Czy słyszeliście o czymś takim jak wcieranie rozpuszczonej Polopiryny S we włosy? Mojej koleżance fryzjerka to zaleciła i podobno taki zabieg rewelacyjnie wpływa na włosy....ale jakoś ja nie widzę związku - bo jak może tabletka na przeziębienia polepszyć stan włosów? Czytam ulotkę dołączoną do leku i w składzie 1 tab. znajduje się: 300 mg kwasu acetylosalicylowego, węglan wapnia, kwas cytrynowy i skrobia ziemniaczana.Czy te składniki mogą wpłynąć pozytywnie na stan włosów? Ja się na tym absolutnie nie znam, więc pytam - może jakiś farmaceuta się wypowie.
no to właczam powiadomke... a ile niby te j polopiryny trzeba by wetrzec? tzn ile rozpuscic i w jakiej ilosci wody? ciekawe ciekawe, az nie wierze...
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1131053573000
pinecone85 ZASŁUŻONY
Wysłana - 05 listopada 2005 12:43
Mysle ze oba kwasy moga wplynac pozytywnie na wlosy. Pewnie wcierane w skore hamuja wplyw hormonow na wlosy-lupiez, przetluszczanie, wypadanie, lysienie.
Grappling
1131191008000
oska5
Wysłana - 05 listopada 2005 13:10
nie rozumiem,jak polopiryna moze wpływac na hormony...
"Ten tylko jest wolny, kto na wysokość wstępuje bez uciech, a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -
1131192613000
nioonia
Wysłana - 05 listopada 2005 14:17
hmm btw jak sie wciera olejek rycynowy we wlosy, jak go rozpuscic itd.? bo pomaga na paznokcie,wlosy,rzesy... wiec przy okazji moze i inni skorzystaja
Specjalista -
1131196676000
malutka_k
Wysłana - 10 listopada 2005 14:25
ja kiedys wyczytalam w madrej gazecie zeby na mokre wlosy nalozyc maseczke z banana (rozgniecionego oczywiscie) i łyzki miodu dizeki temu moje losy mialy bys slniace,.,,no i reszte wieczoru spedzilam na wyciaganiu reszte banan z wlosu:) heh dlatego juz nie eksperymentuje:) pzd
Specjalista -
1131629138000
buby77
Wysłana - 10 listopada 2005 14:48
moze to był sposób dla łysych na lepiej lśniącą glace w słońcu
a niewiem byc moze...ale wiem ze sprobowalam i wiecej tego ''zabiegu'' nie powtorze ,,,ale sie wtedy wkur*****
Specjalista -
1131631681000
Boofi
Wysłana - 12 listopada 2005 01:10
czy wpływa - wątpliwe - raczej chodzi o jakieś utarte przesądy
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
1131754250000
she_xxx
Wysłana - 15 listopada 2005 14:17
ja nigdy nie slyszlaam o jajkiejs polopirynie zeby dobrze na wlosy dzialala. Jak dla mnie NIEZASTAPIONA i NAJLEPSZA kuracja na wlosy jest na pare godzinb przed umyciem dosyc konkretne wtarcie nafty kosmetycznej :D
akurat wyczytałam na forum ze pomaga, a przy moim wypadaniu i cieniutkich i rzdakich wlosach pomyslalam ze gorzej byc nie moze to sprobowałam, udałam sie do apteki i za 5zł mam buteleczke ktora na baardzo dlugo mi starczy,tam pisze ze 10 min przed umycie, ale ja tak srednio ok 3, 4 h trzymam (jeszcze na wlosy nakładam woreczek zeby bylo cieplej), pozniej myje wlosy i seio widac roznice :D tyle ze ja ja stosuje srednio co 2gie myci. Naprawde polecam!!! Ja to mam sprawdzone i raczej na polopiryne sie nie rzuce. poydro
Life Is Beautifull :D:D:D
1132060654000
pinecone85 ZASŁUŻONY
Wysłana - 15 listopada 2005 22:19
Jak moze wplywac?Na same hormony nijak, ale ich wplyw na wlosy, cebulki, owszem, moze blokowac dostep DHT do cebulek- Bloker DHT, hormonu ktory glownie odpowiada za lysienie.