Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Plan treningowy wstep do treningu trójboju

Hate91

Wysłana - 28 sierpnia 2010 19:40    Edytuj Cytuj
Vena , bo mnie juz zaczynasz rozśmieszać bardzo prosze czytać ze zrozumieniem tekst który tutaj napisałem czyli :

Miałem przewre od siłowni i regularnie cwicze 4 miechy.

czyli staż mam 4 lata , rozumiesz czy nie bardzo ? miedzy czasie był okres ze zajmowałem się sportami walki ( 2 lata ) .

Nigdy sie nie Poddawaj

vena84

Wysłana - 28 sierpnia 2010 19:41    Edytuj Cytuj
Ale jaka krytyka? to są normalne pytania,a Ty się burzysz

Wklejasz plan to licz się z tym,że nie każdy będzie miał identyczny tok myślenia jak Ty i będzie czekał na jakieś wytłumaczenie...

P.S drążek jak już to po ciągach,a nie przed w końcu to uzupełniające ćwiczenie

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...

[http://www.sfd.pl/temat621220]

Hate91

Wysłana - 28 sierpnia 2010 19:42    Edytuj Cytuj
piszesz ze zadowolenie zadowoleniem liczą sie efekty , to przepraszam ja Cię bardzo jak ktoś jest zadowolony bez efektów xD

Nigdy sie nie Poddawaj

Hate91

Wysłana - 28 sierpnia 2010 19:44    Edytuj Cytuj
no o właśnie o taką rade mi chodziło z tym drążkiem , teraz tylko odnośnie informacje poprawkowe wg całego planu i jest git , bedzie wszystko co chce wiedzieć .

dziekuje i trzeba było tak odrazu .

Nigdy sie nie Poddawaj

vena84

Wysłana - 28 sierpnia 2010 19:45    Edytuj Cytuj
Hate spokojnie czytam czytam,ale na pisałeś,ze na poważnie 4miechy bo ja też ćwiczę z 5lat a na poważnie i z podejściem mniej

mam na myśli zadowolenie z planu treningowego,bo efekty to w dużej mierze od ćwiczącego zależą

kondi89

Wysłana - 28 sierpnia 2010 20:27    Edytuj Cytuj
Pisałem z konta mojego kolegi :)
no to dobrze ze 5 lat gratuluje wytrwalosci ;p niestety z roznych wzgledow nie do konca zaleznych ode mnie nie moglem sobie na to pozwolic. I przez to ze napisalem ze wrocilem do treningow na powaznie 4 miechy temu to juz pomyslalas ze nie mam wiedzy ze juz plany pisze i sie nie znam :) a w temacie siedzialem caly czas przynajmniej w teoretycznym znaczeniu :)
napisalas ze plan haotyczny ok ale poz a drazkiem co Ci nie pasuje? moze jestes dobra zawodniczka ale skrytykowalas z Kuba plan bez podania konkretnych poprawek i porad po za tym drazkiem ;p a chodzi mi o pomoc a nie wyklucanie sie lub chwalenie kto jakie ma osiagi itp
piszac ze ludzie ktorym zrobilem rozpiske byli zadowoleni to mialem na mysli ze osiagali mniej wiecej cele o ktore im chodzilo ale tu sie zgodze ze to w duzej mierze zalezy od cwiczacego :)
Wiec jesli masz jakies pomysly albo znasz sie dobrze na planach to mozesz doradzic bo jak napisalem nie wiem wszystkiego i dalej sie ucze no ale jak kazdy ;p
a jezeli nie to i tak dzieki :)
tylko na przyszlosc albo staraj sie pomuc komus konkretnie albo nic nie pisz :D

"Ćwicz, nie p******!"

vena84

Wysłana - 28 sierpnia 2010 20:47    Edytuj Cytuj
Poniedziałek:
Plecy:
1.drążęk - 3 serie max
2.MC - 6 serii po 2/1 powt (lżejsze cięzary 2 powt a cieżkie 1)
3.Wiosłowanie w opadzie badz wioslowanie na maszynie(TIR uchwyt pionowy) 3 serie - 8 powt

tu jak już napisałam drążek po MC

Barki:

1.Wysciskanie siedzac zza głowy 3 x 8
2.Wznosy bokiem 2 x 8
3.Wznosy bokiem w opadzie 2 x 8

wyciskanie zrobiłabym sprzed klatki/wyciskanie hantlami

Wtorek:

Klata

1.WL 6x2/1
2.góra na maszynie 3x8-10
3.dół klatki hantle ze skrętem 3x10
4.Rozpiętki 3x8-10
(2 serie na górę klatki 1 na dół)

jako 2 wrzuciłabym skos, 3wyrzuciła

Biceps :
1.wyciskanie sztangi łamanej wąski chwyt 3x8-10
2.biceps ze skrętem nadgarstka 3x8-10

Czwartek:

Nogi :
1.Przysiad 6x2/1
2.Zginanie nóg tyłem 4x8-10
3.suwnica/hack przysiady 3x8
4.łydki 3x16

suwnicę bym wyrzuciła,a dała lepiej prostowanie na maszynie

Triceps:
1.francuskie hantlami leząc 3x8-10
2.pompki na poręczach z obciązeniem 3x8

a poręcze dałabym najpierw bez obciązenia

Ogólnie bardziej pasuje mi układ klatka+triceps i nogi+barki a plecy+biceps

No i podejście pod główne boje mi nie pasuje te 6/1-2 jedynki to można robić sobie pod koniec cyklu
No chyba,ze faktycznie jest to plan mający na celu załapanie właściwego ruchu

To tyle z mojej strony

Zmieniony przez - vena84 w dniu 2010-08-28 20:47:55

kondi89

Wysłana - 28 sierpnia 2010 20:55    Edytuj Cytuj
no i o taka rade chodzi dzieki :)
no wiesz kazdy uklada tak jak mu pasuje :) ja obecnie cwiczylem planem podobnym do tego co napisalas ze wolisz ale 4 razy w tygodniu i atakowalem grupy miesniowe 2x na tydzien :) wiem ze tu bys znalazla pewnie jakies ale no ale ja wiem z doswiadczenia ze sa plany co pozornie wygladaja na dziwne lub troche sprzeczne a daja na prawde duzo tak jak w moim wypadku :)
No i tak jak napisalem na samym poczatku to nie ma byc wlasciwy plan treningowy na trojboj tylko wprowadzajacy! :p
Bo moze nie doczydalas wczesniej wiec lepiej dodac :) dzieki pozdro

"Ćwicz, nie p******!"

Moszyn

Wysłana - 28 sierpnia 2010 22:54    Edytuj Cytuj
Witam.Ja podobnie jak Vena sugerowałbym zmianę kolejności przy grzbiecie,chociażby ze względu na to,że zaczynając od drążka,osłabiasz chwyt niezbędny do mc.Wolałbym w kolejności mc+ćwiczenie uzupełniające na dupę i dwójki(zamiast robić je w dzień nóg)+wiosłowanie+drążek
Co do barków,to Senegroth w jednym z ostanich postów pisał o tym,że zamiast katować barki,lepiej pomęczyć triceps i bardziej przełoży się to na siłę w wl.a jeśli już je robić to przedni akton i tu proponowałbym żołnierskie wyciskanie.
Co do klatki,to wyrzuciłbym górę,a skos głową w dół zrobiłbym na mniejszej ilości powtórzeń i na sztandze-zdecydowanie lepszy efekt jeśli chodzi o przyrosty siły.
Co do nóg,to wyrzuciłbym te maszyny,bo też nie przełożą się one zbytnio na siłę.Siady+ewentualnie 1/2 siadu i jestem pewien,że nie będzie ani siły,ani ochoty na maszyny:).
Co do tricepsów to proponowałbym wyciskanie wąsko+poręcze

A co do samego rozkładu to podobnie jak Vena widziałbym to tak:
1 dzień: siady+barki (siady,1/2siadu+żołnierskie)
2 dzień: klatka+triceps (wl,wyciskanie głową w dół,wyciskanie wąsko,poręcze)
3 dzień: mc+biceps (ciągi,dwugłowe ud,wiosło,drążek,biceps wg uznania)
4 dzień: możecie sobie robić technikę

Co do samego rozkładu powtórzeń to proponowałbym pierwsze cztery tygodnie robić 3x3,ostatnie dwa 3x2/1.potem tydzień przerwy i ewentualne podejścia pod rekordy.pozostałe ćwiczenia 3x6.tak ja bym to widział.pozdrawiam:)

kondi89

Wysłana - 28 sierpnia 2010 23:09    Edytuj Cytuj
O dzieki wielkie :)
W koncu ktos konkretny kto pomoze a nie bedzie gadac o *******ach
Pozdro :)

"Ćwicz, nie p******!"

Odpowiedzi jest na 4 strony.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Plan treningowy wstep do treningu trójboju

Strony:  pierwsza  1  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.