Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Pierwszy tydzien laika na silowni.

ANN67K

Wysłana - 23 sierpnia 2009 22:46    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.

Z góry mówiąc bedzie to dlugi opis mojego zycia,poniewaz jakby nie krecic to kazdy i tak wywnioskuje ze jestem laikiem :P

Wiec tak,w poniedzialek zapisalem sie na silownie.Jutro mija pierwszy tydzien.Czytalem na internecie i narazie robie ogolno rozwojówke,zakwasy straszne,ale wlasnie to mnie motywuje.Im bardziej boli,to wiem ze tym wiecej rosnie.Zakwasy pomalu mijaja,ale chcec i tak zostala bo moge szczerze powiedziec ze jak sie w cos wkrece to potrafie nawet i kilka lat w tym siedziec i sie nie nudzic.Wiec ok,wybralem jako nastepne moje hobby silownie,wszystko ok tylko jest pewien problem.Co z tego ze cwicze,jezeli nie mam diety, a moje zyciowe motto brzmi "Jak cos robisz to rob to na 100%" xD (wiem,zrobilem cepa z siebie w tym momencie) wiec tak,czytalem podwieszone linki w dziale,rozkminiam o co chodzi,szczerze mowiac strasznie zbogacila sie moja wiedza pod wzgledem wiedzy o organizmie i jest to kolejna rzecz ktora motywuje mnie do tego aby cwiczyc,ale znowu znalazl sie pewien problem.Z matematyki zawsze bylem slaby i szczerze mowiac w zyciu nie rozwiaze takiego zadania zeby ulozyc sobie diete,nie tylko przez to ze sa to straszne liczby,ale ze nie rozumiem tez o jakie areoby chodzi,a dokladniej mowiac co mam zrobic jezeli ich w ogole nie wykonuje ?
Chodzi mi dokladniej o wyliczenie tych przykladów z tego tematu:
http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html

Wiec tutaj rodzi sie moje pytanie,czy zna ktos jakis latwiejszy sposob na obliczenie zapotrzebowania kalorycznego,bialka,ww,tluszczy zeby ulozyc sobie diete? Nie mowie tutaj ze ma ktos mi juz ja ulozyc albo wyliczyc,bo chce to zrobic sam (nawet przy glupiej matematyce rozwiazujac przyklady zeby wyliczyc zapotrzebowanie wiedzac ze przyda mi sie to do silowni od razu mi przychodza chceci bo wiem ze to dla silki :p)

Do tego chcialbym jeszcze dodac
Waga: 65
Wzrost: 185

Wiem,szkielet ze mnie ale dam rade.Ogolnie to siedzialem predzej duzo przy komputerze,slabo sie odzywialem,praktycznie nic nie jadlem i wiem ze bedzie ciezko znow rozcisnąć zoladek,ale dam rade napewno

Dzieki z góry

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 sierpnia 2009 23:15 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

ANN67K

Wysłana - 23 sierpnia 2009 23:15    Edytuj Cytuj
Moj blad - edit

Zmieniony przez - ANN67K w dniu 2009-08-23 23:15:44

SebaWlkp

Wysłana - 23 sierpnia 2009 23:18    Edytuj Cytuj

ANN67K

Wysłana - 23 sierpnia 2009 23:23    Edytuj Cytuj
o.O

Wyszlo mi zeby przytyc musze jesc dziennie
ww 527g
bialko 143g
tluszcze 127g
kcal 3837g

Co myslicie o tym inni ? Wydaje mi sie ze troche za duzo chociaz czekam na wasze zdanie :p

jakis ktos

Wysłana - 24 sierpnia 2009 11:19    Edytuj Cytuj
Zeby przytyc - oczywiscie, ale sylwetke piwosza zrobisz.

ANN67K

Wysłana - 24 sierpnia 2009 12:29    Edytuj Cytuj
No to co nikt nie zna zadnego innego sposobu?

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pierwszy tydzien laika na silowni.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.