Witam za jakis czas bede miał sprzet w domu i chciałbym porzadnie zacząć cwiczyć. Mam 17 lat moja przygoda z hantelkiem zaczeła sie w 4 klasie podstawówki i do teraz jest.od ponad 1 roku cwicze systematycznie co 2 dzień.Przedtem cwiczylem co 2 /3 dzien miałem przerwy tygodniowe itp.Do tej pory cwiczyłem hantelkami podstawowe cwiczenia ktore idzie nimi wykonac,Bic tric barki nadgarstek,rozpietki itp cwicze pod wzglendem armwreslingu.
Z 2 kolegami składam sie na coś takiego: http://www.allegro.pl/item928831255_solidna_lawka_nie_tylko_pod_sztange_skladana.html Do tego bedziemy miec sztange z obciazeniem około 60kg.Do tego bede miec do dyspozycji hantelki. Czy by ktos mogł zaproponowac jakis plan treningowy na poszczegółne partie chcemy cwiczyc co 2 dzien.Do tego chcemy kupic gainera i stworzyć sobie diete, jest 5 posiłków itp.
Wieć prosiłbym o jakis plan treningowy co mozna stworzyc z tym sprzentem i jakas diete;]
z tym sprzętem to mozesz sobie jedynie krzywde stworzyć, uzbierajce wiecej kasy na lepszą ławeczkę
1267611066000
SilnyBicu
Wysłana - 03 marca 2010 11:16
a dlaczego?;d co z nia nie tak?
1267611370000
grimgir
Wysłana - 03 marca 2010 12:29
to że jest lipna i słaba. Może się dosłownie złożyć pod ciężarem, ulec pęknięciu itd. Nawet wymieniać mi się nie chce. Już na pierwszy rzut oka widać, że jest to urządzenie niesolidne i NIEBEZPIECZNE. Uwierz tym co na niejednej pakerni po sprzęcie skakali:) Jak wyżej- kupcie sobie zwykłą, nie udziwnianą ławeczkę ze stojakami- z grubymi profilami, mocnymi spawami lub mocnymi śrubami. To musi być potężna rama inaczej prędzej sobie krzywdę zrobisz. Poszukajcie np. w dziale KELTON tu na sfd. Wiem że reklamę robię, ale mają oni naprawdę solidny sprzęt, posłuży wam długo nawet jak będziecie już 150kg do przodu:) A jeśli ławka za droga to proponuję tak: - kupić drążek; podstawa na plecy, można na nim robić różne kombinacje treningowe/ sprzęt obowiązkowy - kupić sztangę i z obciążeniem przynajmniej 80-90kg/ będziecie mogli na niej robić: wycisk z podłogi( wbrew pozorom b. dobre ćwiczenie na klatkę, oszczędzające barki) martwy ciąg, rdl- przydatności siłowej i masowej nawet tu nie tłumaczę military press, push press- silne i masowe barki zarzuty, podrzuty- siła i dynamika szrugsy- potężny kaptur wisołowania, wszelkie odmiany od podchwytów po półsztangę= grubość pleców uginanie ramion- sztanga prostą= równomierna praca obu głów bicepsa wycisk wąski= docisk 1/3 ruchu z podłogi- najlepsze masowe ćw. na trica rolowanie sztangi:)
Jak widać można dzięki samej sztandze( ale z dosyć mocnym obciążeniem, a nie lekkim masturbatorem dla panien jak u was;) plus drążek przećwiczyć całe ciał i to nie domatorsko, ale porządnie.
Do tego dokupcie sobie hantle jakieś skręcane na początek tak max. 25kg jeden i będzie lux uzupełnienie o uginanie z supinacją, rozpiętki z podłogi, ćwiczenia izometryczne na tricepsa itd. itd.
Z czasem załatwicie sobie stojak do przysiadów i siłownia gotowa.
Naprawdę, zamiast wsadzać pieniądze w błoto i ławeczki lepiej kupić drążek, sztangę i kupę obciążenia i hantle.
Zamiast tej ławeczki i pierdół na niej zrób potężny martwy ciągi potężny wycisk szt. z gleby plus military= zobaczysz jak cię styra. A jak ułożysz mądry plan i nażresz się odpowienio- będzie progres. uWIERZ;)
1267615796000
MOREPOWER
Wysłana - 03 marca 2010 13:32
Jak wyżej...
Poza tym-mając odpowiednio dużo obciążenia, sztange, dwa hantle ,ławke i stojaki można zrobić niemal wszystkie podstawowe ćwiczenia[jak będziesz miał drążek, to już właściwie wszystkie]. A podstawa jest najważniejsza.
Póki co możesz też zajrzeć do działu"trening w domowych warunkach".
Zmieniony przez - MOREPOWER w dniu 2010-03-03 13:32:41