Mam problem. Ćwiczę z ciężarami, więc białka staram się jeść dość dużo(bez przeszdy) Dużo też biegam(ok 50 km tygodniowo). problem jest taki, że mam przewlekłe rozwolnienie. Czy powiniennem iść do lekarza????? Czy jest to normalne przy takim wysiłku??????
Być może problem tkwi w ilości lub rodzaju spożywanego białka. Kiedyś kupiłem superokazyjnie niemiecką odżywkę białkową 90%. Smakowała jak przegniłe trociny z dodatkiem kakao. Po kilku takich drinkach przez tydzień tryskałem kwasem z d.upy. Uch.... co za szczypiące wspomnienia
BOOGIE WOOGIE
1025592700000
norton
Wysłana - 02 lipca 2002 09:34
tak, ale nic nie wspomnial o odzywkach, wiec wywnioskowalem, ze chodzi o bialko z pozywienia
Pozdrawiam, NoRtOn
Pozdrawiam, NoRtOn
*F*u*c*k* The Rest,We Are The Best
Ekspert -
1025595243000
Padre1200
Wysłana - 02 lipca 2002 12:34
Stary!! Masz chyba uczulenie na białko!! Moja znajoma ma to samo. Objawia się zmęczeniem, własnie jak w twoim przypadku rozwolnieniem oraz wysypką. Jak sie dowiedziałem jest to Celiakia - czyli zespół nieprzyswajania białka z pożywienia. Przy długodniowych rozwolnieniach możesz odwodnic organizm!!! Zgłoś sie lepiej do lekarza dermatologa!!! Nie wiem czy mam rację ale zawsze skorzystasz...
Pozdrowionka
Pozdrowionka!!!
1025606098000
SFD
Wysłana - 02 lipca 2002 14:09
znam jeden lek bdb na takie sprawy - NIFUROKSAZYD - w niektórych aptekach jest dostępny bez recepty. Wiele razy go stosowałem przy tego typu wypadkach i zawsze skutkowało.. pozdrawiam
1025611769000
SFD
Wysłana - 02 lipca 2002 14:10
Ja proponowałbym doktora jeśli już nic nie pomoże z domowych sposobów...
1025611839000
SFD
Wysłana - 02 lipca 2002 14:59
Chyba się wybiorę. Wątpię żeby to było uczulenie na białko, bo przecież jadłem je zawsze i już dość długo w takich ilościach(2g/kg) , a to pojawiło się praktycznie niedawno. Na początku było chwilowe, ale teraz to już za długo. Odżywek nie biorę. A może to przez to, że białko poszybca przemianę materii?
Przedstaw swoją dietę i plan traningowy. Możliwe , że to z powodu treningów 50km jak by nie patrzeć to dużo sam tyle biegam i wiem , że po dłuższym biegu kibel to normalka Uprawiasz tylko treningi biegowe? Jesteś dystansowcem? Wydaje mi się, że masz źle ułożoną dietę i to dlatego przez wysiłek bardzo. Duże znaczenie ma to co jemy .