Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Naprawdę niebezpieczny człowiek nigdy nie grozi. [ON]
Ekspert -
1166104804000
Taurine
Wysłana - 14 grudnia 2006 15:23
Dzieki!
1.WIEK: 17 2.WAGA: 82 3.WZROST: 190 4.WYMIARY: BICEPS:38 KLATA:- UDO:- TALIA:- 5.STAZ NA SILOWNI: rok 6.DIETA - niestety nie mam ulozonej diety poniewaz tryb zycia na taka mi nie pozwala. Staram sie jedynie dobrze odzywiac i zazywam suple. BIALKO: WEGLOWDANY: TLUSZCZ: 7.ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: (brak) 8.TRENING: 9.CEL CYKLU: 10.ODSTEP CZASOWY PO OSTATNIM CYKLU: 11.POZIOM BF% 12.TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIECIA (TYP BUDOWY): Ektomorfik (bardzo dobra przemiana materii) 13.STAN ZDROWIA: bdb 14.SKLONNOSC DO LYSIENIA LUB POROSTU OWLOSIENIA: Sklonnosc do porostu owlosienia.
PYTANIE: Tak jak w pierwszym poscie (zalezy mi na masie).
1166106208000
krzykacz KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 14 grudnia 2006 15:46
1) mimo jako takich wymiarów Jesteś stanowczo za młody - odradzam! 2) dopracuj dietę - w niej właśnie kryje się sekret! 3) dopracuj trening & suplementację! 4) dopiero w wieku ok 20 lat powróć jak syn marnotrawny! 5) amen...
doping & zdrowie
Ekspert -
1166107579000
mr wallace
Wysłana - 14 grudnia 2006 15:59
krzykacz, uwielbiam te Twoje wypowiedzi, sog juz nie wchodzi
6.DIETA - niestety nie mam ulozonej diety poniewaz tryb zycia na taka mi nie pozwala. Staram sie jedynie dobrze odzywiac i zazywam suple. taa, każdy się tak może tłumaczyć, a jednak niektórzy zap*****lają po 12 godzin dziennie, a dietę mają (nie mówie tu o sobie, żeby nie było ) dieta to podstawa przy twoim wzroście wróc jak bedziesz ważył 90 kg
5) amen
SPAMcjalista działu Doping Człowiek obdarzony najch*jowszą genetyką do wszelkich sportów Prowokator, spamer, specjalista z dupy wzięty
Specjalista -
1166108370000
Taurine
Wysłana - 14 grudnia 2006 16:09
Witam. Wiem wiem musze cos zrobic z dieta jednak bardzo bym prosil o doradzenie z ta meta.
1166108942000
krzykacz KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 14 grudnia 2006 16:17
Ok doradzam - odradzam
A na poważnie, Jesteś za młody żeby się za cokolwiek brać, dlatego próbuje Cię nakierować co powinieneś poprawić, a Ty idziesz w zaparte i meta, meta, meta Moja pani...
Meta Kolego nie jest rozwiązaniem, a już bez diety, suplementacji i odpowiedniego stażu jest wręcz błędem...!
...popraw to jak pisałem, a w przyszłości jak Będę dziadkiem przyślesz Mi podziękowania z wakacji z Zakopanego...
Ok...?
doping & zdrowie
Ekspert -
1166109446000
Taurine
Wysłana - 14 grudnia 2006 16:17
Nie moge ruszyc z masa no a przynajmniej w najblizszym czasie za diete sie nei zabiore.
Mam nadzieje ze przy metce + dodatkowym bialku dojdzie 10 kg lecz tylko nie jestem pewien ktory sposob brania jest lepszy. Rozne osoby roznie mowia :/
Dodam tylko ze pod wzgledem fizycznym bardzo szybko sie rozwijam i wiek mojego ciala jest wyzszy niz to co mam w dokumentach :).
1166109449000
ama_tor
Wysłana - 14 grudnia 2006 16:21
sterydy to nie sposob na niedozywienie by leonstar
Czuwa nad Tobą Bóg Nie wszyscy Cie w dupe kopną są ludzie bez nóg
1166109716000
Taurine
Wysłana - 14 grudnia 2006 16:22
Heh to jeszcze podaj adres ;). Wiem ze przesadzam moze w tym wieku z czyms takim jednak rozmawialem o tym z wieloma osobami i juz wszystko mam omowione. Jesli to mozliwe to bardzo prosilbym o doradzenie ktory sposob brania jest lepszy.
Na treningu i suplach znam sie bardzo dobrze i wiem co brac. Dieta to moj slaby punkt jednak cos z tym zrobie.
Jesli chodzi o mete to dorzuce tylko dodatkowe bialko ktore jest potrzebne podczas cyklu i tak jak teraz robie: zdrowa zywnosc, rano weglowodany, wieczorem bialko.
1166109755000
Taurine
Wysłana - 14 grudnia 2006 16:27
Nie jestem niedozywiony hehe
Jestem jednak ektomorfikiem i masa idzie mi w potwornie wolnym tempie.