Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 66428 razy
Autor

Pielegnacja urody dla panow ;-)

Sir_Lukasz

Wysłana - 03 kwietnia 2004 12:20    Edytuj  Cytuj
ja się codziennie nie golę ... nie ma to jak macho z nie ogolonym obliczem / nasmarowany delikatnym kremikiem

brutus

Wysłana - 03 kwietnia 2004 12:31    Edytuj Cytuj
Tak..jesteś super macho !

Sir_Lukasz

SFD

Wysłana - 03 kwietnia 2004 15:42    Edytuj Cytuj
Zdzisiu, zdiwiles mnie z tym mydlem, bo moje obserwacje wskazuja na cos zupelnie innego. Az pogrzebalam w necie i wszytskie opisy mydla na bazie gliceryny, jakie znalazlam brzmia podobnie, tzn, ze nie zostawia efektu maski, jak zwykle mydlo, ze sie splukuje dokladnie, w przeciwienstwie do tradycyjnego mydla zostawiajacego po sobie niewidoczne, ale czesto drazniace resztki i ze NAWILZA. Zreszta gliceryna jest czesto glownym skladnikiem swietnych kremow nawilzajacych do rak. Byc moze to Twoje mydlo zawiera jakies inne skladniki dzialajace wysuszajaco Zeby nie byc goloslownym zamieszczam kilka linkow:
http://www.anthony.com/new/product.php?pcat=body&pid=87
http://www.edirectory.co.uk/pf/pages/moreinfoa.asp?pe=GGJEEC&cid=880
http://www.gnature.com/AHAVA/AH019.html

Sir_Lukasz, czy Ty tez pisales o mydle glicerynowym?
Co do Twojego pytania o krem, to jak juz zaznaczylam wczesniej ciezko mi polecic konkretna firme, zwlaszcza, ze sama nie mam tlustej skory i nigdy kremu matujacego nie musialam uzywac. Ktos tu na forum polecal krem Kolastyny z serii Nastolatki nawilzajaco-matujacy. Nie wiem, czy go probowales. Ceny nie znam, ale pewnie nie jest zbyt wygorowana. W innych okolicznosciach slyszalam pozytywne opinie na temat kremow DermikiMatB i serii Soraya kuracja witaminowa matujaca, czy cos w tym stylu. Sporo ludzi poleca Normaderm Vichy, ale on kosztuje troszke drozej niz 50zl. Poza tym nie kazdemu pasuje. Ale podobno w aptekach czesto bywaja darmowe probki tego kremu, mozesz zapytac czy nie maja.
Z matowaniem i nawilzaniem jednoczesnie czasem bywa trudno. Niezlym rozwiazaniem moze byc uzycie kremu nawilzajacego jako podkladu i na to kremu matujacego, albo nawilzajacego na noc, a matujacego na dzien.

koks20

Wysłana - 03 kwietnia 2004 16:15    Edytuj Cytuj
a możesz mi cos polecić, jakis krem na twarz, bo mi sie czesto skóra wysusza, robia sie jakies takie przebarwienia
Zeby ten krem był bardzo dobry bym chciał

koks20, a w zasadzie 21

Yarekbboy

Wysłana - 03 kwietnia 2004 19:08    Edytuj Cytuj
tez potrzeboje taki krem j/w

a np nivea moze byc?

Kudowa Zdrój noclegi hotele [http://www.kudowazdroj.net]
Darmowa baza noclegowa [http://www.holidaycity.pl] dodaj swój obiekt za darmo

SFD

Wysłana - 03 kwietnia 2004 21:07    Edytuj Cytuj
Yarekkboy, nivea ma cala game najrozniejszych kremow, wiec nie bardzo wiem, o jaki Ci chodzi.

Nie wiem, jaki krem mam Wam polecic. Wydaje mi sie, ze kazdy krem nawilzajacy (ma miec to slowko w nazwie ) spelni swoje zadanie pod warunkiem, ze bedzie uzywany regularnie po kazdym umyciu twarzy. Na przebarwienia najlepsze sa kwasy owocowe AHA, bywaja dodawane do kremow, ale lepiej chyba szukac ich w srodku do mycia twarzy. Niestety nie umiem podac nazwy jakiejs konkretnej firmy, musicie poczytac opakowania, albo poprosic o pomoc pania z drogerii Wiem, ze dobre jest mydlo glicerynowe z kwasami AHA firmy Anthony Logistic for Men, ale w Polsce chyba go nie znajdziecie Poza tym nie zapominajcie o peelingu, tez pomaga sie pozbyc przebarwien, ale nie uzywajcie go czesciej niz raz na tydzien, zeby nie przedobrzyc.
Czyli jeszcze raz w skrocie:
1. peeling raz w tygodniu
2. cos do mycia twarzy z kwasami AHA
3. jakikolwiek krem nawilzajacy uzywany REGULARNIE

SFD

Wysłana - 03 kwietnia 2004 23:21    Edytuj Cytuj
świetne arty, SOG
a ja mam pytanko, dotyczące golenia.. mianowicie, gdy się ogolę (a robie to przeważnie wieczorem- poranny brak czasu ) to z rańca mam mnóstwo krostek w okolicy jabłka adama. czasem też pojawiają się w okolicy brody i tak wzdłuż dolnej kości szczęki, ale tylko na kości. nie dzieje się tak po każdym goleniu, ale raz na 2-3 golenia. (czyli z raz w tygodniu).
aha, ponadto czasem przy tych korstkach pojwaiają się normalne stany zapalne z widocznym białym łojem (pryszcze)...
i co mi się biednemu dzieje ? co mam zrobić? nie mów, że nie golić, bo większy niż 3 dniowy zarost wywołuje u mnie nerwicę

koks20

Wysłana - 03 kwietnia 2004 23:58    Edytuj Cytuj
a co to jet ten peeling? bo na prawde nie mam pojecia?

koks20, a w zasadzie 21

SFD

Wysłana - 04 kwietnia 2004 00:10    Edytuj Cytuj
chyba złuszczanie martwego naskórka ale jak to wykonywać to nie mam pojęcia, śjakimiś kremami i innymi machinami...

Odpowiedzi jest na 38 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pielegnacja urody dla panow ;-)

Strony:  pierwsza  1  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.