SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Pierszy Cykl - bardzo PROSZĘ o pomoc :)

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4846

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 10613 Napisanych postów 43245 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 57734
Witam serdecznie.
Mam do Was OGROMNĄ PROŚBĘ o pomoc w moim pierwszym cyklu.

Zanim zadam pytania – kilka faktów o mnie:
1.WIEK: 33
2.WAGA: 89
3.WZROST: 186,5cm
4.WYMIARY:
BICEPS: 42
KLATA:
UDO:
TALIA: 95
5.STAZ NA SILOWNI: 10 lat z przerwami
6.DIETA
BIALKO: 264
WEGLOWDANY: 500
TLUSZCZ: 85
7.ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 0
8.TRENING: 3-4 razy w tygodniu
9.CEL CYKLU: Masa
10.ODSTEP CZASOWY PO OSTATNIM CYKLU: nie dotyczy
11.POZIOM BF% ok. 18-19%
12.TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIECIA (TYP BUDOWY): ektomorfik/mezomorfik
13.STAN ZDROWIA: bdb
14.SKLONNOSC DO LYSIENIA LUB POROSTU OWLOSIENIA: brak
15.WYNIKI SILOWE
klata : 125kg
martwy ciag : 100kg
przysiad : 100 kg
16. Moje TDAA ok. 3015kcal

Poniżej mój jeden dzień diety (zamiennie ryż, kasza, ziemniaki, makaron – pierś z kurczaka, indyka, łosoś, tuńczyk z wody).

Posiłek I godz. 06:40 (113.7 kcal)
Białko K** Premium WPC 80 30 [g/ml] (113.7 kcal)

Posiłek II godz. 07:40 (718.8 kcal)
Banan 60 [g/ml] (54 kcal)
Chleb razowy 100% żytni 100 [g/ml] (216 kcal)
Jajko gotowane 150 [g/ml] (232.5 kcal)
Masło Ekstra 83% tłuszczu 10 [g/ml] (75.3 kcal)
Odżywka Premium X-GAINER 35 [g/ml] (126 kcal)
Pomidor 100 [g/ml] (15 kcal)

Posiłek III godz. 11:00 (786.96 kcal)
Cukinia 50 [g/ml] (7.5 kcal)
Gruszka 100 [g/ml] (58 kcal)
Odżywka Premium X-GAINER 35 [g/ml] (126 kcal)
Olej lniany 7 [g/ml] (57.96 kcal)
Pierś z kurczaka bez skóry 150 [g/ml] (181.5 kcal)
Ryż długoziarnisty basmati 100 [g/ml] (356 kcal)

Posiłek IV godz. 13:40 (867.71 kcal)
Banan 60 [g/ml] (54 kcal)
Łosoś atlantycki wędzony na gorąco naturalny 125 [g/ml] (266.25 kcal)
Odżywka Premium X-GAINER 35 [g/ml] (126 kcal)
Olej lniany 7 [g/ml] (57.96 kcal)
Pomidor 50 [g/ml] (7.5 kcal)
Ryż długoziarnisty basmati 100 [g/ml] (356 kcal)

Posiłek V godz. 15:00 (546.7 kcal)
Pierś z kurczaka bez skóry 120 [g/ml] (145.2 kcal)
Surówka Colesław 50 [g/ml] (33.5 kcal)
Kasza Gryczana Prażona Cała 100 [g/ml] (368 kcal)

Posiłek VI godz. 17:00 (360 kcal)
Odżywka Premium X-GAINER 100 [g/ml] (360 kcal)

Posiłek VII godz. 21:00 (420.8 kcal)
Pierś z kurczaka bez skóry 100 [g/ml] (121 kcal)
Pomidor 100 [g/ml] (15 kcal)
Ryż długoziarnisty basmati 80 [g/ml] (284.8 kcal)

Suma:
3814 kcal, B:263, W:486, T:85


W dni nie treningowe nie spożywam Posiłku VI.
Codziennie dodatkowo leci: vit i minerały, omega 3, vit B6 300-400mg, rutinoscorbin 6 tab, zma, fa digestion formula + essentiale forte (na trawienie)

Poniżej moje badania przed cyklem:
Morfologia krwi:

Leukocyty 4,2 tys/µl 4,0 - 10,0 N (norma)

Erytrocyty 5,1 mln/µl 4,20 - 6,00 N

Hemoglobina 16,2 g/dl 14,0 - 18,0 N

Hematokryt 50 % 40 - 54 N

MCV 97 fl 80 -99 N

MCH 32 pg 27 - 35 N

MCHC 32,7 g/dl 32,0 - 37,0 N

Płytki krwi 215 tys/µl 140 - 440 N

RDW-CV 14,2 % 11,6 - 14,8 N

PDW 14,3 fl 9,0 - 17,0 N

MPV 8,3 fl 9,0 - 13,0 L

Neutrofile 2,03 tys/µl 2,50 - 5,40 L

Limfocyty 1,53 tys/µl 1,50 - 3,50 N

Monocyty 0,40 tys/µl 0,20 - 1,00 N

Eozynofile 0,23 tys/µl 0,04 - 0,40 N

Bazofile 0,02 tys/µl 0,0 - 0,1 N

Neutrofile 48,2 % 46,0 - 75,0 N

Limfocyty 36,4 % 20,0 - 45,0 N

Monocyty 9,5 % 2,0 - 10,0 N

Eozynofile 5,4 % 1,0 - 5,0 H

Bazofile 0,50 % 0,0 - 1,0 N

Atypowe limfocyty 0,05 tyś/µl 0 0 N

Atypowe limfocyty 1,20 % 0,00 - 2,00 N

Niedojrzałe duże komórki (młode formy) 0,03 tyś/ul 0 0 N

Niedojrzałe duże komórki (młode formy) 0,70 % 0 3 N


Próby wątrobowe AST 25,50 U/l 0 - 40 N (w normie)

ALT 29,58 U/l 0 - 41 N

Bilirubina całkowita 0,93 mg/dl 0,00 - 1,10 N

Fosfataza zasadowa 55,99 U/l 40 - 130 N

GGTP 21,53 U/l 10 - 71 N

Mocznik Mocznik 34,28 mg/dl 16,60 - 48,50 N

Kreatynina 0,92 mg/dl 0,70 - 1,20 N

eGFR >90 ml/min/1,73m2


Cholesterol całkowity 176,81 mg/dl 115,00 - 190,00 N

Zgodnie z zaleceniami PTK i PTDL

Cholesterol HDL 58,93 mg/dl 55,00

Cholesterol LDL 108,03 mg/dl

Wartości oczekiwane:
wartości optymalne <100 mg/dl
wartości lekko podwyższone 100-129 mg/dl
wartości granicznie wysokie 130-159 mg/dl
wartości wysokie 160-189 mg/dl
wartości bardzo wysokie >189 mg/dl

Trójglicerydy 49,26 mg/dl <150 mg/dl zgodnie z zaleceniami PTK i PTDL.
Od: Do:
TSH TSH 1,470 µIU/ml 0,270 - 4,200 N

FSH FSH 3,86 mIU/ml 1,50 - 12,40 N

LH LH 5,26 mIU/ml 1,70 - 8,60 N

Estradiol 38,03 pg/ml 25,80 - 60,70 N

Prolaktyna 28,07 ng/ml 4,04 - 15,20 H (za dużo)

Testosteron 410,70 ng/dl 249,00 - 836,00 N

Testost. wolny 16,08 pg/ml 1,00 - 28,28 N


Jak widać powyżej mam podwyższoną PROLAKTYNĘ
ale byłem u endokrynologa i stwierdził abym się taką wartością nie przejmował i nic z tym nie robił
(nawet podczas pobierania krwi może podskoczyć prolaktyna od stresu - a ja ogólnie stresowy chłopak jestem).
Taki mój urok - od zasze mam podwyższoną troszkę.
Ale pomimo tych słów zażywam vit B6 300-400mg.

Posiadam następujące SAA:
- Testosteronum Prolongatum Jelfa 1 amp 100mg (enan) (kupione w aptece)
Będę posiadał (na 100% będzie - tylko próbuję załatwić reckę a jak się nie uda to od dila)
- HCG 5000iu
- Clomid
- Tamoxifen (nie z apteki; na wszelki wypadek - zażywałbym gdybym poczół suta i zrobił badania)

No i teraz moja OGROMNA PROŚBA o pomoc/sugestie w moich pytaniach/cyklu (MASOWYM):
1) Jaka częstotliwość?:
a) 250mg e5d
b) 200mg e4d
c) w pn. i czw. 250mg
d) w pn. i czw. 200mg

2) Jaka długość cyklu?
Chciałem 16 tyg. ale czy nie za długo i skrócić na 12-14 tyg.

3) Jak zrobić odblok?
Prosiłbym bardzo o rozpiskę (bo róznie ludzie piszą/gadają)
Czy muszę brać HCG w trakcie cyklu bo chciałem tylko na zakończenie (przy założeniu że nie będę widział zmian w jajach)

4) Będę stosował iniekcję w pośladki.
Jaka igła będzie najlesza (7/35)? Jaką pojemność pompki?

Z GÓRY BAAARDZO DZIĘKUJĘ za pomoc i pozdrawiam Was serdecznie


Zmieniony przez - Sławków w dniu 2016-02-24 12:07:44
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 3794 Napisanych postów 26264 Wiek 31 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 390272
możesz jak to prolo to 200 e4d
może być 16, tylko dasz w 6 i 12 tyg hcg 3x1666e2d + na koniec 10 15 tysięcy, no i clom + nolwa, hcg do pct zaczniesz ok 8 dni po ostatnim prolo w dawkach 2500iu e3d
Tydzień przed ostatnim prolo, zróbisz badania prolaktyny i estradiolu, by to uregulować.
igły 0,7x40 w pośladek, ja biję 0,6x32
Ogarnij jakiś lek na zbicie prolaktyny bo jest wysoko (najlepszy cabaser, potem norprolak i na końcu bromergon)
Załatw też exe (etadron/symex/aromasin)
2
napisał(a)
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4014 Napisanych postów 55872 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 357010
Wyniki badań masz dobre - poza jednym i ta wartość wcale nie jest tragiczna.

Dawka 200-250mg e5d daj. Ciągnij ile będzie szło, pewnie kilkanaście tyg spokojnie.
1

doping & zdrowie

napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7027 Napisanych postów 216755 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 811784
j.w.

i to się nazywa profesjonalne podejście do cyklu

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

napisał(a)
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4014 Napisanych postów 55872 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 357010
Ta, dawno czegoś takiego tutaj nie widziałem

doping & zdrowie

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 10613 Napisanych postów 43245 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 57734
Dziękuje wszystkim za odpowiedź
Mógłby mi ktoś jeszcze napisać ile tego clomidu (i jeśli trzeba nolvy) i co ile brać?


Zmieniony przez - Sławków w dniu 2016-02-24 21:07:20
napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7027 Napisanych postów 216755 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 811784
3 dni po ost hcg

clomid 20-24 dni po 50 mg
nolva 30 dni po 20 mg
1

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 10613 Napisanych postów 43245 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 57734
A czy HCG muszę brać w 6 tyg, 12 tyg i na koniec - czy można tylko w środku i na końcu lub tylko na końcu cyklu? Z góry wielkie dzięki
1
napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7027 Napisanych postów 216755 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 811784
jeśli 16 tyg cykl to dał bym w 6 i 12 na hcg nie ma co oszczędzać
o jajka trzeba dbać
1

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-treningirafal@gmail.com

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 10613 Napisanych postów 43245 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 57734
Dzięki lodzianin1 za szybką i efektywną odpowiedź
Mam jeszcze małe dylematy
Mianowicie jak będę bił 250mg e5d to wychodzi mi 2,5 ampułki (1amp=1ml=100mg) na jeden strzał
- to te 50mg co mi zostanie przechowywać w otwartej ampułce do następnej iniekcji?
I czy te 2,5ml bić w jeden pośladek czy jedną ampułkę w jeden poślad a drugą w drugi?
Czy w związku z tym potrzebuję pompkę 3ml?
Jeszce jedno - czy potrzebuję exe? Jeśli tak to po co?
Sorki, że tak męczę ale jak to mówią "kto pyta nie błądzi" a jest to dla mnie ważny temat.
Peace
napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 520 Napisanych postów 6266 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 128158
To co zostanie nabierz w druga strzykawke(z plastikowym a nie gumowym tloczkiem)i przechowaj do nast strzalu...strzykawka 2cm starczy bo w kazdej sie miesci wiecej...exe do zbicia estradiolu ktory przez wysoki testosteron moze pojsc do gory duzo za duzo i moze spowodowac gino a takze bolaxe stawy itp ale to nalezy zrobic badania zeby wiedziec jaka dawke dobrac
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dostepnosc peptydow w polsce

Następny temat

Salbutamol Fox Labs

Odżywki na masę ranking - najlepszy gainer Odżywki na masę ranking - najlepszy gainer Paweł Głuchowski zagra w filmie? Paweł Głuchowski zagra w filmie? Mity na temat odchudzania Mity na temat odchudzania CLA - suplement warty uwagi? CLA - suplement warty uwagi? Marcel FLEX Przyszlak - ocena sylwetki Marcel FLEX Przyszlak - ocena sylwetki Chia właściwości zdrowotne Chia właściwości zdrowotne Norbert "Fenix" Tymczak wygrywa Ferrigno Legacy Norbert "Fenix" Tymczak wygrywa Ferrigno Legacy Czy dieta ketogeniczna jest zdrowa? Czy dieta ketogeniczna jest zdrowa?