siema kochani dietetycy, wpadlem z problemem dzien straszny dzis, skonczyla mi sie kochana ostrowia ktora spozywalem 15 min przed i po trainingu , macie jakis patent zeby zrobic taka dobrze wchlanialna odzywke bialkowa? np zmixowca bialka jaj ze slodzikiem i mlekiem czy cos moze z twarogiem?
z gory dzieki sog za odpowiedz
1255786330000
FOG_
Wysłana - 17 października 2009 15:33
Jestem ektoformikiem , i ustaliłem treningi 5x60minut.. chociaż z reguły siedzę i tak więcej.. Więc tyle kalorii spokojnie wychodzi.
Jeśli życie to płótno system zabrał nam farbę...
1255786407000
rush comes
Wysłana - 17 października 2009 16:21
steve1 jak ostrowia przestałą wchodzić spróbuj wpc łowickie, tanie jak barszcz a dobre nie robiłem odżywki białkowej sam w domu, więc może ktoś inny pomoże ale łap linka może tam coś jest http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywka_domowej_roboty-t11858.html
FOG_ więc dobrze wyliczyłeś ale są brane maxy ze wszystkich zakresów, w kalkulatorach zapotrzebowanie wychodzi duże bo tam zakresy są na max i nie ma możliwości regulacji, jak chcesz samemu to wejdź tutaj (chociaż pewnie już byłeś) http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82%2E_prod%2E_%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html twoje dane i te wzory z maxami i wyjdzie prawie 3400, do tego 20% nadwyżki i jazda, ale prawdopodobne że nie musisz aż tyle jeść, potestuj, jak będzie rosło w tyłku i brzuchu to zmniejsz
1255789265000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 17 października 2009 16:33
PHaSeR ok wlicz tylko tłuszcze i ciesz się różnymi rodzajami mięsiwa
Mam takie pytanie: czy od nadmiaru białka można przytyć? zakładając na przykład, że przekracza się przez to nieznacznie dzienne zapotrzebowanie na kalorie? Szukałam info w necie i znalazlam dwie sprzeczne informacje o białku:
"wprawdzie, teoretycznie może być przekształcane w tłuszcz zapasowy, ale w praktyce jest to proces tak energochłonny i skomplikowany biochemicznie, że nigdy nie następuje – w rzeczywistości", ze strony www.slawomirambroziak.pl
"[...]w toku przemian chemicznych powstaje glukoza, a przy braku zapotrzebowania na energię tłuszcz, odkładany później w tkance tłuszczowej. Dlatego spożywanie w nadmiarze białek może przyczynić się do powstawania nadwagi i otyłości." z czasopisma Fitness Authority paź 2009 "Kilka słów o białkach"
Więc jak to jest?magazynujemy białko czy nie?
Nic tak nie smakuje, jak świadomość, że jest się szczupłym.
1255791191000
FOG_
Wysłana - 17 października 2009 17:52
Dzięki panowie :)
Mam jeszcze pytanko..
Czy mogę jeść np. makrele z puszki ( w sosie pomidorowym ) ? Bo nie lubię ryb , a tą jeszcze dałbym radę przełknąć.
Tutaj dałem parę posiłków ( dojdą jeszcze 2 ) , a już wyszło tyle kalori.. nie wiem czy tyle zmieszcze , co mam tam zmienić ?
Jeśli życie to płótno system zabrał nam farbę...
1255797411000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 17 października 2009 19:17
Blue_ivy trudno by białko odłożyło się w tłuszzcz i tak jak masz napisane w 1 wypowiedzi teoretycznie w książkach pisze że nadmiar białka przerabiany jest w tłuszcz, ale też bym z tym polemizował. Generalnie to pytanie jest bez sensu gdyż białka i tak nie dawałbym więcej jak 2,5g a to z uwagi na nerki i nasze zdrowie, więc jak ćwiczysz i ma te 2g bialka na kg masy ciała załóżmy nie ma prawa się odłożyć.