Witam, Jestem kobietą,mam 21 lat, 164 cm wzrostu i 55 kg wagi. Wszyscy mówią, że jestem szczupła i nic nie muszę robić, ale chce sama dla siebie, bo widzę, że moje ciało nie jest takie jak np. rok temu. chciałabym trochę schudnąć- do 51 kg. ale przedewszystkim wyrzeźbić sobie sylwetkę. Zrezygnowałam prawie całkiem z pieczywa. Jem 3 posiłki dziennie, w niewielkich ilościach. Mam do dyspozycji orbitrek i mnóstwo czasu i chęci. bardzo proszę o poradę. Pozdrawiam   Płeć: Kobieta   Wiek: 21   Waga: 55   Wzrost: 164cm   Obwód klatki: 90cm   Obwód ramienia: 24cm   Obwód talii: 70cm   Obwód uda: 53cm   Obwód łydki: 32,5cm   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 22   Aktywność w ciągu dnia: jestem osoba bezrobotną, ale dużo się ruszam.   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: ćwiczenia, taniec.   Odżywianie: Do tej pory jadłam dużo i o różnych porach. Nie lubię słodyczy, lubię produkty z grupy nabiał. Zrezygnowałam z pieczywa.   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: brak   Stan zdrowia: brak   Preferowane formy aktywności fizycznej: jestem w stanie poświęcić maksimum czasu/ 7 dni w tygodniu.   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: nie stosowałam niczego.   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: tak.   Stosowane wcześniej diety: głodówka.
Na górze działu masz 'zbiór linków działu odchudzanie'. Przeczytaj. To co piszesz o jedzeniu wygląda na głodówkę a nie dietę. Wrzuć tu przykładowy jadłospis z jednego dnia, to Ci poprawię.
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1251289263000
hdde
Wysłana - 26 sierpnia 2009 14:31
śniadanie: jajecznica z 4 jaj+ dodatki typu szynka, szklanka obiad: zupa + drugie danie/ z ziemniaków przerzuciłam się na ryż lub kaszę kolacja:sałatka warzywna
między posiłkami ratuję się owocami i gotowanymi warzywami.
Kiki
1251289912000
Morales_37 Zdrowa Kuchnia
Wysłana - 26 sierpnia 2009 14:35
Po pierwsze, ma być 5 posiłków a nie 3. W każdym posiłku ma być źródło pełnowartościowego białka. Do każdego posiłku prócz okołotreningowych dodawaj zdrowe tłuszcze. Rano i okołotreningowo węglowodany. Do każdego posiłku prócz okołotreningowych warzywa. U Ciebie żaden z tych posiłków nie spełnia powyższych warunków.
Ekspert -
1251290119000
hdde
Wysłana - 26 sierpnia 2009 14:37
ok dziekuje:) pytanie teraz tylko co mam cwiczyc? zeby wyrzeźbić sobie sylwetkę
Kiki
1251290220000
Morales_37 Zdrowa Kuchnia
Wysłana - 26 sierpnia 2009 14:38
Masz dostęp do siłowni?
Ekspert -
1251290337000
kieszko89
Wysłana - 26 sierpnia 2009 14:41
Patrząc na dane wyobrażam sobie, że jesteś bardzo zdrowo wyglądającą kobietą, dlatego zastanów się czy na pewno tego chcesz?
Stosowane wcześniej diety : głodówka.
To raczej nie jest zbyt dobre rozwiązanie. Polecam poniższy link