Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Plan treningowy jaki? siłka w domu

SilnyBicu

Wysłana - 03 marca 2010 10:52    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam za jakis czas bede miał sprzet w domu i chciałbym porzadnie zacząć cwiczyć.
Mam 17 lat moja przygoda z hantelkiem zaczeła sie w 4 klasie podstawówki i do teraz jest.od ponad 1 roku cwicze systematycznie co 2 dzień.Przedtem cwiczylem co 2 /3 dzien miałem przerwy tygodniowe itp.Do tej pory cwiczyłem hantelkami podstawowe cwiczenia ktore idzie nimi wykonac,Bic tric barki nadgarstek,rozpietki itp cwicze pod wzglendem armwreslingu.

Z 2 kolegami składam sie na coś takiego:
http://www.allegro.pl/item928831255_solidna_lawka_nie_tylko_pod_sztange_skladana.html
Do tego bedziemy miec sztange z obciazeniem około 60kg.Do tego bede miec do dyspozycji hantelki.
Czy by ktos mogł zaproponowac jakis plan treningowy na poszczegółne partie chcemy cwiczyc co 2 dzien.Do tego chcemy kupic gainera i stworzyć sobie diete, jest 5 posiłków itp.

Wieć prosiłbym o jakis plan treningowy co mozna stworzyc z tym sprzentem i jakas diete;]

I co byscie proponowali itp ;]

Sry za orty itp;] Pozdrawiam i czekam na pomoc;]

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 marca 2010 11:11 
W większości przypadków polecamy:

Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

kenzoo

Wysłana - 03 marca 2010 11:11    Edytuj Cytuj
z tym sprzętem to mozesz sobie jedynie krzywde stworzyć, uzbierajce wiecej kasy na lepszą ławeczkę

SilnyBicu

Wysłana - 03 marca 2010 11:16    Edytuj Cytuj
a dlaczego?;d co z nia nie tak?

grimgir

Wysłana - 03 marca 2010 12:29    Edytuj Cytuj
to że jest lipna i słaba. Może się dosłownie złożyć pod ciężarem, ulec pęknięciu itd.
Nawet wymieniać mi się nie chce. Już na pierwszy rzut oka widać, że jest to urządzenie niesolidne i NIEBEZPIECZNE. Uwierz tym co na niejednej pakerni po sprzęcie skakali:)
Jak wyżej- kupcie sobie zwykłą, nie udziwnianą ławeczkę ze stojakami- z grubymi profilami, mocnymi spawami lub mocnymi śrubami. To musi być potężna rama inaczej prędzej sobie krzywdę zrobisz.
Poszukajcie np. w dziale KELTON tu na sfd. Wiem że reklamę robię, ale mają oni naprawdę solidny sprzęt, posłuży wam długo nawet jak będziecie już 150kg do przodu:)
A jeśli ławka za droga to proponuję tak:
- kupić drążek; podstawa na plecy, można na nim robić różne kombinacje treningowe/ sprzęt obowiązkowy
- kupić sztangę i z obciążeniem przynajmniej 80-90kg/
będziecie mogli na niej robić:
wycisk z podłogi( wbrew pozorom b. dobre ćwiczenie na klatkę, oszczędzające barki)
martwy ciąg, rdl- przydatności siłowej i masowej nawet tu nie tłumaczę
military press, push press- silne i masowe barki
zarzuty, podrzuty- siła i dynamika
szrugsy- potężny kaptur
wisołowania, wszelkie odmiany od podchwytów po półsztangę= grubość pleców
uginanie ramion- sztanga prostą= równomierna praca obu głów bicepsa
wycisk wąski= docisk 1/3 ruchu z podłogi- najlepsze masowe ćw. na trica
rolowanie sztangi:)

Jak widać można dzięki samej sztandze( ale z dosyć mocnym obciążeniem, a nie lekkim masturbatorem dla panien jak u was;) plus drążek przećwiczyć całe ciał i to nie domatorsko, ale porządnie.

Do tego dokupcie sobie hantle jakieś skręcane na początek tak max. 25kg jeden i będzie lux uzupełnienie o uginanie z supinacją, rozpiętki z podłogi, ćwiczenia izometryczne na tricepsa itd. itd.

Z czasem załatwicie sobie stojak do przysiadów i siłownia gotowa.

Naprawdę, zamiast wsadzać pieniądze w błoto i ławeczki lepiej kupić drążek, sztangę i kupę obciążenia i hantle.
Zamiast tej ławeczki i pierdół na niej zrób potężny martwy ciągi potężny wycisk szt. z gleby plus military= zobaczysz jak cię styra. A jak ułożysz mądry plan i nażresz się odpowienio- będzie progres.
uWIERZ;)

MOREPOWER

Wysłana - 03 marca 2010 13:32    Edytuj Cytuj
Jak wyżej...

Poza tym-mając odpowiednio dużo obciążenia, sztange, dwa hantle ,ławke i stojaki można zrobić niemal wszystkie podstawowe ćwiczenia[jak będziesz miał drążek, to już właściwie wszystkie].
A podstawa jest najważniejsza.

Póki co możesz też zajrzeć do działu"trening w domowych warunkach".

Zmieniony przez - MOREPOWER w dniu 2010-03-03 13:32:41
Specjalista -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Plan treningowy jaki? siłka w domu

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.