Konto bankowe Caritas na rzecz pomocy ofiarom tragedii: 90 1560 1111 0000 9070 0011 6398 z dopiskiem "Halemba". Specjalny numer 72902, na który można wysyłać sms-y z hasłem "POMAGAM". Koszt to 2 zł 44 gr z VAT. Operatorzy sieci kom. zrezygnowali z prowizji.
ok poszło......taka tragedia....trzeba ludziom pomóc w jakimś stopniu
Determinacja i zapał to podstawa każdego treningu !!!
1164290651000
FightOrDie MMA i K-1
Wysłana - 23 listopada 2006 15:23
SMS wysłany
You're the fighter you've got the fire The spirit of a warrior, the champion's heart You fight for your life because the fighter never quits You make the most of the hand you're dealt Because the quitter never wins No!
Znawca -
1164291811000
saib__ ZASŁUŻONY
Wysłana - 23 listopada 2006 16:34
Rozdmuchana przez media sprawa. Tragedie są teraz 'w cenie'.
Radzę się zastanowić jak dużo osób ginie codziennie w Polsce w różnych wypadkach, m.in. drogowych i jaki procent z tego stanowi tych 23-ch górników...
Ogłoszenie żałoby narodowej to też gruba przesada imo.
Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.
Specjalista -
1164296089000
hipek19
Wysłana - 23 listopada 2006 16:50
saib__ Ciekawe jak by był tam ktoś z twojich bliskich osoob czy tez byś tak gadał
Hipek, ale w roznych wypadkach ginie wiecej ludzi, niz podczas tej katastrofy, mi sie wydaje, ze zaloba jest na pokaz, zeby pokazac wszystkim jaki to wspanialy mamy rzad. Dobry sposob na propagande prawda? To,ze jedna z ofiar moglby byc ktos z mojej czy waszej rodziny nie ma tu znaczenia. Sam wyslalem sms'a wspierajac rodziny ofiar, ale takze uwazam, ze cala sytuacja jest zbyt rozdmuchana...
www.euro2008.blox.pl
Znawca -
1164297882000
saib__ ZASŁUŻONY
Wysłana - 23 listopada 2006 17:07
Głupie gadanie. Przeczytaj jeszcze raz mój post i pomyśl, czy Twój komentarz pasuje do tego, co napisałem.
Wiesz, ilu ludzi ginie codziennie? Nie? To czytaj/oglądaj uważnie wiadomości. Wielu właśnie w wypadkach podczas pracy, inni z głodu, z wyniku patalogii, czy moderstw. Czemu dla ich rodzin nie zbiera się pieniędzy? Czemu nie ogłasza się żałoby narodowej?
Druga sprawa, że nie mamy żadnej pewności, czy oni naprawdę dostaną te pieniądze z smsów, a jeśli tak, to jakie to będą kwoty i czy im pomogą... imo nie. Dużo się naczytałem, że rodziny ofiar tragedii w Katowicach do dzisiaj nie widziały grosza na oczy, a przecież też była 'wielka narodowa zrzutka'... pff.
Współczuję im, ale jak widzę, jak media wykorzystują tę sytuację, to rzygać mi się chce.