SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pasta rybna- sprawdź to!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10975

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 603 Napisanych postów 1847 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 208481
Witam!


Spotkałem się dotychczas z kilkoma przepisami na pastę rybną, jednak na taką jak ja robie jeszcze nie. Jest to świetna alternatywa dla mięsa z ryżem/kaszą, które wiele osób ciągle męczy na "masie". Przygotowanie zajmuje około 20 minut, a pastę możemy przygotować na zapas na 2-3 dni. Karą za jej zayebisty smak, jest nieświeży rybno-cebulowy oddech


1. Składniki

- makrela wędzona
- jajka
- cebula
- ogórki konserwowe
- majonez
- cebula
- pieprz i sól






2. Sposób przygotowania

Obieramy makrelę ze skóry i oddzielamy mięso od ości. Jajka gotujemy





Rozdrabniamy makrelę widelcem. Kroimy drobno jajka, ogórki oraz cebulę i dodajemy do makreli. Całość solimy i dodajemy pieprzu.









Następnie dodajemy trochę majonezu, całość mieszamy. Tak oto wygląda gotowa pasta.





Przygotowaną pastę stosuję do robienia kanapek z bułkami wieloziarnistymi. Smakują świetnie!






Zmieniony przez - Polskikoks w dniu 2010-11-04 13:01:29
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 233
Niskowęglowodanowej, chodziło mi właśnie o to, o czym powiedziałeś, że kupny majonez to syf. (Trzeba będzie zrobić coś samemu :D)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17127 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68105
Robię sobie taką ale z tuńczykiem, świetny smak, kocham takie specjały :>
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 603 Napisanych postów 1847 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 208481
Z wędzoną makrelą to zupełnie inny smak, nie ma co porównywać do tuńczyka. Wiem, bo jem go dużo na masie, jednak z przymusu, ale gusta są różne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 130 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6807
robię to jakoś od roku tyle ze dodaje jeszcze szczypiorek, nic nowego ale w sumie się przyda na forum
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 150 Napisanych postów 15480 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 90607
sprobujcie tunczyka z serkiem ziarnistym podobny smak do makreli sie robi :P

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
z serkiem dobrze łosoś wchodzi.

pzdr/

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 31
Smak kozak ,mama nieraz taką robi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 97 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2804
może ktoś podać wartości odżywcze takiej pasty na 100g?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 43 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1195
wystarczy policzyć, tabele-kalorii.pl ;) zależy ile wrzucisz jajek, ryby; ogólnie dobre są takie pasty, choć ja nie dodaje jajek, a raczej twaróg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 57 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1550
jadłem coś podobnego xd tylko bez jajek. za to z kukurydza... bla bla bla nie wazne i jadłem to z nalesnikiem;p ogólnie super smak

Masz jedno życie.. Nie zmarnuj tego!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 374 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6880
O osci wybieracie z tej makreli bo makrela fajna dobra ryba ale te osci mnie dobijaja poprostu.

No pain - No gain

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierś z kaczki z jabłkami i żurawiną

Następny temat

Brokuły z feta i jogurtem by Malinowa

WHEY premium