Mam pytanie otóż płatki owsiane to ważny składnik w mojej diecie ale niestety okazało się, że im więcej ich jem tym więcej mam gazów jelitowych Bardzo nieprzyjemna sprawa, dlatego czy znacie jakieś zamienniki za płatki owsiane ? Chodzi mi o coś co mogę robić na słodko bo raczej kaszy gryczanej z miodem, owocami i jajkami nie zjem Pozdro
"gazy to produkt uboczny dzialania mikroflory jelita grubego. nie strawione w pełni skladniki odzywcze , zwaszcza weglowodany, blonnik rozpuszczalny jak i nierozpuszczalny staja sie pozywka dla bytujacych i namnazajacych sie w jelicie grubym bakterii gnilnych i fekalnych. jesli jesz duzo, laczysz wiele produktow spozywczych w jednym posilku ,a nie masz w wystarczajacym stopniu wlasciwego wydzielania enzymatycznego trzystkowego jak i jelitowego , do tego szybka przemiana matewrii , szybkie przejscie tresci pokarmowej z zoladka do jelit, szybki pasaz jelitowy wtedy dostarczasz pokarmu (tego co nie strawil twoj ukad pokarmowy) wlasnie kancerogennej ( powodujacej wydzielanie zwiazkow dzaljacych nowotworowo)mikroflorze jelita grubego. zamioast mleka : kefir (mozed nie masz enzymu laktazy zadnego pieczywa zadnej kaszy z gruba okrywa nasienna zadnych surowych warzyw ( tylko gotowane) owoce - tylko dojrzale , jedzone rano przed posilkiem lub z dala od innych posilkow płyny pijesz dopiero 2 godz po jedzeniu ( by nie rozcvienczac enzymow trawiennych ) lub na 30 minut przed jedzeniem czyli nie popijasz zadnym piciem jedzenia !
zastosuj !
p[o kilku tygodniach wrocisz do spozycia niektorych wegloqwodanow , jak nie to bedziesz ciagle pierdzial robiac obciach sobie i innym !
naucz sie ze pewne produkty nie sa dla ciebie! ja na stale nie jem pieczywa ciemnego, kasz gryczanych, platkow owsianych , nasion roslin straczkowych , nie popijam posilkow i nie mam juz problemow z pierdzeniem !
owszem moge zjesc kasze lub platki ale nie lacze ich z warzywami, owocami i innymi prod. w duzej ilosci
po amietaj o tym by nie popijac posilkow ! to trudne tylko na poczatku
pozdr mc "
pzdr/
Układanie diet, treningi personalne kontakt tel:664829952, gg:5040999, koniu151.sfd@o2.pl
Przyznam się, że nie gotowałem tych płatków bo nie miałem czasu, dobra teraz się zastosuje to tego co napisaliście. Wielkie dzięki i sogaczki dla was. Pozdro
"...bo tobie tylko mięsnie w głowie,nic więcej,ty masz mięśnie zamiast mózgu !"
1236507810000
kretfr
Wysłana - 08 marca 2009 12:43
A może ktoś mógłby mi powiedzieć co nie co na temat płatków owsianych + mikrofalówka? Sometimes z braku czasu zdarza mi się, że zalewam płatki mlekiem / wodą i na 2 minuty do mikrofalówki. Dużo różnią się wtedy od tych gotowanych?
1236512623000
Volcanodon
Wysłana - 08 marca 2009 12:55
nie, możesz korzystać z mikrofali
Specjalista -
1236513356000
koles08
Wysłana - 08 marca 2009 12:56
sprubuj w formie placka zrobic jaja,owsiane,owoc,mleko zayebista sprawa