Mam dość szczupłe ale silne nogi ,chciałbym zbudować masę mięśniową ud.Jestem zawodnikiem rugby na siłowni trenuje dwa razy w tygodniu (od czasu do czasu nogi) z tym ,ze miałem dość długo przerwę spowodowana kontuzja dwugłowego mięśnia uda .Lecz już od 3 miesięcy jest wszystko jasne i teraz czas rozpocząć prace .Proszę o pomoc w doborze treningu   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 19   Waga: 97   Wzrost: 192cm   Cel treningowy: masa mięśniowa   Staż treningowy na słowni: 1,5 roku   Uprawiane inne sporty: rugby,judo   Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): full osprzęt siłownia.   Dieta: w miarę możliwości staram się zdrowo odżywiać   Przeciwskaznania medyczne: brak   Zażywane suplementy: brak
aa, możesz być 2x w tygodniu na siłce.. Niech Ci Gandi pomoże, on zna się lepiej
pzdr
Znawca -
1249830271000
delapech
Wysłana - 09 sierpnia 2009 17:07
MC około 120 kg ,przysiad (130kg dawno nie sprawdzany )klata 130kg
1249830473000
delapech
Wysłana - 09 sierpnia 2009 17:10
z tym ,że MC to nie moj maks . trenowałem na takim obciążeniu.Ale chce powrócić do tego ćwiczenia bo noga już jest zdrowa
1249830611000
gandi87
Wysłana - 09 sierpnia 2009 17:13
Siłka jak mniewam jest uzupełniem rugby. Jednak popełniłeś wielki błąd, skupiając sie na klatce a olewając najważniejsze partie, które decydują o sile! Rozpisz mi jak wygląda Twój tygodniowy rozkład zajęć.
a więc: Poniedziałek : trening po meczowy Trening aerobowy + siłownia lecz w formie mniejszy ciężar więcej powtórzeń
Wtorek: Biegi (szybkość lub wytrzymałość) w zależności od okresu + siłownia (ćwiczenia łączone) 5 partii mięśniowych
Środa 2 treningi rugby
Czwartek Siłownia (ćwiczenia łączone) 4 partie mięśni
Piatek 2 treningi rugby
Sobota wolne
Niedziela Mecz
1249831341000
gandi87
Wysłana - 09 sierpnia 2009 17:29
Piękny hardcore sobie szykujesz.
Jesteś wstanie zrezygnować z tych rzeczy: - Trening aerobowy + siłownia lecz w formie mniejszy ciężar więcej powtórzeń - Biegi (szybkość lub wytrzymałość) w zależności od okresu
Wydaje mi się, że bardzo kiepsko będzie z regeneracją.