Do tego przepisu potrzebujemy:
--- ok. 800g piersi z kurczaka ( zalezy ile osob ma to jesc ), ja przygotowywalem z 800g.
--- przyprawy wedle wlasngo uznania, ja uzywalem majeranku, bazylii, oregano i przyprawy do karkowki ( UWAGA !!! Nie dodawac za duzo przypraw bo to moze zepsuc caly smak !!! )
--- 1 musztarda ( z kamisu najlepiej, ile razy robilem na tych z biedronki to zawsze sie przypalaly )
Przygotowanie: Kroimy piers z kurczaka w kostke, wrzucamy w miseczke, zalewamy musztarda ( 300g ), dodajemy ziółek i przypraw takich jak sobie zyczymy. Najlepiej wsadzic to do lodowki na kilka godzin, zeby miesko podeszlo aromatem, albo robimy od razu.
Smażenie: ok. 20-30 minut na malym ogniu, jak zrobicie to na duzym to mieso bedzie twarde i suche. POZDRO
Fotorelacja :)
(do lodowki)
Tak powinno to wygladac :)
Tomekzk tez poleca
Przepraszam za zdjecia robione odkurzaczem
Zmieniony przez - immat123 w dniu 2013-02-09 15:35:35