Mam taki problem, niedawno zaczełem trenowac boks i jeszcze nie mam az takiej dobrej kondycji i troche to mnie meczy. Treningi mam w pon sro i pt i tak sobie mysle czy chodzic na silowanie w wt czw i sob i czy to nie bedzie za duzo albo zamiast silowni moge chodzic na basen. Co waszym zdaniem by bylo lepsze dla poczatkujacego silowania czy besen
Biorąc pod uwagę fakt, że jesteś początkującym, a liczba treningów w klubie Ci nie wystarcza to poleciłbym basen. Na konkretny trening siłowy przyjdzie czas. Ten ostatni zresztą wymaga już nieco doświadczenia w przypadku sportów walki.
Pływanie za to da Ci sporo wytrzymałości, która na tym etapie przyda Ci się bardziej. Fakt faktem, że wytrzymałość można też robić z powodzeniem na siłowni to wymaga to wg mnie więcej zaangażowania/obycia treningowe.
Możesz też ewentualnie spróbować mixu - np 2x trening siłowy +1x basen. Jednak nie przesadzaj z intensywnością treningów. 6x w tygodniu to sporo
PZDR
1259276049000
lewap92
Wysłana - 27 listopada 2009 00:25
17 lat
1259277903000
tommy0
Wysłana - 27 listopada 2009 00:35
Tak jak kolega wyżej napisał, osobiście polecałbym Ci mixa - siłownię z basenem. Basen ,poza wyrabianiem wytrzymałości jest dobry na rozluźnienie mięśni i odprężenie.
1259278521000
nocnyMichu
Wysłana - 27 listopada 2009 01:06
Kondycje bardziej Ci poprawi bieganie. Skakanka tez jest dobre.
Znawca -
1259280392000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 27 listopada 2009 09:20
Jak chcesz chodzić na siłownie czy basen to nie ma problemu. Z drugiej strony jeśli boks jest priorytetem to zacznij najpierw od kondycji(biegi, skakanka). Możesz też w domu pompki i brzuszki robić na pewno się przyda. Co do siłowni to jeśli wcześniej nie ćwiczyłeś siłowo, zacznij od jakiegoś treningu ogólnorozwojowego.