hmm... realia polskich sądów każdy zna sprawa ta powinna sie już wyjaśnić lepiej to zawsze mieć głowy i nie martwić się sprawami
1199556121000
skorup
Wysłana - 27 lutego 2008 20:40
wiadomo coś jak tam sprawa? bo w SDW czytałem oświadczenie firmy Olimp że wygrała proces przeciwko firmie Regis (właściciel marki Activita) właśnie odnośnie stosowania nazw "Carbo", "Gainer"
szkoda ze sobie nie opatentowali nazwy "kreatyna", "bialko" albo "suplement diety"
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -
1204142955000
RSZ13
Wysłana - 27 lutego 2008 21:20
albo sfd
to jak wygrali z activita to i wygraja z vitalmaxem
ZASADA NR 1 /a co do kobiet/: Uwierz mi, nie musisz jej kupować jedzenia. Nie traktuj jej jak dziecka z Etiopii.
1204143659000
SONBATY ATLETA.PL
Wysłana - 28 lutego 2008 10:02
U nas w dalszym ciągu przerwa w procesie. Z Activitą faktycznie Olimp wygrał. Jeśli by tak dalej poszło to w Polsce wśród firm odżywkowych tylko Olimp mógłby używać nazw Carbo i Gainer. Ja liczę że mamy na tyle mocne argumenty przed sądem że do tego nie dojdzie, ale po wyroku w sprawie z Activitą nie można niczego przesądzać.
Jako ciekawostkę nie dotyczącą bezpośrednio tej sprawy, ale kto wie co będzie w przyszłości, powiem Wam, że szykuje się nowy spór z Activitą a może i z kimś jeszcze. Otóż, wg mojej wiedzy, Olimp wezwał Activitę do wycofania produktu "Thermo Shape". Okazało się bowiem, że Olimp zgłosił do ochrony w Urzędzie Patentowym jako znaki słowne "Thermo" i "Therm" (zgłosili też np. słowo "Strong"). Jeśli Urząd nie będzie się temu zbytnio przyglądał i udzieli firmie Olimp ochrony na te słowa, żadna firma odżywkowa na polskim rynku nie będzie mogła w nazwach swych produktów użyć tych słów. To taka inoformacja głównie dla tych, którzy w tym poście twierdzili że być może faktycznie to Olimp wymyślił carbo i gainera. Tamte nazwy są stare i niewiele osób pamięta tamte czasy, ale o thermo czy strong chyba wiemy wszyscy?