witam . zalożylem sobie że zrzuce troche brzuszka od pazdziernika z 97 przy 187 cm wzrostu zrobilem 90 w tym ze cwicze regularnie i przybylo mi suchej masy miesniowej , nie jadlem zadnych suplementow oprocz uzupelniania diety bialkiem . Fajna rzezba zaczyna wychodzic ale nie chce tracic czystych miesni , biegam codziennie zeby zrzucic reszte brzuszka ( malo juz go zostalo kaloryferek fajnie sie formuje ) ale i masa miesniowa nie rosnie , trenuje tez uderzane codziennie , aeroby , rozciagam sie , dieta bialkowa , jakie suplementy zakupic zeby tracac brzuch rosla masa miesniowa lub ja dobrze rzezbic ala crocop :) czy odzywka bialkowa, bcaa , hmb , lkarnityna i cos do tego ? nie chce pakowac sie kreatyna dzieki czemu moje miesnie beda wygladaly jak worki z woda i spadna po miesiacu chce nabrac fajnej rzezby do wakacji . PROSZE O POMOC :(
imo nie da sie w ogole takiego czegos robic jak maso-rzezba.
Nie wiesz jakie suplementy wybrać? Oferty sklepów cie przytłaczają? Ściągawka z godnych uwagi w moim profilu okno ZAINTERESOWANIA!!!
Ekspert -
1269121563000
Aras84
Wysłana - 20 marca 2010 22:46
jak masa nie rośnie to coś jest nie tak z dieta widocznie, może pora trochę kalorii dołożyć?
Specjalista -
1269121562000
TomQ-MAG
Wysłana - 20 marca 2010 22:47
nawet jesli na poczatku wydawalo ci sie ze masa idze, to to bylo tylko zludzenie, poniewaz miesnie wychodzily spod tluszczu i zaczely wygladac fajnie.
Nie wiesz jakie suplementy wybrać? Oferty sklepów cie przytłaczają? Ściągawka z godnych uwagi w moim profilu okno ZAINTERESOWANIA!!!
Ekspert -
1269121649000
kARATOrq
Wysłana - 20 marca 2010 22:47
nie jestem w tym dobry mam dobra budowe i sile chociaz nie cwicze duzo , wiec aby zrobic dobra rzezbe musze zalac sie tluszczem jak prosiak ? :D tego chce uniknac ;)
1269121654000
kARATOrq
Wysłana - 20 marca 2010 22:50
wiec co najlepiej dokupic zeby efekty byly postepowe :)
1269121848000
TomQ-MAG
Wysłana - 21 marca 2010 21:53
nie trzeba zalac sie jak prosiak by miec miesnie. chodzi o to bys wypracowal sobie taka podaz kaloryczna przy ktorej bedziesz wiedzial, ze budujesz miesnie, i nie obrastasz zbytnio w tluszcz. musi byc to dieta z dodatnim bilansem kalorycznym a ile tych kalorii na plusie zalezy tylko od ciebie.