Witam jestem początkujący chodzę na siłownie od miesiąca bez "konkretnego" planu. Przedewszystkim zależy mi na wyglądzie niż na sile. Chciałbym was prosić o pewne rady co do planu jak ma wyglądać ile czasu itd.
Do dyspozycji mam : - ławeczka płaska ze stojakami - ławeczka skośna - wyciąg - 3 sztangi (Krzywki i prosta) - sporo obciążenia - hantle oraz bardzo dużo wolnego czasu
16 lat , 186cm wzrostu , 100kg wagi.
Ewentualnie prosiłbym o wskazania co do "dopalaczy" czy brać ? jak tak to jakie ? w jakich ilościach ? czy nie będą szkodliwe?
Wielkie mięśnie masz, ale zje... twarz,zęby jak koń, dupe jak słon
1165525384000
stódentkat
Wysłana - 07 grudnia 2006 22:11
coś czuje że masz dużo fatu, dlatego w ciemno polecam dużo aerobów; trening 3 razy w tygodniu + kilka razy w tygodniu aeroby i dużo rozciągania;
Istnieją trzy rodzaje kłamstwa: przepowiadanie pogody, statystyka i komunikat dyplomatyczny.
1165525878000
Globs0n
Wysłana - 08 grudnia 2006 11:37
Serie : (1-10 ,2-9, 3-8)
Poniedziałek(Naramiona,Przedramiona) - Unoszenie ramion w przód z linkami wyciągu - Wyciskanie sztangi sprzed głowy - Unoszenie ramion bokiem w górę z linkami wyciągu - Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia - Rozpiętki Wtorek(Klatka,Grzbiet) - Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej - Krzyżowanie linek wyciągu w staniu - Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce skośnej-głową w górę - Martwy ciąg - Przyciąganie linki wyciągu dolnego w siadzie płaskim - Podciąganie sztangi w opadzie (wiosłowanie) Czwartek(Biceps,Łydki,Triceps) - Wspięcia na palce w staniu - Uginanie ramion ze sztangą stojąc podchwytem - Uginanie ramion ze sztangą na "modlitewniku" - Uginanie ramion ze sztangielkami stojąc (uchwyt "młotkowy") - Prostowanie ramion na wyciągu stojąc - Prostowanie ramienia podchwytem na wyciągu stojąc Piątek(Uda,Klatka,Brzuch) - Przysiady ze sztangą na barkach - Hack-przysiady - Skłony boczne - Skłony tułowia z linką wyciągu klęcząc - Skłony w leżeniu płasko - Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej - Krzyżowanie linek wyciągu w staniu - Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce skośnej-głową w górę Sobota(Biceps,Triceps) - Uginanie ramion ze sztangą stojąc podchwytem - Uginanie ramion ze sztangą na "modlitewniku" - Uginanie ramion ze sztangielkami stojąc (uchwyt "młotkowy") - Prostowanie ramion na wyciągu stojąc - Prostowanie ramienia podchwytem na wyciągu stojąc
Plan do bani? Oceńcie i powiedźcie czy coś zmieniać czy dodać itd.
Z góry dzięki ;) pzdr
1165574279000
Globs0n
Wysłana - 08 grudnia 2006 14:45
Może ktoś poprawić ,ocenić , wykluczyć? Ten plan bo nie jestem przekonany czy go stosować.
Something so strong driving me on, never tire. Something so strong burning so long, like a fire Something so strong born of the sun, taking me higher. Something so strong been coming so long, burning desire.