Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 44571 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Odchudzanie
PODSTAWY UKŁADANIA DIETY. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: podstawy układania diety
Autor "PODSTAWY UKŁADANIA DIETY."   

UQASH
 Wysłana - 30 listopad 2009 14:02      [zgłoszenie]

malgoska32, diety nikt Ci nie ułoży a jeśli chodzi o pomoc to jest gdzieś temat z "kierowaniem" kogoś przy układaniu diety...trafiłaś tutaj to już jest ok! Przeczytaj podwieszone, ułóż i wtedy wrzuć do poprawki. Wiem że odsyłanie to słabe rozwiązanie ale jak raz się pomęczyć to potem ułożenie diety nie sprawi Ci zbyt wielkiego problemu. Załóż swój temat i ok..

Zmieniony przez - UQASH w dniu 2009-11-30 14:04:18

W tych haniebnych czasach, ta gra stała się dla mnie religią...

przyznaj SOG'a

KangoorPL
 Wysłana - 15 grudzień 2009 22:45      [zgłoszenie]

Dobrze napisane .Czyli prosto i na temat

przyznaj SOG'a

_Myron_
 Wysłana - 16 grudzień 2009 20:23      [zgłoszenie]

Wszedłem z ciekawości, a tu proooosze... mało, konkretnie i na temat!! W dobie powszechnego analfabetyzmu na pewno się przyda Gotowy jadłospis, wyjasnienie co, gdzie, kiedy i dlaczego...BARDZO DOBRZE!!
Ten posiłek na zdjęciu to co to jest? Brokuła z czym? I jak ją zrobiłaś?

przyznaj SOG'a

soccom
 Wysłana - 18 grudzień 2009 00:01      [zgłoszenie]

WItam, może pytanie w złym temacie ale nie chcę znów czekać wieczności :D

Zasadniczo: jeśli chcę robić redukcję tkanki tłuszczowej, a moje zapotrzebowanie wynosi nieco prawie 3000kcal to czy obcięcie liczby kalorii do np 2000 może spowodować nieporządany efekt? i jak to się ma do niedużej liczby ww o niskim IG, czy w ogóle mogę sobie na nie pozwolić jeśli liczę na utratę tk. tłuszczowej?

przyznaj SOG'a

urlacher
 Wysłana - 19 grudzień 2009 01:51      [zgłoszenie]

Dobra niech bedzie ze wymyslilem takie to-to tak na szybko bo jak zaczynam sie zaglebiac to slowo daje wiekszy metlik i mniej rozumiem :)
Jakby ktos raczyl zjechac mnie za to z odrobina porady bede wdzieczny.Porada MOralesa bedzie wysoce cenna :)W razie sugerowania marek POLKICH produktow uprzejmnie info. ze mieszkam wsrod dzikich w USA i jakby dostep do takowych jest niemazle zerowy.
Waga ok 122-5kg.
wzrost 193cm
Mam nadzieje zrzucic ok 20-30 kg.
Wstaje codziennie o kompletnie roznych porach dnia wiec sniadanko moze zaczynac sie o 6 am jak i o 11 am .Jedziemy ):

SNIADANKO
Jajeczniczka +2 kromy razowca + orzechy wloskie/bakalie

3 h pozniej)KANAPKI(ciemny chleb/bulka) Z KURAKIEM/INDYKIEM do tego jakis warzywna salatka

-(2-5 h pozniej )TRENING - 5-6 x w tyg ( Bieznia 30 min, sztangi,hantelki badz cwiczenia dolnych czesci ciala przez ok 1 godz.dalej basen 300 metrow na poczatek-wciaz zwiekszam) a potem sauna 10 min badz steam room)wypijam podczas treningu ok 2 L wody.

ok 30 min po treningu Wypijam proteiny

40 min po proteinkach -Ziemniaki/ryz + scierwo w postaci kury/indyka ( rozumiem ze moze to byc co badz a nie koniecznie cyc :)badz w ostatecznosci krowy kawalek

(na wieczor 8-10pm) TWAROZEK+RZODKIEWKA+szczypiorek(mozna dodac jakies pieczywko bo jak zyje nie widze mozliwosic jedzenia twarozku bedz buleczki

Kiedy moge jadac zupy i czy sa jakies niezdatne do jadania ?
(koperkowa,pomidorowa i burakowa to faworyty
Kiedy i czy moge jadac owoce?
Gdzies wyczytalem ze w momencie napadow glodu mozna sie zapychac suszonymi owocami.Prawda ci to ?I czym wogole zapychac glod nagly jesli taka potrzeba zajdzie.
Piajam duze ilosci herbaty ok 6 szklanek dziennie i slodze je sokiem z malin zamiast cukrem.Moze byc >?
Pijam tez kawe ale pomiedzy sniadanikiem a seugim posilkiem 2-4 kubki i nie slodze.
I na boga skad mam wiedziec ile KC mi trzeba ?

human-In the holy task of smoothing his brother's path to the happiness of heaven,he has turned the globe into a graveya

przyznaj SOG'a

urlacher
 Wysłana - 19 grudzień 2009 01:51      [zgłoszenie]

i ponownie ten kolo z tabliczka-nie zamierzony :)

human-In the holy task of smoothing his brother's path to the happiness of heaven,he has turned the globe into a graveya

przyznaj SOG'a

UQASH
 Wysłana - 21 grudzień 2009 15:44      [zgłoszenie]

soccom - wystarczy że zrobisz deficyt na 300-500kcal, przy odpowiedniej diecie powinno byc ok. WW o niskim IG, jedz śmiało i sporo ale niekoniecznie w każdym posiłku... z wyższym IG je się z reguły po treningu często ziemniaki czy biały ryż ale WW o niskim IG jak najbardziej :)

urlacher - Węgle tylko rano i około-treningowo, niestety podobna godzina wstawania i kładzenia się do łóżka z luką na 8h snu niezbędna :) Zupy są ok ale staraj się nie robić z kostek lub nie daj Bóg z paczek...jesz je o ile są odpowiednio napakowane b/t/w (koperkowa,pomidorowa i burakowa to faworyty - ok ale każdy robi je inaczej i z czegoś innego się składają) Raczej musisz poczytać jeszcze raz, spróbować zastanowić się od nowa bo i tak nadal kilka błędów wisi

W tych haniebnych czasach, ta gra stała się dla mnie religią...

przyznaj SOG'a

soccom
 Wysłana - 21 grudzień 2009 19:13      [zgłoszenie]

dzięki :)

przyznaj SOG'a

urlacher
 Wysłana - 23 grudzień 2009 00:06      [zgłoszenie]

czytac nie mam juz sil bo tyle tego jest ze naprawde trudno juz cokolwiek logicznego wywnioskowac.Niemniej dzieki.

przyznaj SOG'a

Morales_37
MIĘSOŻERCA
 Wysłana - 23 grudzień 2009 18:47      [zgłoszenie]

soccom, zasada jest taka, by chudnąć przy jak najwyższej kaloryczności. To pozwala unikać wczesnych zastojów i niepożądanych efektów typu yoyo. Ścinanie 1000kcal to dużo za dużo. Z zasady tnie się 10% od zapotrzebowania.

Pytania dotyczące treningów redukcyjnych: [http://www.sfd.pl/-t474855.html]
Podstawy układania diety [http://www.sfd.pl/-t527693.html]
Blog: [http://www.sfd.pl/-t568609.html]
Moderator działu odchudzanie

przyznaj SOG'a ekspertowi
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 41 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

PODSTAWY UKŁADANIA DIETY.

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

<< Redukcja - pytanie / Jak to jest z tym metabolizmem. >>

Podobne: Elo co do scorcha jak dawkowac w dzien aerobow Pomozcie | The Paleo diet - system dietetyczny | Coś dla Panów : Jaki typ kobiet ?? | Co i jak jeść? Dlaczego jest to takie ważne? | Co i jak z dieta dla dziewczyny?? | Ułożyłąm diete- czy jest wystarczająco pełnowartościowa ? Proszę pilnie o pomoc !

Warto przeczytać: serwatka mleka | zawartosc serwatki\ | zawartosc serwatki | zawartosc serwatki w produktach | zawartosc serwatki w serach | domek w górch | domek w górach | om ile | hormon wzrostu ph | z czym mieszac xpand | ph hormon wzrostu | nolwadex odblok | cell pump + creapure | ilosc wegli w diecie | tosty proteinowe | jaka rozgrzewka przed biciem rekordu | zapiekanka bialkowa | tost bialkowy | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL