Witam ... od dzis zaczołem ćwiczyc A6W. Miałem starz 2 tyg jakis pompek, brzuszkow i wogole, ale poczytalem i dodalem do tego A6w i mam pare pytan : 1)Czy moge robic zwykłe brzuszki i A6W razem ? ... I czy to ma sens ? 2)Jak cwiczyc mięsnie skonse bo podobno A6W jest na miesnie proste 3)Są jakies rodzaję pompek ? ... Tzn ktore bardziej aktywuja mieśnie klatki ?
zacznij ćwiczyć całe ciało i odrzuć te a6w. zacznij czytać a nie zakładać durne posty
|| No Pain || || No Gain ||
Znawca -
1255722859000
emil35
Wysłana - 16 października 2009 22:00
Łatwo ci powiedzc całe ciało mając tylko hantelki w domu 4kg ... Robie pompki klasycze, brzuszki, A6W, przysiady na jedenj nodze i mam zamiar zaczac biegac ... no jeszcze na biceps 12 seri po 12 ... 4 kg na rekę
Wiek 16 Waga 80 Wzrost 182
1255723220000
emil35
Wysłana - 16 października 2009 22:03
A pozatym jestem jeszcze chyba za młody na siłke wiec patrząc na efekty A6W narazie pocwicze, co mnie nie zabije to mnie wzmocni :)
Wiek 16 Waga 80 Wzrost 182
1255723437000
Piter92
Wysłana - 16 października 2009 22:14
triceps, barki, plecy nie ważne... masz rację... ratujecie nas przed sezonowcami...
|| No Pain || || No Gain ||
Znawca -
1255724072000
DARNOK35
Wysłana - 16 października 2009 22:38
Zgadzam sie z Piter92 w 100%. Mimo to Ci odpowiem na pytania bo moze Cie to zacheci do cwiczen na bardziej serio:
1. Jak robisz juz to a6w to inne cwiczenia brzucha sobie daruj bo go zmasakrujesz. Podczas a6w rowniez pracuja miesnie skosne tylko w malym zakresie. Generalnie lepiej sobie uloz plan na poszczegolne partie brzucha - w linkach pod moim podpisem oraz na forum - patrz atlas cwiczen - masz przyklady cwiczen na rozne partie brzucha. Ja zrobilem raz cale a6w i w sumie bylem zadowolony ale nie wrocilem nigdy do niego poniewaz inne cwiczenia sa bardziej efektywne np. cwiczenia na drazku, koleczko rehabilitacyjne, dragon flag - co to to sobie poszukaj:) Juz lepiej rob ABSII.
2. Patrz j.w.
3. Odmian pompek jest mnostwo. Ale: pompki z nogami wyzej - gorna cz. klatki, pompki z nogami nizej - dolna cz. klatki, pompki klasyczne z rekoma wasko: srodek klatki i triceps, pompki z rekoma na szer. barkow: calosc klatki, pompki z rekoma szeroko: rozpietki, pompki w staniu na rekach: barki, pompki na poreczach: calosc klatki z naciskiem na gore, pompki odwrotne: triceps.
To podstawowe rodzaje pompek.
A teraz tak: jak bedziesz tylko cwiczyl pompki i brzuch to z czasem dorobisz sie dysproporcji miesni i bedziesz wygladal smiesznie.
Uloz sobie trening na cale cialo z cwiczen wykorzystujacych mase ciala jak nie masz obciazenia.
No i poczytaj na Boga troche wiecej bo zadajesz pytania na ktore jest tu odpowiedzi do bolu.
Więc troche myslalem i chce zeybscie ocenili to, a i jeszcze pytanie co moge robic na plecy jak nie mam łąwki ? : TRENING : Biceps : unoszenie hantla w podporze o kolano: 12s x 12 r x 4 kg Triscpes : unoszenie hantla za głową: 12s x 12 r x 4 kg Nogi : (z tego powodu ze nie moge narazie zrobicna jedenj nodze to na obu) przysiady 6s x 15 r unoszenia na palcach 6s x 10r unoszenie na peiętach(na goleń jezeli sie nie myle :) ) 6s x 10r Klata :(klate mam słabą nie porzeraźcie sie :) ) Pompki klasyczne 2s x 10r Pompki z szerokim rozstawem 2s x 10r Pompki z wąskim rozstawem 2s x 10r
TYDZIEN : Pon ... trening Wt ... bieg 30min Sr ... trening Czw ... Nic bo nie mam czasu Pt ... trening Sob ... bieg 30 min Nd ... wolne :)
I jeszcze A6W a jak skoncze to zaczne brzuszki, i teraz jakie cwiczenia moge roibc na barki mając 4 kg x 2 hantle ^^