1 Trec zmienił nazwę na MAX CARB choć dawniej sprzedawał pod nazwą CARBO, słuszne posunięcie godne prawdziwego konkurenta
2 _Knife_ podpierasz się złym przykładem ,Olimp zastrzegł nazwy CARBO I GAINER w określonych klasach towarowych (odżywki dla sportowców itp)Prawa ochronne i wyłączności w tej klasie udzielił Urząd Patentowy , a drużyna sportowa może się nazywać OLIMP GAINER MEGA CAPS i Olimp nie wniesie tu żadnych roszczeń bo nie posiada odpowiednich zastrzezeń w tej klasie nazw.
3 CARBO i GAINER to nie nazwy rodzajowe tak jak wspominane mleko a w Polsce zostały wypromowane dzięki Olimpowi na początku lat 90 wtedy też zostały zgłoszone do urzedów w celu przyznania praw ochronnych,które uzyskał Firma ,która działa roztropnie powinna sprawdzać zawsze obszary rejestracyjne w zakresie nazw ,które chce zastosowac do swoich wyrobów.
5 Wg Olimpa Oświadczenie p.Kardasa mija się z prawdą i jutro OLIMP wystosuje odpowiednią odpowiedz.
6 Panowie jest konflikt interesów i olimp walczy o swoje to jest normalne i zdarza się w świecie interesów , wiemy że bronicie i wspieracie swojego forumowego kolegę ale pozwólcie że sąd zadecyduje , nawet pomimo tego że niekórym bardzo zależy na publicznych rozprawach . Nie zróbmy z tego forum w okresie kiedy nastąpiła wyrazna poprawa "pola bitwy i śmietnika"
7 Do rezygnacji ze stosowania podobnych znaków zostało wezwanych kilka innych firm gdzie sprawy również oczekują na swój finał.
Na wagonach kolejowych tez czasem jest napisane "Carbo" Knife skad znasz Carbo, mieszkasz w Gliwicach?
www.euro2008.blox.pl
1163011188000
Kogaion
Wysłana - 08 listopada 2006 20:03
tak samo jakby hortex zastrzegł sobie " Sok "
Znawca -
1163012601000
Sting89
Wysłana - 08 listopada 2006 21:23
a na jakiej podstawie Olimp chce stwierdzic i jak udowodnic ze to wlasnie dzieki niemu wypromowane zostaly w Polsce nazwy gainer i carbo ?
.
1163017434000
Thiago2
Wysłana - 08 listopada 2006 21:27
Sting pewnie cos tam powiedza nie na temat, ale powiedza. Zdziwilbym sie bardzo jakby wygrali ta sprawe. Chyba, ze maja jakiegos super dobrego adwokata Aczkolwiek moze i maja racje i to dzieki im taka nazwa sie u nas przyjela. Co nie zmienia faktu, ze ta sprawa jest po prostu glupia.
www.euro2008.blox.pl
1163017624000
Herman2003
Wysłana - 08 listopada 2006 21:32
Olimp zastrzegł nazwy CARBO I GAINER w określonych klasach towarowych (odżywki dla sportowców itp) Prawa ochronne i wyłączności w tej klasie udzielił Urząd Patentowy
umiecie czytać ze zrozumieniem?? nie ma znaczenia co o tym sądzimy jeśli te nazwy są zastrzeżone
to niech olimp podaje do sądu po koleji wszystkich co maja w nazwie gainer carbo i inne, wdł mnie olimp nie może znieść konkurencji vitala, vital ma dobre produkty w świetnych cenach dla wszystkich, mało odstępuj jakością olimpu. Jak czytam takie akcje desperacji olimpa w podawaniu innych do sądu, to mnie cos....dla mnie żenada i totalny infantylizm olimpa, to sie nazywa zdrowa konkurencja (polska)
do roboty poganie...
1163022625000
SONBATY ATLETA.PL
Wysłana - 08 listopada 2006 23:56
Miałem jak najmniej w tej sprawie zabierać głos w tematach merytorycznych gdyż po pierwsze moja wiedza w tym temacie jest teraz bardzo duża i niekoniecznie chcę ją zdradzać a po drugie niech faktycznie sąd rozstrzygnie kto ma rację, jednak obok bezczelnych kłamstw i insynuacji nie mogę przejść obojętnie. Rzecz podstawowa: Olimp NIE MA ZASTRZEŻONYCH SŁÓW CARBO I GAINER. Ma je zastrzeżone jako znaki SŁOWNO-GRAFICZNE czyli nie można kopiować nie samych słów, ale słów przy odpowiedniej grafice, czcionce itp. Cwaniactwo Olimpa plega na tym, że zastrzegli te słowa w najpopularniejszej czcionce Arial Black i teraz wszystkie inne nazwy chcą podciągnąć że niby są takie same (np. jak Gainer Olimpa i inne gainery są pisane z dużej litery to już wg Olimpa jest plagiat ). Dla ciekawych (szczególnie dla Hermana) szczegóły (rozwińcie sobie zakładkę na dole żeby zobaczyć jak wygląda zastrzeżony znak Olimpa). http://www.uprp.pl/patentwebaccess/PatentDetails.aspx
Tak jak mówię w kłótnie będę starał się nie wdawać, ale kłamstwa prostował będę na pewno.