SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Plan na TRT u 36 latka

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1768

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

36

Waga

73

Wzrost

177

Obwód ramienia

37

Obwód klatki

105

Obwód uda

-

Obwód talii

80

Staż na siłowni

3

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

-

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

0

Opisz swój plan treningowy

góra , dół

Cel cyklu

poprawić jakość życia

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

-

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

20

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

tłuszcz tylko na brzuchu

Stan zdrowia

średni

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

brak

PPM (podstawowa przemiana materii)

2500

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

klatka 105kg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Wiek 35 lat Na forum 168 dni Przeczytanych tematów 538
To jakie badania jeszcze zrobić oprócz prolaktyny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14124 Napisanych postów 234146 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1092576
te leki mieszają strasznie to bez dwóch zdań ,wiem bo bliskie mi osoby to przerabiały
dodatkowo jak ci napisaliśmy u większości wywalają prolaktynę , która zabija nasze libido na amen
nie wiem jaką tam masz sytuację że wrzucone masz te leki lecz większość osób by się bez nich obyła
moda przyszła z usa i psychiatrów i psychologów jest od groma i lekarze uzalezniaja pacjentow od siebie i swoich recept
warto by się przemęczyć i wywalić to gówno ,dodatkowo potrzeba by zrobić kilka badań jeszcze i ew coś działać
1

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14124 Napisanych postów 234146 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1092576
prolaktyna
progesteron
lh
fsh
i dorzucił bym panel tarczycowy

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 183 Wiek 40 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 5513
lodzianin1
większość osób by się bez nich obyła
moda przyszła z usa i psychiatrów i psychologów jest od groma i lekarze uzalezniaja pacjentow od siebie i swoich recept
warto by się przemęczyć i wywalić to gówno ,dodatkowo potrzeba by zrobić kilka badań jeszcze i ew coś działać



Po raz kolejny śmiałe słowa mogące w sposób nieodwracalny wpłynąć na czyjeś życie. A ręczysz, że odstawi antydepresanty i nie skoczy z tego balkonu?

Autorze tematu. Badania zrób, bo faktycznie może to tylko prolaktyna, zbijesz ją, skoczy estradiol i libido wróci razem z humorem. I idź z nimi do swojego lekarza. Poczytaj ile się da i po prostu pogadaj ze swoim lekarzem na temat sytuacji w jakiej jesteś, im więcej sam wiesz tym sensowniejsza będzie rozmowa. To jak z mechanikiem Jeśli z nim ci nie idzie, znajdź drugiego. Z kłopotami psychicznymi wszelkie drastyczne ruchy typu odstawienie leków, bo ci na forum poradzili mogą być opłakane.



Zmieniony przez - fotograf w dniu 2018-04-10 00:11:26
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Wiek 35 lat Na forum 168 dni Przeczytanych tematów 538
Zrobie te badania i bede działal dalej, podziele sie tez z wami wynikami.Co fdo antydepresantow to spokojnie one maja niwelowac objawy psychosomatyczme nerwicy a nie odciągać mnie od samobojstwa, chciałbym aby problem bym z usrabilizowaniem hormonow to moze udało by sie ostawic te leki, dzieki za rady.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Wiek 35 lat Na forum 168 dni Przeczytanych tematów 538
Odebrałem dziś wyniki pozostałych badań i wyszło to co pisaliście.

Aktualne wyniki badań
Tesc - 4,83ng/ml 2.8-8
Estradiol <5pg/ml 11.3-43.2
Kortyzol 516nmol/l rano 166-507
DHEAS 242.6 88.9-427
Morfologia OK
FSH 3.81 1.5-12.40
Progesteron 0.33ng/ml
Prolaktyna 18.10ng/ml 4.04-15.20
PSA całkowite 0.71ng/ml

Teraz ratowac sie endo aby to ustabilizował czy idzie to inaczej zbić



Zmieniony przez - Hunter82pl w dniu 2018-04-17 12:54:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 198 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 20858
Pogadaj z psychiatra i powiedz co się dzieje.
Zaraz wpadniesz w pętlę lykania tabletek.
Może warto odstawić antydepresanty i unormować hormony.


Zmieniony przez - PhantomLord w dniu 2018-04-17 13:20:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 537 Wiek 28 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 177456
Sprawdziłem tak na szybko te Twoje leki

Lexotan (bromazepam) - niby nie zwiększa wg badania poniżej prolaktyny
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6152844

Ale za to ten drugi Ci pewnie podnosi
Efectin ER 150 (wenlafaksyna)
Tuaj są przypadki, że podnosi prolkę:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5426493/
https://ajp.psychiatryonline.org/doi/full/10.1176/ajp.2007.164.7.1121a
no i tutaj po prostu lista efektów ubocznych i jest napisane, że może podnosić
https://www.webmd.com/drugs/2/drug-4870-5047/venlafaxine-oral/venlafaxine-oral/details/list-sideeffects

A z kolei tutaj w rozdziale 3 o hiperprolaktynemii spowodowanej lekami (nie mówię, że to Twój przypadek)
https://academic.oup.com/jcem/article/96/2/273/2709487
żeby przestać brak lek (powodujący wzrost prolki), jeśli to możliwe. A jeśli nie, to zmienić lek. A jeśli z kolei to nie jest możliwe, to wtedy lek zbijający prolaktynę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Wiek 35 lat Na forum 168 dni Przeczytanych tematów 538
Dzięki za info, efectin er odstawiłem tydzień temu, teraz tylko lexotan, ogólnie chce zejść z tego i unormować hormony
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

drugi cylk cyp + deka