Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 339 razy
słowa kluczowe: pomocy 
Autor

POMOCY!!!

adrian_FCB

Wysłana - 28 grudnia 2008 23:27    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Mam 14lat 168cm wzrostu i 68kg wagi, chodze na siłownie od 2 miesięcy, kupiłem sobie Kreatyne, Tauryne i Białko (białko zazywam już od miesiąca)
i mam takie pytania: czy juz zacząć zażywać krete i tauryne i w jakich ilościach i na siłowni powinienem ćwiczyc na mase, na siłe czy na rzeźbe (dla piłkarza)i jakieś trningi indywidualne piłkarski na technikie, celność i siłe. W moim mieście jestem jednym z lepszych we wszystkich kategoriach wiekowych, trenuje w piłke na boisku, nie w zadnym klubie bo klub z miasta gdzie ja mieszkam jest w 5 lidzie i z mojego wieku tam same
lamy chodza co wszystko przgrywają, a i tak za niedlugo wyjeżdzam do Anglii i mam nadzieje zalapac sie do jakieś szkulki w Londynie. Wieć prosze o jakieś podpowiedzi co mam cwiczyc, jak ma wygladac trening, ile godzin i jakas >>DIETE<< (najważniejsze:>) dla piłkarzy. Z góry dzięki

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 grudnia 2008 23:52 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

adrian_FCB

Wysłana - 28 grudnia 2008 23:52    Edytuj Cytuj
I jeszcze sie chcialem zapytac ile dziennie i w jakich porach brac kreatyny i tauryny na opakowaniu kreatyny pisze 5 tabletek dziennie od 1 do 3 porcji a na tauryny 2-4 dziennie kapsułki. I czy cos dodac jakis suplement odzywke??

mustafa90

Wysłana - 29 grudnia 2008 00:45    Edytuj Cytuj
Witam, po co Ci kreatyna (ta w kapsułkach w takim wieku)... Na siłowni ćwicz treningiem na siłę... Nie omijaj treningu nóg oraz brzucha bo te partie wpływają na siłę strzału (siła ta jest nabyta od urodzenia ale zawsze jest możliwość jej ulepszenia), Odżywki najlepiej sprzedaj, a jak mają długi termin to zostaw sobie na później... Dietkę musisz ułożyć sobie sam, bo tego za Ciebie nikt nie zrobi. Może pomóc Ci jedynie program Dziennik Posiłków Vitalmax.Pozdrawiam

adrian_FCB

Wysłana - 29 grudnia 2008 12:11    Edytuj Cytuj
Ok, to mam zrezygnowac z kreatyny(tabletki) i z tauryny(kapsułk)??
I czym sie różnią kapsułki od tabletek??

mustafa90

Wysłana - 29 grudnia 2008 12:50    Edytuj Cytuj
Nie o to mi chodziło... Na początku jak zaczynasz treningi nie potrzebne są odżywki... Ćwicz sobie na sucho, efekty będą takie same, jakbyś trenował z odżywkami, zacznij od treningu ogólnorozwojowego, później zmień trening na trening siłowy...

Black Pete

adrian_FCB

Wysłana - 29 grudnia 2008 14:25    Edytuj Cytuj
Wielkie dzięki mustafa90.
A odzywki bd mógł zażywać od Maja??
I czy kreatyna mono jest dobra dla piłkarzy?? Bo przyczytalem ze każka kreatna jest dobra tylko nie mono.
A ja właśnie mam Monohydrate.

mustafa90

Wysłana - 29 grudnia 2008 15:20    Edytuj Cytuj
Wiesz Ty możesz już zabrać się za odżywki, przecież nikt Ci nie zabroni... Ja tylko odradzam w Twoim wieku, bo to samo osiągniesz na sucho... Mono (podobno bardziej nawadnia niż np. jabłczan kreatyny, ale ja znam dużo chłopaków którzy brali mono (bo jest najtańsze) i sobie bardzo chwalili. Dobry też jest wspomniany przeze mnie jabłczan kreatyny (TCM). Ale najważniejsza jest dietka i trening...
P.S. skorzystaj z linków które podał kolega wyżej, tam dużo jest(jak nie wszystko)

Zmieniony przez - mustafa90 w dniu 2008-12-29 15:22:48

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.