Pierwsze pytanie w nowym temacie. Dieta o niskim IG podwyższa wrażliwość mięsni na insulinę, więc ograniczyłem spożycie produktów o wysokim IG do posiłków potreningowych, czyli 3x w tyg. Czy poziom wrażliwści mioch mięsni na insulinę pozostanie taki sam gdy np. raz na dobę spożywałbym posiłek o wyskoim IG?
1235046849000
FutureLife
Wysłana - 19 lutego 2009 13:36
Zalezy tez od Twojej budowy mysle ze gdy raz na dobe takie cos spozyjesz to napewno nic sie nie stanie
Tak sie zastanawiam, z racji tego ze pelnowartosciowe jest bialko zwierzece, ukladajac diete w vitalmaxie powinienem wpisac swoje produkty i w roslinnych w miejscu na ilosc bialka powinienem napisac 0, to takie uproszczenie zeby potem nie liczyc ile jest bialka roslinnego a ile zwierzecego ?:>
Deep into yourself is where You will find motivation.
1235074833000
koles08
Wysłana - 19 lutego 2009 21:39
jak chcesz ja tam sie tak nie bawie 2,5 z roslinnym wziolem i git
Ekspert -
1235075945000
Spells0n
Wysłana - 19 lutego 2009 21:46
Ja chce ulozyc carb cycling i tak sie zastanawialem xD
Deep into yourself is where You will find motivation.
1235076367000
SFD
Wysłana - 19 lutego 2009 21:52
na samym dole w Vitalmaxie masz wykres przedstawiający stosunek białka zwierzęcego do roślinnego
1235076728000
kiklak1
Wysłana - 20 lutego 2009 18:21
Hehe dobra panowie , a teraz chce usłyszeć kilka rad z własnego doswiadczenia nie wyczytanych na forum.
Kazdy z was układał zmianiał diete i kombinował w kazdą strone.
Jesli mielibyscie porównać efekty jakie uzyskiwaliscie dzieki diecie X a Y , to powiedzcie czy rzeczywiscie jest tak ze te 2gB czysto zwierzęcego daje kopa znacznie większego niz 2gB roslineggo i zwierzęcego , bo na moja logike nadmiar białka jest czynnikiem anabolicznym tz. tego i tego. Zaś do budowy miesni jest wykorzystywane zwierzęce , a zakładam ze taka ilosc białka jak chocby na moim przykłądzie 150g B. mi sie na bank nie odłozy w miesniach bo tak lekko licząc na tym załozeniu po miesiącu miałbym 4.5kg masy miesniowej.
Ale wracając do załozenia co u was podziałało najlpiej;)
Bo mi wysokie IG węgle tz. czekolada miód ciastka + jogurt naturalny przed treningiem jakies 15min a po zaraz po kurczak z kasza gryczana.
A bilans włąsciwy jest taki ze nie nabieram tłuszczu a siła rosnie a najwiecej jem włąsnie koło treningu.
1235150467000
koles08
Wysłana - 20 lutego 2009 19:55
zbyt duza ulosc bialka tez nie jest zbyt dobrym pomyslem na poziomie amatorki 2,5g z roslinnym spokojnie starczy a nadmiar bialka tez moze sie odlozyc,co do przedtreningowego to ma byc porzadny jak potreningowy(bez tluszczy) tylko troche mniej kcal tez wegle zlozone+bialko ew.tluscz i warzywa mozesz tez bezposrednio po owoc/sok/gainer a po ok.30min posilek lub odrazu posilek a definicja 4,5kg miecha w miesiac