Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Peelingi i maseczki do twarzy - kiedy?

madrillo

Wysłana - 11 listopada 2009 12:22    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Kiedy najlepiej stosować różnego rodzaju peelingi i maseczki do twarzy? Nie chodzi o pory roku, bo domyślam się, że jesień/zima/wiosna (prawda to?), ale o pory DNIA.

Na większości opakowaniach jest napisane, że należy stosować na oczyszczoną skórę twarzy. Czy to oznacza, że np. peeling należy nałożyć zaraz po porannym myciu żelem to mycia twarzy (bez użycia kremu, krem po peelingu)?

Dotąd robiłem tak: peeling/maseczka w środku dnia, mycie twarzy tak, jak zwykle, czyli rano i wieczorem. Czyli zasdaniczo z tym peelingiem wychodzi, że w tym dniu twarz myłem trzy razy (bo peeling też trzeba spłukać). Rano umyłem twarz, zastosowałem tonik i krem, w środku dnia peeling, wieczorem mycie twarzy.

Tak jest prawidłowo, czy może np. zamiast porannego mycia twarzy zrobić sobie peeling i żelem myć tylko wieczorem? A może peeling robić wieczorem?

Czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Kiedy Wy stosujecie peelingi/maseczki do twarzy?

Mam skórę trądzikową, a raczej po-trądzikową. Pozostało tylko kilka małych wyprysków oraz kilka blizn po trądziku.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 listopada 2009 12:36 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

nioonia

Wysłana - 11 listopada 2009 12:36    Edytuj Cytuj
skoro jest napisane, ze na OCZYSZCZONA skore twarzy, tzn., ze peeling nie zastepuje mycia oraz, ze przed wykonaniem go, nalezy twarz umyc/oczyscic...

Skoro ty peeling splukiwales...tzn ze robiles go na brudna skore.
kremu uzywa sie po peelingacg... pomysl logicznie.

ja zarowno peeling jak i maseczki robie na wieczor, wtedy mam czas. zdarza sie, ze w ciagu dnia, np. jak biore prysznic
Specjalista -

madrillo

Wysłana - 11 listopada 2009 13:56    Edytuj Cytuj
Wyraźnie napisałem, że stosowałem peeling na oczyszczoną twarz:

"Dotąd robiłem tak: peeling/maseczka w środku dnia, mycie twarzy tak, jak zwykle, czyli rano i wieczorem. Czyli zasdaniczo z tym peelingiem wychodzi, że w tym dniu twarz myłem trzy razy (bo peeling też trzeba spłukać). Rano umyłem twarz, zastosowałem tonik i krem, w środku dnia peeling, wieczorem mycie twarzy.".

Po peelingu drugi raz nałożyłem krem (pierwszy po porannym myciu).

Czy po porannym myciu, zastosowaniu toniku i nałożeniu kremu skóra ok. godz. 15. jest już brudna?

Zmieniony przez - madrillo w dniu 2009-11-11 13:56:23

nioonia

Wysłana - 11 listopada 2009 20:35    Edytuj Cytuj
moim zdaniem tak.
zobacz jak szybko brudza sie rece, a nimi chociazby przenosi sie wszystko na twarz

że w tym dniu twarz myłem trzy razy (bo peeling też trzeba spłukać)
jak dla mnie to tu jest napisane, ze w ciagu dnia robiles po prostu peeling, a myles twarz splukujac go chociaz to nawet nie mycie.
a z maseczka to jeszcze zalezy, bo np. ja uzywam nawilzajacych lub odzywiajacych wiec po 15min wmasowuje ja w twarz, a nie zmywam, tylko z nia spie.
Specjalista -

Packman90

Wysłana - 17 listopada 2009 16:56    Edytuj Cytuj
1. mycie rąk
2. mycie twarzy
3. peeling
4. mycie twarzy

przed snem najlepiej chyba

Co ty k***a wiesz o spamowaniu???

High00

Wysłana - 18 listopada 2009 12:23    Edytuj Cytuj
Najlepiej maseczki stosować wieczorem przed spaniem, bo skóra w nocy lepiej odpoczywa.
Skóra sucha (pilingi delikatne tekże dla skóry trądzikowej)
Wygładzające maski, noszące niekiedy nazwę liftingujących, nie tylko zapewniają skórze optymalne nawilżenie. Przywracają jej również jędrność, lekko napinają i rozświetlają skórę, spłycają zmarszczki. Stosowane regularnie opóźniają proces starzenia się skóry. Zawierają wiele aktywnych substancji pielęgnacyjnych w dużym stężeniu, np. fitohormony, algi morskie, flawonoidy, proteiny, witaminy. Z reguły używa się ich 2-3 razy w tygodniu.

Skóra tłusta i mieszana (tu pilingi gruboziarniste)
Niektóre produkty przeznaczone są tylko do cery tłustej i mieszanej, mają bowiem działanie antybakteryjne, regulują wydzielanie sebum. Zazwyczaj usuwa się je zaraz po zaschnięciu. Inne odpowiednie są do każdej cery z wyjątkiem naczynkowej. Oczyszczają i odświeżają skórę, łagodzą podrażnienia, delikatnie złuszczają naskórek. Zostawia się je na twarzy dłużej, nawet 20 minut. Maski oczyszczające przy cerze tłustej i mieszanej stosujemy 1-2 razy w tygodniu, a przy normalnej i suchej - raz na 10 dni.
Pilingi mamy gruboziarniste i małoziarniste (delikatne).

By nie mieć problemów z twarzą.
Rano myć twarz żelem oczyszczającym i nałożyć krem nawilżający.
Wieczorem bardzo rozcieńczonym żelem myć twarz (dlatego rozcieńczonym bo żele są bardzo skoncentrowane i zasklepiają pory skóry, za bardzo wysuszają i zamiast tego zaskórniki i inne gady :)nie wychodzą do wierzchu), piling (2-3 razy w tyg.) i nałożyć krem na noc.

Gruntowne oczyszczanie skóry:
1. Oczyścić twarz z brudu, kurzu, itd (dobre są płyny micelarne).
2. Piling i oczywiście trzeba go zmyć, osuszyć twarz.
3. Parówka nad wrzątkiem z ręcznikiem na głowie (żeby cieplo nie uciekało zbyt szybko) 20 minut aż, tak, tak .
4. Oczyszczanie twarzy z zaskórników.
5. Maska (zazwyczaj pisze do jakiej cery i jak często stosować i czy jest zmywalna).
6. Nałożyć krem do twarzy.

Ważne jest nawilżanie od środka- pić wodę, ograniczyć picie czarnej herbaty, kawy, zmniejszyć spozywanie "śmieciowego" jedzenia i słodycze (słodycze są dobrą pożywką dla bakterii), jeść warzywka i produktu mało przetworzone. Efektów nie będzie od zaraz na to trzeba czasu i cierpliwości.

Zmieniony przez - High00 w dniu 2009-11-18 12:28:04

Zmieniony przez - High00 w dniu 2009-11-18 12:29:32

ip00

madrillo

Wysłana - 23 listopada 2009 12:09    Edytuj Cytuj
Miałem na myśli maseczki do skóry trądzikowej, czyli takie, które należy zmyć po ok. 15 minutach. Takich chyba nie należy stosować na noc.

Co do peelingu, to na opakowaniu jest jednak napisane, by stosować go na mokrą twarz. Stosowanie na oczyszczoną tyczy się meseczek.

Proszę jeszcze o odpisanie po tym, co napisałem teraz.

Zmieniony przez - madrillo w dniu 2009-11-23 12:11:12

High00

Wysłana - 23 listopada 2009 20:28    Edytuj Cytuj
Mozna stosowac na noc, zmyć i nałożyć krem.

Piling stosujesz tylko na mokrą twarz i ją masujesz tym preparatem, dobrze zmywasz twarz i kładziesz maskę, maskę zmywasz i kładziesz krem. :P :)
Powo :)

ip00

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Peelingi i maseczki do twarzy - kiedy?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.