Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam, dostałam zadanie napisania artykuły do gazety nt. "nieczystego" sportu. czyli - sterydy, koksowanie i te sprawy. Czy znalazłby się chętny, z którym moglabym przeprowadzic krótki wywiad?
*********************** Moderator dzialu doping *********************** "lifter !!no chodzi mi o szerokość w barkach ,żeby się byc szerszym w barkach !!! "
Ekspert -
1071085332000
Michail ZASŁUŻONY
Wysłana - 10 grudnia 2003 22:07
Ja piszę do "Sport dla Wszystkich" - czy Ty również?
Chyba raczej nie....predzej ktos szuka taniej sensacji!
*********************** Moderator dzialu doping *********************** "lifter !!no chodzi mi o szerokość w barkach ,żeby się byc szerszym w barkach !!! "
Ekspert -
1071090768000
brutus
Wysłana - 10 grudnia 2003 22:48
Michail , czy ktoś związany z branżowym czasopismem napisałby np "sterydy , koksowanie i te sprawy " ? Już w tych słowach widzę nagonkę na kulturystyke w brukowcu typu Super Express. Poza tym szanujący siebie i swoją gazetę dziennikarz zwykle sie przedstawia
Tekst tygodnia - z poczty moderatorskiej :) "dlaczego naryszylem i czym dziadzial nierozumie !!!" ------------------------------ Zamiast dać mi soga kliknij w pajacyka http://www.pajacyk.pl "Moderator w dziale Trening"
gazeta szkolna, praca na biologię...czy zgłosi sie jakiś chętny? Chodzi o parę pytań, o Waszą opinię, obserwacje nt sterydów i koksowania...Wszystko anonimowo, oczywiście.
Serdecznie pozdrawiam, milady
1071094093000
Michail ZASŁUŻONY
Wysłana - 10 grudnia 2003 23:10
TO JUŻ W SZKOŁACH WYPACZAJĄ POJĘCIE O KUL;TURYSTYCE....****
A MOŻE GWIAZDECZKO ZROBISZ COŚ O TYCH, CO NIE BIORĄ I ŚWIETNIE SIĘ ROZWIJAJĄ CO?
ALE PEWNIE ZA TO NIE BĘDZIE 6-TKI U PANI OD BIOLOGII...