Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

PROSTE WŁOSY ! HELP DZIEWCZYNY !!! proszę o pomoc .

Kasiak0166

Wysłana - 24 maja 2009 13:02    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.

Na początku pozdrawiam Was wszystkich gorąco i liczę na Waszą pomoc, która jest mi BARDZO potrzeba

A więc do rzeczy. !
Prostuje włosy od kilku miesięcy ponieważ moje naturalne są brzydkie. A ściślej mówiąc puszą się, kręcą, I W OGÓLE NIE UKŁADAJĄ!.

Na początku prostowania włosy były ładne .. nawet nie używałam żadnych odżywek i to pewne był błąd. ..

Dopiero po pewnym czasie zauważyłam że zaczynają mi się niszczyć i wysuszać ..
Prostować przestać nie mogę..

Chodzi mi o to żebyście mi doradzili jak mam je odpowiednio odzywiać?

Prostownicę mam dobrą, z regulacją temperatury i z płytkami ceramicznymi .

Niedawno kupiłam sobie całą MASĘ ODŻYWEK I PROBLEM W TYM ŻE NIE WIEM JAK ICH UŻYWAĆ I PROSZĘ O POMOC !!!!!!!

O to one :

Do spłukiwania :
Dove - dla włosów które mają kontakt z wysoką temperaturą.
Gliss Kur- Natychmiastowa odbudowa włosów zniszczonych i suchych.

BEZ spłukiwania :
Loreal Paris - HotLiss- Krem wygładzający- Wygładza i chroni włosy.
I taki krem PO PROSTU PROSTE.

Do tego mam mgiełkę ze skrzypu polnego.

PROBLEM W TYM ŻE NIE WIEM JAK TEGO UŻYWAĆ.. CO ile.. wszystko na raz?.. osobno.. NIE WIEM

Proszę o POMOC!.

Jest to dla mnie naprawdę ważne..
Włosy najgorzej wyglądają pod słońce..
a teraz już prawie lato..wakacje.. ehh

Tylko proszę nie mówcie mi że mam przestać prostować, bo NIE MOGĘ!
bez prostownia wyglądają 100 RAZY GORZEJ !
a do tego są brzydkie i źle się w nich czuje!

JUŻ NIE MAM SIŁY DO NICH :(

Przecież włosy są ważne.. bo dodają urody.. PROSZĘ O POMOC!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 24 maja 2009 14:32 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Kasiak0166

Wysłana - 24 maja 2009 14:32    Edytuj Cytuj
HELP !

keval

Wysłana - 24 maja 2009 17:51    Edytuj Cytuj
Wiesz co przesada tez nie jest dobra.... nakupiłaś tyle, że w najlepszym wypadku zaczną Ci się przetłuszczać po godzinie od uzycia tych wszystkich kremów i odżywek.
Gliss Kur- Natychmiastowa odbudowa włosów zniszczonych i suchych- polecam tylko dobrze spłukuj, bo włosy będą " ciężkie" możesz sobie stosować na przemian z tym Dove.

Tych bez spłukiwania raczej używaj, bo kremy typu "poprostu proste" nic ci nie dadzą,( to tylko chwyt reklamowy, jak nie wyprostujesz to proste nie będą....), a jak zaczniesz stosować odżywki ze spłukiwaniem i bez podczas jednego mycia to efekt będzie dowrotny od zamierzonego... z tym, że odżywki ze spłukiwaniem są mocniejsze i intensywniej działają, bez spłukiwania sa mniej skoncentrowane.

a tą mgiełką mozesz sobie spryskać włosy po wyprostowaniu, napewno ładnie nabłyszczy fryzurkę.

P.S Coś Ci te dziewczyny nie pomogły za bardzo, więc wkroczyłem, ale jak widzę tematy pt. Dziewczyny prosze o pomoc to krew mnie zalewa i powinnaś sobie pisać "HELP!" jeszcze ze 100x, ale to tak na marginesie.
Znawca -

malutka_k

Wysłana - 24 maja 2009 17:51    Edytuj Cytuj
ja tam nei wiem czy dodają urody. w każdym razie zadbane włosy to i prezencja lepsza
po pierwsze nie ma sensu obciążać włosy masą różnych dziwnych specyfików.
trzeba się zastanowić i wybrać te najodpowiedniejsze !
nie napisałaś co ile myjesz włosy. ale stawiam że co 2-3 dzień.
z całą pewnością jedna odżywka ze spłukiwanniem starczy,wg mnie genialne są z garniera czerwona co prawda do włosów farbowanych ale niesamowicie nawliża włosy ,nadaje im lekkość oraz blask. osobiście bardzo sobie chwalę także kosmetyki do pielęgnacji włosów z gliss kur'a. więc jak najbardziej odpowiednia będzie z tej właśnie firmy bez spłukiwania.
żeby dodatkowo ich nie obciążać mgiełką ze skrzypu zaopatrz się w tabletki ze skrzypem.
regularnie musisz chodzić do fryzjera zeby podcinać końcówki które jak bynie patrząc są najbardziej zniszczone podczas procesu prostowania
raz w tygodniu zafunduj swoim włosom domową maseczkę ... na które przepisy znajdziesz tu : http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Uroda/525594,1,Domowe-maseczki-na-wlosy.html
dodatkowo jest temat podiweszobny o włosach gdzie użytkownicy podawali swoje metody itd. na okiełznanie swoich włosów.
a na marginesie jaką masz prostownicę_

zgadzam się z poprzednikiem który mnie wyprzedził w interwencji hehe

Zmieniony przez - malutka_k w dniu 2009-05-24 17:52:49
Specjalista -

keval

Wysłana - 24 maja 2009 18:37    Edytuj Cytuj
Poprzednik się cieszy, że jesteśmy zgodni i pozdrawia
Znawca -

Kasiak0166

Wysłana - 24 maja 2009 21:15    Edytuj Cytuj
Dziękuję Wam xD

Kasiak0166

Wysłana - 24 maja 2009 21:19    Edytuj Cytuj
A i jeszcze jedno..

co mogę nakładać przed prostowaniem RANO z tych odżywek które mam w domu ? ; >

keval

Wysłana - 24 maja 2009 21:38    Edytuj Cytuj
Nie nakładaj nic, włosy zawsze prostujemy na "sucho", nakłdając cokolwoek zwilzysz je i jak przeciągniesz potem po nich prosostownicą to poprostu zaczniesz je palić....

dla lepszego efektu kup sobie jedwab w płynie ( najzwyklejszy do kupienia w każdej drogerii) i po wyprostowaniu rozprowadź w dłoniach partę kropel i wetrzyj we włosy, nabiorą miękkości i połysku, tylko pamiętaj, że stosując jedweab włosy szybciej się przetłuszczaja.
Znawca -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

PROSTE WŁOSY ! HELP DZIEWCZYNY !!! proszę o pomoc .

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.