Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Parę zagadnień z biochemi i sportu

anfaneq

Wysłana - 11 lipca 2007 08:48    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam w piątek mam egzamin z biochemii najważniejszy na roku i do nauki miałem coś ponad 70 zagadnień większość już potrafię lecz na parę z nich wogole nie posiadam informacji, mogę zaryzykować stwierdzenie że nigdzie ich nie ma niestety ponieważ szukałem wszędzie. Jeśli ktoś cokolwiek wie na temat któregokolwiek z nich będę naprawdę b. wdzięczny za pomoc oraz jakieś informacje.

1. Miażdzyca: Ox-LDL, receptor resztożerny, receptor tkankowy LDL ( to co innego niż samo LDL ).
2. Współczynnik oddechowy RQ dla metabolizmu cukrów i tłuszczów.
3. Zmiany adaptacyjne w mięśniu poddatnemu treningowi siłowemu, szybkościowemu oraz wytrzymałościowemu.
4. Aktywacja genów niektórych białek i enzymów w mięśniach pod wpływem trennigu.
5. Zmiany procentowego składu włókien mięśniowych w zależności od uprawianej dyscypliny.
6. Aktywność kinazy kreatynowej i stężeń niektórych białek mieśniowych we krwi jako parametrów obrazujących stopień uszkodzenia mięśnia.

z góry dziękuje

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 lipca 2007 09:01 
W większości przypadków polecamy:

PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

chomson

Wysłana - 11 lipca 2007 09:01    Edytuj Cytuj
a na wikipedii nie ma ??

Gdzie jest Bóg, chyba na urlopie, na niego też mieli kartotekę w UOP-ie
Znawca -

SPOOKYPL

Wysłana - 11 lipca 2007 09:24    Edytuj Cytuj
Witam w piątek mam egzamin z biochemii najważniejszy na roku i do nauki miałem coś ponad 70 zagadnień większość już potrafię lecz na parę z nich wogole nie posiadam informacji, mogę zaryzykować stwierdzenie że nigdzie ich nie ma niestety ponieważ szukałem wszędzie. Jeśli ktoś cokolwiek wie na temat któregokolwiek z nich będę naprawdę b. wdzięczny za pomoc oraz jakieś informacje.

1. Miażdzyca: Ox-LDL, receptor resztożerny, receptor tkankowy LDL ( to co innego niż samo LDL ).
2. Współczynnik oddechowy RQ dla metabolizmu cukrów i tłuszczów.
3. Zmiany adaptacyjne w mięśniu poddatnemu treningowi siłowemu, szybkościowemu oraz wytrzymałościowemu.
4. Aktywacja genów niektórych białek i enzymów w mięśniach pod wpływem trennigu.
5. Zmiany procentowego składu włókien mięśniowych w zależności od uprawianej dyscypliny.
6. Aktywność kinazy kreatynowej i stężeń niektórych białek mieśniowych we krwi jako parametrów obrazujących stopień uszkodzenia mięśnia.

z góry dziękuje

1.?
2. ?
3. No to przynajmniej powinieneś tutaj gdzieś znaleźć. Choćmoże to być opisane zbyt ogólnikowo...
4. Ciekawe, ale nie słyszałem.
5. To na pewno. Tylko, że nie sprecyzowałeś o co chodzi dokładnie. O jakie zmiany procentowe, czy w składzie mięśni, ogólnie wobec organizmu czy objętościowo.
6. Hmmm... Z tego co mi wiadomo, to kreatyna jest b. ważnym skłądnikiem budującym mięśnie. I tak na chłopski rozum im jej więcej krąży w mięśniach tym większe uszkodzenia mięśni a kreatyna "chce" je odbudować. :E

chomson

Wysłana - 12 lipca 2007 08:20    Edytuj Cytuj
spookypl : I tak na chłopski rozum im jej więcej krąży w mięśniach tym większe uszkodzenia mięśni

ach te chłopskie rozumy

Gdzie jest Bóg, chyba na urlopie, na niego też mieli kartotekę w UOP-ie
Znawca -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Parę zagadnień z biochemi i sportu

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.