Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 428 razy
słowa kluczowe: piłka  nożna 
Autor

Piłka nożna.

S. SaBrOsA

Wysłana - 27 czerwca 2009 16:17    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

A więc mam 12 lat ( 31 lipca 13 lat ), 166 cm wzrostu i 50 kg wagi. Do tej pory chodziłem do szkółki piłkarskiej, gość co to prowadził jest też trenerem klubu i powiedział mi, że na jesień mam się przygotować na grę w zespole. A że juniorzy ( również też seniorzy ) awansowali do ligi okręgowej, pasowało by tu trochę przygotować kondycje fizyczną i poprawić technikę. Napiszę, co będę robił od lipca do września, a wy napiszcie, czy dobrze wybrałem, może coś dodacie, ujmiecie ?
1. Wytrzymałość - będę realizował plan PUMA 6 tygodni, z tym, że ja zacznę od razu od trzeciego ( http://bieganie.pl/?cat=19&id=547&show=1 ). Gdy go skończę skończę przez tydzień będę się oswajał z 30 minutowym biegiem, a później znów zacznę robić ten plan. Jednak na końcu dodam 30 minut truchtu. Celem będzie godzina szybkiego truchtu bez przerwy. Gdy już przebiegnę 1 h, to będę się starał zwiększać tempo.
2. Szybkość - codziennie 2x 30 minut skakania na skakance ( nie robię nie wiadomo jakiego planu, bo bym go nie zrealizował.
3. Siła - ćwiczenia, wykorzystujące swą masę ciała, czy jak to się nazywa ( przysiady, pompki itp. ), bo słyszałem, że w czasie rośnięcia nie wolno przesilać stawów.
4. Gibkość - codziennie rano i wieczorem po 10 minut ćwiczeń rozciągających.
5. Umiejętności grania w piłkę - codziennie 1 - 2 h samemu " kopania piłki ", 1 - 2 h grania w piłkę. ( Tutaj nie chce mi się rozpisywać, chodziło mi tylko o stronę fizyczną ).
I jak ? Do tego dodam jeszcze rowerek. Co mogę zmienić, albo dodać ? Co mi będzie potrzebne w klubie ? Na pierwszym treningu muszę przecież dobrze wyjść.
Z góry dzięki za odp.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 27 czerwca 2009 17:43 
W większości przypadków polecamy:

Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł
Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Ronaldo08

Wysłana - 27 czerwca 2009 17:43    Edytuj Cytuj
z tą skakanka bardzo mądrze BARDZO. jednak urozmaic troche trening szybkosciowy i powinno byc git

S. SaBrOsA

Wysłana - 27 czerwca 2009 19:22    Edytuj Cytuj
Ronaldo08 heh, widziałem, że gdzieś już coś pisałeś, o skakance, więc napisałem skakankę. No to coś dodam ( biegi z górki pod, sprinty ).
A poradziłbyś mi co będę musiał pokazać na pierwszym treningu ?

edziu18

Wysłana - 27 czerwca 2009 20:08    Edytuj Cytuj
najlepiej wszystko ale tez nie do konca zebys mógł czyms zaskoczyc

S. SaBrOsA

Wysłana - 27 czerwca 2009 21:17    Edytuj Cytuj
no niby racja, ale edziu raczej chyba zbyt mało opisane ;] czekam na dalsze porady

S. SaBrOsA

Wysłana - 27 czerwca 2009 21:23    Edytuj Cytuj
A i Ronaldo08, czego nakładasz taki nacisk na siłę, wytrzymałość, bo jak patrzę na twoje posty, to z tego wynika, że jest to nawet bardziej ważne niż technika...
( tylko tak się pytam, a i proszę o dalsze rady )

dlugopolez

Wysłana - 18 lipca 2009 19:39    Edytuj Cytuj

Witam wszystkich i chciałbym was prosic o pomoc .Trenuje piłke możną w dosc dobrej druzynie lecz mam kilka problemów chciałbym poprawic swoją szybkosc siłe i kondycje .Mam do was prosbę czy ktos z was mógłby mi ułozyc trening poza trenigiem w klubie ? Mam 17 lat i za jakies 7 -8 miesięcy mam leciec do Angli do pracy wiec pomyslałem ze mógłbym spróbowac tam swoich sił w jakiejs druzynie byc moze z zaplecza Premier Ligue .Co moge zrobic by przed nadchodzący sezonem odnalesc dobrą formę mam 174 wzrostu i ważę 69 kg od miesiaca chodzę na siłke .Ostatnio mielismy sparing z Benjaminkiem A kalsy i nieposzło mi zbyt dobrze gram na prawym lub lewym skrzydle pomocy jestem bardzo ambitnym zawodnikiem lecz niekiedy brakuje mi pewnosci siebie chciałbym proscic o pomoc w rozwiązaniu tego problemu za wszystkie odpowiedzi dziękuje pozdrawiam .

Trening czyni Mistrza ale nie w moim przypadku

erminho

Wysłana - 18 lipca 2009 19:50    Edytuj Cytuj

Doradca w dziale ,,Piłka nożna''

Nagrody w Typerze sfd.pl funduje Sklep Kibica [ http://www.ISS-sport.pl]
Specjalista -

bardyniak

Wysłana - 23 stycznia 2010 22:24    Edytuj Cytuj

Usunięty przez Black Pete za naruszenie Pkt4 regulaminu forum.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.