Witam Poniewaz przegladajac forum doszedlem do wniosku ze piers kurczaka bierze udzial w tworzeniu kazdej diety postanowilem zapytac sie o wasze przepisy na przygotowanie tego jedzonka.
Ja polecam lekko ubic ja tluczkiem, nastepnie umoczyc w jajku pozniej mace przennej nastepnie znowu troche w jajku i bolce tarcej. Wrzucic ja na rozgrzana patelke z olejem z oliwek i piec zeby miala piekny zlocisty kolor. Bardzo dorze smakuje to z gotowanym ryzem. (poniewaz duzo osob je to z ziemniakami to ja polecam z ryzem wiadomo dlaczego)
Jezeli cos robisz to staraj sie to robic jak najlepiej potrafisz a nie jak przecietny kowalsky ,bo zostaniesz przecietnym kowalskym
Ekspert -
1148218866000
kicioko
Wysłana - 21 maja 2006 15:44
k3ho Jak dlugo to gotowac ?
1148219098000
Pomiedor
Wysłana - 21 maja 2006 15:46
ja to robie tak: -kroje filety na drobne kawałki -układam je we foli do pieczenia wcześniej posypaną przyprawą do piersi z kuraka -piekę w piekarniku przez 25min. W 250stopniach -wkładam kawałki na wykałaczki z warzywami I teraz najlepsze Jem
Zmieniony przez - Pomiedor w dniu 2006-05-21 15:47:41
BLA BLA BLA KURVA !
1148219170000
coverley
Wysłana - 21 maja 2006 15:58
a ja kupilem grill elektryczny i grilluje i w koncu mam smacznie i zdrowo
cebule lub czosnek kroje i podsmazam na oliwie lub bez jesli stosuje teflon,dodaje pokrojona piers,chwile smaze,dodaje przyprawy(vegete,papryke)smaze kolo 15min,pod koniec zaprawiam przecierem z mala iloscia wody(3/4szklanki)mieszam,chwilke gotuje.idealne do ryzu:D
2)skladniki:30dag piersi,2cebule,kostk rosolowa,pomidory w puszce,fasola czerwona w puszce.
jak wyzej podsmazam cebule,potem w to piers,smaze dalej.na koniec wrzucam pomidory,fasole,kostke i doprawiam odrobina pieprzu.trzymam na ogniu dopoki pomidory sie nie rozpadna tworzac gesty sos.PRZEDOBRE:)
3)piers z fixem chinskim(robie zgodnie z instrukcja na opakowaniu)
4)piers tluke tluczkiem,sole,posypuje obficie ziolai prowansalskimi.odkladam na jakies pol godz zeby "przeszlo" ziolami.wrzucam na patelnie,smaze z obu stron,wyjmuje,klade na wierzch plasterek pomidora,na to plaster sera zoltego,posypuje mielona papryka i do piekarnika albo do mikrofali na chwile zeby ser sie ladnie roztopil.
te przepisy stosuje najczesciej.jak przypomne sobie cos jeszcze to wrzuce.
Jezeli cos robisz to staraj sie to robic jak najlepiej potrafisz a nie jak przecietny kowalsky ,bo zostaniesz przecietnym kowalskym
Ekspert -
1148220798000
new111
Wysłana - 21 maja 2006 16:48
ja z braku czasu najczęsciej robie tak: gotuje większą ilość w wywarze z ziołami, po ostudzeniu wrzucam do zamrażalnika, a jak chce przygotować obiad...do mikrofali na kilka minut i pycha(najczęsciej wcinam z ryżem i warzywami lub z warzywmi i jogurtem na zimno) wiem nudy, ale tak jest jajłatwiej i najszybciej
1148222885000
TomaszSko
Wysłana - 21 maja 2006 18:32
u mnie tam mama przyzadza ;) mniam :P tylko ze nie wiem jak :D:D