Autor

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z TŁUSZCZYKIEM

Paula-s

Wysłana - 07 listopada 2009 20:29    Edytuj Cytuj
Mam 170cm i ważę 84kg
Chodzę na siłownię i stosuje dietę białkowo-węglowodanową
Przede mną długa droga, chcę schudnąć do 65kg
W czym tkwi problem?....
Wiem o istnieniu różnych spalaczy ale nie wiem co najlepiej brać i w jakich dawkach???
LKarnityne mam i biorę przed każdym traningiem ale co z resztą?
Myślałam o :
FATBLOCK BASE,FATBLOCK THERMOGENIC, HCA VITALMAX
Nie wiem czy brać wszystko na raz czy wybrać któryś konkretny, który jest najlepszy. Jak je brać???
Wszystkie informacje w tym temacie mnie interesują i za wszystkie z góry dziękuję :)

Paula :)

ryba_6

Wysłana - 07 listopada 2009 21:40    Edytuj Cytuj
narazie daj sie na spokój ze spalaczami (l-karnityne zostaw), a po każdym treningu daj sobie aeroby, bo to dzieki nim spalasz najwięcej fatu
zacznij od 20 minut po treningu i stopniowo zwiekszaj

Paula-s

Wysłana - 07 listopada 2009 21:50    Edytuj Cytuj
aerobowy zastąpiłam interwałem, i zawsze po treningu
to moje początki więc z efektami jeszcze marnie ;)
dlatego pytałam o te spalacze...

katarinka5

Wysłana - 08 listopada 2009 15:13    Edytuj Cytuj
Witam . Mam pewien problem, odchudzam się od roku i do czasu było wszystko ok, do póki nie wraca moja stara waga:(. Nie wiem co się dzieję , ale przytyłam 5 kg, choć niby tego nie widac ( taka mówia znajomi). Uprawiam dużo sportu staram się codziennie pływać wyczynowo. Mówiono mi , że mogłam przytyć dlatego ponieważ niby moje miesnie moga tyle ważyc choć nie chcę mi się w to wierzyć. Chciałabym znów wrócić do tamtej wagi. Mam 168 i aktualnie waże 67 ;( masakra!!!!!!, a przedtem ważyłam 61-63 to była moja idealna waga. RATUJCIE CO MAM ROBIĆ ???????? Pozdrawiam wszystkich.

ryba_6

Wysłana - 08 listopada 2009 22:02    Edytuj Cytuj
mięśnie są cięższe od tłuszczu, więc jak mówisz że jesteś aktywna fizycznie to tłuszcz sie spalił, a mięśnie (cięższe od tłuszczu) ci się rozwinęły od twych wysiłków i choć postórę masz tę samą to ważysz więcej
możesz ważyć więcej a wyglądać jeszcze lepiej niż przed tem jak ważyłaś mniej wiem to po swoim przypadku
pozdrawiam

Banan ADMINISTRATOR

Wysłana - 09 listopada 2009 21:13    Edytuj Cytuj
Paula-s
podstawa: odżywianie
druga sprawa bardzo istotna podczas redukcji: trening! aerobowy / interwałowy przede wszystkim + siłowy miło widziany

dopiero w dalszej kolejnosci spalacze, suplementy, nigdy na odwrót ;)

na wstepie tyle ode mnie - cos wiecej , na spokojnie moge napisac jutro, ale zadnych informacji o sobie nie podalas, dobrym pomysłem mogloby byc zalozenie tematu w dziale ODCHUDZANIE wraz z wypełnioną o sobie ankietą (im wiecej info , tym lepsza pomoc ze strony specjalistow)

"Myślałam o :
FATBLOCK BASE,FATBLOCK THERMOGENIC, HCA VITALMAX
Nie wiem czy brać wszystko na raz czy wybrać któryś konkretny, który jest najlepszy. Jak je brać??? "

zestaw ok, bo skladajacy sie z termogenicznego spalacz, fat burnera i blokera wchłaniania nadmiaru weglowodanów (hca)
mozna brac wszystkie razem, mozna poczatkowo oprzec sie tylko na termogeniku i l-karnitynie , ktora juz stosujesz (ew. hca)
Termogenik przede wszystkim przed wysilkiem oraz porcja rano na czczo, pozostale suplementy stosuje sie glownie w ciagu dnia do posilku. Termogenik podniesie temp ciala, przyspieszy metabolizm, zwiekszy potliwosc na wysilku, pobudzi i dlatego stosuje sie go głownie przed wysilkiem.

L-karnityny, nie wiem ile stosujesz ale sensowna dawka to min. te 1,5-2g w ciagu dnia (mniej nie ma naprawde wiekszego sensu)

Banan ADMINISTRATOR

Wysłana - 09 listopada 2009 21:17    Edytuj Cytuj
katarinka5 - jak pisalem kolezance powyzej, podstawą w odchudzaniu jest odpowiednie jedzenie, pisalas o aktywnosc fizycznej , nie napisałas slowa o jedzeniu , moze tutaj zaczelo sie jesc inaczej? moze stosujesz (broń Boze!) diety cud' z kolorowych pisemek typu '1000 kalorii' ,czy masz inne bledy zywieniowe

wyjscie z tej sytuacji , to odpowiedziec sobie z ręką na sercu na pytanie "czy dobrze sie odzywiam i co dokladnie jem w ciagu dnia"
skonsultowac to ewentualnie w odchudzaniu, odzywianiu czy tutaj w temacie

wyglada mi to na przypadek typu, było fajnie milo, trzymalo sie 'miche' ,trenowało, spadała waga, nagle przyszedł jakis maly kryzys, zaczelo sie podjadac czy jesc nie tak jak powinno i waga (niestety u wielu osób , szczegolnie tych co maja tendencje do tycia) wraca w mgnieniu oka i to nie dosc ,ze wroci te kilka kg co sie ciężką pracą zrzuciło to jeszcze z nawiązką ;) chociaz miejmy nadzieje,ze az tak tragicznie u Ciebie to nie wyglada(ło)

Paula-s

Wysłana - 16 listopada 2009 09:03    Edytuj Cytuj
Dziękuję już napisałam w dziale odchudzanie
Pierwszy raz tutaj jestem i nie wiedziałam co i jak ;)
Pozdrawiam

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z TŁUSZCZYKIEM

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.