1) Nie miksuj bo pierwszy procej dostarczania wegli odbywa sie w jamie ustnej gdy sie przezuwa przynajmniej tak pisal faftaq jesli pamiec mnie nie myli.
Byla rozkminka o tym dosc niedawno nawet. Lepsze jest sniadanie w postaci stalej niz w plynie (jak juz Samirek napisal - pierwsze procesy trawienne zachodza w jamie ustnej). Jak juz w plynie bedzie, to pic to powoli, malymi lykami, a nie w 20sec.
Gainera bym wyrzucil ze sniadania, dodal ze 2/3 jajka i do tego troche zdrowych tluszczy (orzechy,oliwa itd.) - dobry omlecik lub w opiekaczu tosty z tego wychodza :]
Problem właśnie jest taki ,że już jajka mi się przejadły jak i zwykłe płatki owsiane na kefirze czy mleku:) I nie jestem w stanie tego jeść już.Jeśli chodzi o tego shake'a to nie pije go w 20 sec bardziej w 10-15min bo konsystencje ma dość gęstą.
Jakieś propozycje w związku z tym śniadaniem bo nie mam pomysłu za bardzo:)
I jeszcze jedno pytanie: Czy jak mam np. w dzień nietreningowy jakąś robotę taką cięższą to uwzględniać ją w bilansie kalorycznym tj. jeść te przykładowo 600kcal więcej które przy tej pracy spalam??
Veni, vidi, vici
1283953879000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 08 września 2010 15:54
wpc/jaja/ser jak masz ciężką robotę zwiększasz zapotrzebowanie
zamiast gainera odżywka bialkowa, jesli szykuje się cos cięszego i jesli będzie to wysyłek dosc dlugi to mozesz troche kcal podbic, ale najpierw zobacz jak będzie bez podbijania
pozdr
Ekspert -
1283954051000
GhostRecon
Wysłana - 08 września 2010 19:38
Jeszcze jedno pytanie:) Wiecie może ile Węgli i białka ma taka fasola biała namaczana i zrobiona po bretońsku.Chodzi mi ile ma sama fasola 100g po ugotowaniu nie liczę innych dodatków??Tyle samo co suche ziarna fasoli??