Witam wszystkich ! :) Obecnie ważę 102kg i mam 19 lat chciałbym zrzucić wagę do 90 kg :) I chciałbym z waszą pomocą stworzyć dietę ... Na początku bym chciał że byście mi pomogli wyselekcjonować potrawy które się nadają .... Potem bym obliczył dzienną dawkę kcal itp :) 1 posiłek : płatki owsiane , rodzynki 2 posiłek : ( nie mam pomysłu bo wtedy jestem w szkole) 3 posiłek : ryż biały/ryż brązowy/kasza gryczana/makaron/warzywa na patelni 4 posiłek : 2/3 jaj 5 posiłek : twaróg,ryba
1. Dodaj jajka i tran. 2. Kurak, warzywa, orzechy 3. Ryż biały odpada, makarony też, dozwolone są tylko ww pełnoziarniste, czyli kasze i ryż brązowy. Dodaj do tego mięso. 4. Dodaj oliwę albo orzechy 5. Dodaj oliwę albo orzechy
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1266708243000
patrickbdg
Wysłana - 24 kwietnia 2010 13:38
1 posiłek Jajka – 100g płatki owsiane – 100g 1 łyżka oliwy – 10g orzechów włoskich / laskowe/migdały – 10g Warzywo/owoc 2 posiłek Chude mięso /szynka – 150g Migdały – 10g warzywo 3 posiłek łosoś, śledź, makrela 100g Karkówka /schab – 50 g warzywa kasza/ryż brązowy – 150g 4 posiłek piersi kurczaka – 120 g Filet Kasza gryczana - 50 g 5 posiłek Ryż biały / brązowy 50 g Surówka 6 posiłek Twaróg chudy/półtłusty – 50 g Miód – 10 g Oliwa z oliwek - 10 g
Witam ponownie;) no niestety jak widać dopiero zacząłem działać coś w kierunku diety z różnych powodów…, ale jak mówi społeczeństwo lepiej późno niż wcale. Proszę o jakieś podpowiedzi, co dodać lub odjąć;)
Jak widać trochę gram mi brakuje B, T i W do dawki zalecanej . Może jakieś pomysły macie, co z tym zrobić? Może lepiej zrobić mniej posiłków, ale za to większych, czy jednak jak teraz jest? Czy takie produkty jak sałatka z tuńczyka czy szproty w sosie lub rodzynki też mogą być?
Dziękuję za wyrozumiałość i za szybką odpowiedź ;)
1272109124000
mat93
Wysłana - 24 kwietnia 2010 13:45
Witam!
Przepraszam za spam ale czy Morales_37 mógłbyś zobaczyć mój temat i ocenic diete ? - redukcja