sieeeeeeema! mam takie pytanko: skąd mam wiedzieć ile to np. 200g serka wiejskiego? albo 80g ryżu czy piersi z kurczaka? czy też 100g chleba pełnoziarnistego(ile to będzie kromek)?? jak mam np. tuńczyk w wodzie to wiem bo na puszce pisze ile tego tam jest w środku... ale jeśli chodzi o takie produkty to nie mam pojęcia jak to zrobić a wagi nie posiadam więc proszę o pomoc! z góry dzięki
1254165900000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 28 września 2009 21:39
na serku tez pisze ... na ryz musiszmiec wage na chleb tez kazdy jest inny mięso kupujesz w sklepie patrzysz ile waży i starasz się dzielić na równe porcje był post o wagach produktów poszukaj, lecz uważam że 40zł to nie majątek a kupisz dobrą wagę i na pewno nie raz sie przyda
Mam pytanie dlaczego nalezy unikac bialej maki? raczej ciasta robione z tej ze maki? tuczy to leci w fat czy jak? dzieki
1254218996000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 29 września 2009 13:29
gdyż jest to produkt wysoce przetworzony i oczyszczony z wartości odżywczych, dodatkowo w ciastach łączy się ja z tłuczem nasyconym i cukrami prostymi.... wiec najgorsze połaczenie jakie może być ... chcesz przybierać na masie tłuszczowej wcinaj