JAKĄ DIETE STOSOWAŁES W POPRZEDNIM MEZOCYKLU:carb cycyling
PODAZ KALORII:3500
ILOSC BIALKA NA KGMC:3,5
ILOSC TLUSZCZU NA KGMC:2
ILOSC WEGLOWODANOW NA KGMC:6
JAKĄ DIETE PLANUJESZ W NOWYM MEZOCYKLU:taka sama
PODAZ KALORII NA START:
ILOSC BIALKA NA KGMC NA START:
ILOSC TLUSZCZU NA KGMC NA START:
ILOSC WEGLOWODANOW NA KGMC NA START:
Witam
Chciałbym uzyskać maksymalny progres w cwiczniach głównych,heavy dlatego wybrałem opcej partia 2x week by cześciej atakować rekord.
Moje cele to nabranie dobrego miesa około 10 kg i uzyskanie dobrych wyników siłowych.
Mam na to ponad 12 tygodni.
Teraz czy jest to realne chciałbym zrobić jakieś
30kg w przysiadzie i rdlu
25 kg na płaskiej i w wiośle
5 kg w podciaganiu.
i oczyswiście w innych cwiczeniach
Progres co serie i co trening oczywiście
W rampie bede schodziłe w głównych ćwiczeniach do 1 rm
Witam
trening, ktory napisales nie nadaje sie do realizacji Twoich celow.
Jesli zalezy ci na masie i na sile powinien byc odpowiednio rozpisany tzn.:
- pierwsze tygodnie trening objetosciowy na wiekszej ilosci powtorzen, pozwoli ci to zbudowac "baze", "mase" to treningu silowego, ciezko-atletycznego,
- ustalona progresja ciezarowa, % CM na kazdym trenigu w cwiczeniach podstawowych,
- dobrac takie cwiczenia "pomocnicze", ktore posrednio wplywaja na wynik w cwiczeniach głownych
- czestsze podchodzenie po "rekordy" powoduje spadki, a nie progres w sile.
Wiem ze nie jestem moze tymi co napisałeś ale
Taki rozkład nie przejdzie za bardzo, dzień po łapach katujesz klate i grzbiet.
Lepiej push/pull ewentualnie: klata-barki-triceps/plecy-nogi-biceps
Cele są jak najbardziej realne, w podciąganiu myśle że nawet więcej pójdzie.
Mówisz 12 tygodni, rozplanował bym to na 3 mikrocykle-fazy na wzór HSS aby zachować ciągłość siły:
W pierwszych 4 tygodniach AKUMULACJA, w ćwiczeniach głównych rampa 6 uzupełniające rampa 8
W kolejnych 4 tygodniach INTENSYFIKACJA, w ćwiczeniach głównych rampa 4 uzupełniające rampa 6
W kolejnych 4 tygodniach OBJĘTOŚĆ aby przerzucić zbudowaną siłe na mase, liczba powtórzeń to 8 i 10
Problem w tym że prawdopodobnie nie wyrobisz przez 12 tygodni splitem 2x w tyg/partia, wczesniej nadejdzie stagnacja/przetrenowanie, trzeba by to wykombinowac jakos inaczej, dlatego poczekaj co powiedzą inni.