwroc

Wysłana - 23 lutego 2010 14:38    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam , mam takie pytanie a w zasadzie problem. Mam 22 lata, troszkę "tuszy" i prawdopodobnie coś z sercem (aktualnie przechodzę badania specjalistyczne) i spytałem się lekarza co mam robić, jaki rodzaj "wysiłku fizycznego", to powiedział mi że ABSOLUTNIE nie siłownia, lecz uderzanie w worek bokserski, tennis, gimnastyka w domu. Wiadomo że odpada tennis i gimnastyka w domu bo są to raczej "słabe" zabawy jak dla mnie, został worek bokserski. I teraz pytanie do was, bo są dwie możliwości:
1. Albo kupię coś do "domu" lub piwnicy , jakiś worek ale stacjonarny , tak żeby można było go przenosić, nie wiem czy istnieje takie coś , żadne podwieszane na ściane ani sufit , mam pokój mały także za bardzo przechylać się nie może...
2. Zapisać się do klubu bokserskiego, no własnie , tylko tam pewnie jest takie coś , jak sparingi z innymi , a ja wlasnie nie chce sie boksowac bo mi to nie potrzebne ...

Co radzicie ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 lutego 2010 14:44 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

mak5iu

Wysłana - 23 lutego 2010 14:44    Edytuj Cytuj
Zapisz się do klubu i powiedz trenerowi co jest co, na pewno zrozumie twoja sytuację lepszy trening w sekcji bez sparringów niż młócenie w domu w worek

"Wylewając pot na treningu, oszczędzasz krew w czasie walki"
"On the street nobody can hear you tap out"

kerpalwroc

Wysłana - 23 lutego 2010 14:57    Edytuj Cytuj
Tylko kolega jest zapisany w innym mieście i mowi ze ciezko jest, tzn na koniec treningu po 300 brzuszków, a ja nie moge przesadzac z wysilkiem bo wykituje, takze jakies wysilkowe odpadaja.. i myslicie ze trener bedzie chcial tez takiego kogos jak ja trenowac ? nawet jesli chodzi o sama technike "nawalania" w worek albo gruszke ?

kerpalwroc

Wysłana - 23 lutego 2010 14:57    Edytuj Cytuj
BTW. mowimy o klubie Gwardia Wrocław...

SFD

Wysłana - 23 lutego 2010 14:59    Edytuj Cytuj
jezeli to grupa rekreacyjna to trener nie powinien robic problemow. Powiesz jaka jest sytuacja, ze masz cos z sercem, nie chcesz sparowac a przy zbytniym wysilku poprostu bedziesz mowil: STOP.
jest zasada: klient nasz pan ;]

kerpalwroc

Wysłana - 23 lutego 2010 15:05    Edytuj Cytuj
A lepsze są prywatne sekcje czy kluby takie jak Gwardia ? , bo wiem że prywatne droższe sa... ale czy warto ?

Sumiasty

Wysłana - 23 lutego 2010 15:06    Edytuj Cytuj
Imo walenie w worek nie znając podstaw to bezsens.
Zapisanie się do klubu to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie.
Aeroby na rozgrzewkę, worek, technika i spalasz "tusze". ;)
Polecam też ćwiczyć w bluzie, z czasem może nawet w dwóch.
Ponadto przydała by się dieta, albo chociaż zdrowe odżywianie (http://www.sfd.pl/10_wskaz%F3wek_%BFywieniowych-t315293.html).
Sam staram się to wszystko praktykować, a też mam problemy z sercem, i waga powoli spada.
Powodzenia.

SFD

Wysłana - 23 lutego 2010 15:08    Edytuj Cytuj
co rozumiesz pod tym pojeciem? wszystkie sekcje sa prywatne, tyle ze na niektorych nie placi sie, bo sa one nastawione na zysk z zawodow i wyszukiwanie talentow, a na innych sie placi za kazdy miesiac i trener cie uczy. Jezeli masz 22lata to raczej platna sekcje, bo na bezplatna nikt cie nie wezmie, juz jednak troche stary jestes.

Lece na trening, nara

Zmieniony przez - Przemasso w dniu 2010-02-23 15:08:39

kerpalwroc

Wysłana - 23 lutego 2010 15:17    Edytuj Cytuj
Sumiasty własnie o to chodzi że dieta jest i zdziwiłbyś się jak się odżywiam , lekarze podejrzewaja że nadwaga jest przez problemy hormonalne... a nie z obżerania... nigdy dużo nie jadłem a ważę koło 110kg przy 180cm , owszem mogę być ciężki ale żeby były muły a nie ... sam wiesz co ;] ALe najpierw pójdę do gwardii i spytam się a pozniej prywatne cos poszukam , nie wiem czy we Wrocławiu coś konkretnego jest...

Lady M www.fight24.pl

Wysłana - 24 lutego 2010 17:30    Edytuj Cytuj
takze jakies wysilkowe odpadaja

yyyy, to co Ty chcesz z tym workiem robić? praca na nim to jest zaj*bisty wysiłek
poza tym w klubie nie powinni robić Ci problemów, ludzie z różnymi schorzeniami przecież trenują rekreacyjnie.

"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."

mój dziennik: [http://www.sfd.pl/-t621203-s191.html#post10]
Specjalista -

Kadlubek

Wysłana - 27 lutego 2010 14:47    Edytuj Cytuj
jesli jestes z Wrocka to sprobuj w puncherze u Janka. Zayebisty trener wg mnie i to glownie MT.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Początki w boksowaniu...

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.