Mam 170cm i ważę 84kg Chodzę na siłownię i stosuje dietę białkowo-węglowodanową Przede mną długa droga, chcę schudnąć do 65kg W czym tkwi problem?.... Wiem o istnieniu różnych spalaczy ale nie wiem co najlepiej brać i w jakich dawkach??? LKarnityne mam i biorę przed każdym traningiem ale co z resztą? Myślałam o : FATBLOCK BASE,FATBLOCK THERMOGENIC, HCA VITALMAX Nie wiem czy brać wszystko na raz czy wybrać któryś konkretny, który jest najlepszy. Jak je brać??? Wszystkie informacje w tym temacie mnie interesują i za wszystkie z góry dziękuję :)
Paula :)
1257622177000
ryba_6
Wysłana - 07 listopada 2009 21:40
narazie daj sie na spokój ze spalaczami (l-karnityne zostaw), a po każdym treningu daj sobie aeroby, bo to dzieki nim spalasz najwięcej fatu zacznij od 20 minut po treningu i stopniowo zwiekszaj
1257626446000
Paula-s
Wysłana - 07 listopada 2009 21:50
aerobowy zastąpiłam interwałem, i zawsze po treningu to moje początki więc z efektami jeszcze marnie ;) dlatego pytałam o te spalacze...
Paula :)
1257627008000
katarinka5
Wysłana - 08 listopada 2009 15:13
Witam . Mam pewien problem, odchudzam się od roku i do czasu było wszystko ok, do póki nie wraca moja stara waga:(. Nie wiem co się dzieję , ale przytyłam 5 kg, choć niby tego nie widac ( taka mówia znajomi). Uprawiam dużo sportu staram się codziennie pływać wyczynowo. Mówiono mi , że mogłam przytyć dlatego ponieważ niby moje miesnie moga tyle ważyc choć nie chcę mi się w to wierzyć. Chciałabym znów wrócić do tamtej wagi. Mam 168 i aktualnie waże 67 ;( masakra!!!!!!, a przedtem ważyłam 61-63 to była moja idealna waga. RATUJCIE CO MAM ROBIĆ ???????? Pozdrawiam wszystkich.
1257689630000
ryba_6
Wysłana - 08 listopada 2009 22:02
mięśnie są cięższe od tłuszczu, więc jak mówisz że jesteś aktywna fizycznie to tłuszcz sie spalił, a mięśnie (cięższe od tłuszczu) ci się rozwinęły od twych wysiłków i choć postórę masz tę samą to ważysz więcej możesz ważyć więcej a wyglądać jeszcze lepiej niż przed tem jak ważyłaś mniej wiem to po swoim przypadku pozdrawiam
1257714168000
Banan ADMINISTRATOR
Wysłana - 09 listopada 2009 21:13
Paula-s podstawa: odżywianie druga sprawa bardzo istotna podczas redukcji: trening! aerobowy / interwałowy przede wszystkim + siłowy miło widziany
dopiero w dalszej kolejnosci spalacze, suplementy, nigdy na odwrót ;)
na wstepie tyle ode mnie - cos wiecej , na spokojnie moge napisac jutro, ale zadnych informacji o sobie nie podalas, dobrym pomysłem mogloby byc zalozenie tematu w dziale ODCHUDZANIE wraz z wypełnioną o sobie ankietą (im wiecej info , tym lepsza pomoc ze strony specjalistow)
"Myślałam o : FATBLOCK BASE,FATBLOCK THERMOGENIC, HCA VITALMAX Nie wiem czy brać wszystko na raz czy wybrać któryś konkretny, który jest najlepszy. Jak je brać??? "
zestaw ok, bo skladajacy sie z termogenicznego spalacz, fat burnera i blokera wchłaniania nadmiaru weglowodanów (hca) mozna brac wszystkie razem, mozna poczatkowo oprzec sie tylko na termogeniku i l-karnitynie , ktora juz stosujesz (ew. hca) Termogenik przede wszystkim przed wysilkiem oraz porcja rano na czczo, pozostale suplementy stosuje sie glownie w ciagu dnia do posilku. Termogenik podniesie temp ciala, przyspieszy metabolizm, zwiekszy potliwosc na wysilku, pobudzi i dlatego stosuje sie go głownie przed wysilkiem.
L-karnityny, nie wiem ile stosujesz ale sensowna dawka to min. te 1,5-2g w ciagu dnia (mniej nie ma naprawde wiekszego sensu)
1257797608000
Banan ADMINISTRATOR
Wysłana - 09 listopada 2009 21:17
katarinka5 - jak pisalem kolezance powyzej, podstawą w odchudzaniu jest odpowiednie jedzenie, pisalas o aktywnosc fizycznej , nie napisałas slowa o jedzeniu , moze tutaj zaczelo sie jesc inaczej? moze stosujesz (broń Boze!) diety cud' z kolorowych pisemek typu '1000 kalorii' ,czy masz inne bledy zywieniowe
wyjscie z tej sytuacji , to odpowiedziec sobie z ręką na sercu na pytanie "czy dobrze sie odzywiam i co dokladnie jem w ciagu dnia" skonsultowac to ewentualnie w odchudzaniu, odzywianiu czy tutaj w temacie
wyglada mi to na przypadek typu, było fajnie milo, trzymalo sie 'miche' ,trenowało, spadała waga, nagle przyszedł jakis maly kryzys, zaczelo sie podjadac czy jesc nie tak jak powinno i waga (niestety u wielu osób , szczegolnie tych co maja tendencje do tycia) wraca w mgnieniu oka i to nie dosc ,ze wroci te kilka kg co sie ciężką pracą zrzuciło to jeszcze z nawiązką ;) chociaz miejmy nadzieje,ze az tak tragicznie u Ciebie to nie wyglada(ło)
1257797857000
Paula-s
Wysłana - 16 listopada 2009 09:03
Dziękuję już napisałam w dziale odchudzanie Pierwszy raz tutaj jestem i nie wiedziałam co i jak ;)
Pozdrawiam