DragaQ, kazeina nadaje się praktycznie jedynie przed snem, daj jaja albo chude mięso/rybę
Specjalista -
1254143099000
Ziomek778
Wysłana - 28 września 2009 16:13
Na stronie ostrowii pisze, żeby spożywać białko wpc 80 bezpośrednio po przygotowaniu. To znaczy, że nie mogę sobie zalać wodą białka rano i w szkole na długiej przerwie wypić?
1254147217000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 28 września 2009 16:17
nasyp proch do szejkera a w szkole dolejesz wody czy mleka
Gdzies na forum sa odpowiedzi na moje obydwa pytania,ale za cholere nie moge znalezc:
1.Ile bialka mozna maksymalnie dostarczyc jednorazowo do organizmu? (z tego co pamietam jest jakis limit powyzej ktorego nadmiar bialka i tak nie zostanie wykorzystany, tylko nigdzie nie moge tearz znalezc jaka to liczba)
2. Jak odmierzyc 30g Ostrowii WPC, nie majac zadnych miarek ,ani wagi kuchennej? Cos mi sie kojarzy ,ze 3 male lyzeczki, ale pewnosci nie mam.
1254152446000
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Wysłana - 28 września 2009 17:43
1 nie ma dokładnie takiego limitu jednak najlepiej w każdym posiłku dostarczać ok 20-35g białka masz pewność że organizm poradzi sobie z nim w 100%
2 tego Ci nie powiem może zobacz w dziale opinie o odzywkach i tam poczytaj na pewno ktoś napisał
Takie pytanie : Czy istnieje jakaś indywidualna dieta dla "fighterów " ? Generalnie chodzi o dietę z tego co wiem wysoko węglowodanową ale czy macie jakiś wzór bo nic nie mogę znalezć w wyszukiwarce . bede aplikował w siebie odrzywki od nowego miesiaca i chciałbym bardziej przyłożyć sie do diety i stąd moje pytanie do tak nietypowej diety bo ćwicze na macie codziennie